365 days+, part I.

Hej, tänkte ge mig på en sammanfattning av mitt år som precis har gått, och vilken omställning, kär nån! Från att ha gått till att leva i omkörningsfilen, med både två och tre filer, till att numera ta grusvägarna och ibland stanna och lukta på blommorna! 

Från att ha stressat mest hela tiden med 200 mail om dagen (jag lovar, jag skojar inte och då typ 75-100 relevanta mail som behövde svar / åtgärder), resor nästan varje vecka, deadlines, telefonkonferanser i oändlighet med internationella kollegor, interna och externa möten, budgetar, reviderade budetar, jaga försäljningssiffror, jaga kostnader, nya rutiner och omstruktureringar, lära nya system, anställa och tyvärr avskeda, umgås med familj och vänner, hinna träna, hinna ditten och hinna datten...

Hello, wanted to share my year that just have passed, such a big change, o dear! From living in the fast lane - with both two and three lanes, to today taking the gravelled roads and sometimes stop and smell the flowers. 

From stressing the whole time with 200 mails per day (yes, I promise, no joke and about 75-100 relevant that needed answer or action), travel almost every week, deadlines, telephone conferences basically every day with international colleagues, internal and external meetings, budgets, revised budgets, chase sales figures and costs, new procedures and restructurings, learning new systems, employee people and fire people (unfortunalty), spending time with family and friends, training, and all things in between... 

IMG_6699.JPG

Fick beskedet om att min roll skulle upphöra dagen innan jag och en kollega skulle åka till Barcelona & Madrid för att ha en workshop om strategi och mål för kommande fem år för vårt spanska team. 

Got the news about the fact that my role would cease to exist the day before travelling to Barcelona & Madrid with a colleague to have workshop for our Spanish teams. 

IMG_6720.JPG

Bara att spela med öppna kort. Chock för dem såväl som för mig. Men vi gjorde ett bra jobb i Barcelona. Sedan var tanken att jag och mitt team skulle åka tillbaka till Madrid och jobba vidare. Men de hade en konferens att ta hand och jag var fortfarande typ i chock. Så tog helt sonika ledigt och vandrade omkring i Madrid i två dagar.

Only thing to do; play with open cards. Both teams (and I was still) in chock. But we did a good work in Barcelona. Then travelling to Madrid with my team, however they had work to do for a conference and I was sort of still in chock. So took the two days off and just walked in Madrid, alone. Best thing ever! 

IMG_6707.JPG

Och först var jag tvungen att smälta informationen att jag faktiskt blivit avskedad!! Det tog på självförtroendet, ajjj! Pratade mycket med maken, och faktiskt ex-mannen också, mina tjejer, och mina kompisar. Såg vad som hände i koncernen, och hur jag mindre och mindre förstod beslut, som jag tyckte gick helt emot affärsmässighet, objektivitet och medkänsla. 

First I had to digest the information that I have been fired!! And my self confidence got a turn, ouch!! Talked a lot with husband, and ex-husband, my daughters and my friends. Also saw what was happening in the company, and I did understand less and less of decisions taken and working more and more against my values! 

IMG_6858.JPG

Och efter en hel del funderande och diskussioner med min chef och HR, och kloka kommentarer från familj och vänner bestämde jag mig för att sluta! Dock valde jag att jobba kvar tre månader, vilket var ett bra beslut och här nedan ser ni lite av alla mina resor som jag gjorde under denna tiden. Mycket var avlämningar till olika team. Först ut var Amsterdam, ovan med min amerikanska kollega Linda och brittiska kollega Chris. Digital framtid och lansering var temat. 

And after a lot of thinking and talking to both my boss and HR, as well as family and friends, I decided to leave the company. However, decided to continue to work for three months to make the handover smooth, which was a good decision. I did more than travel, but this show some of my daily work life, first out was Amsterdam, above with my colleagues Linda from US and Chris from UK. Digital future and launch was the theme. 

IMG_6901.JPG

Sedan var det dags för Paris! Här har jag en av mina närmaste kollegor och vän, Beatrice. Vi gjorde många walk-and-talk och jag bodde hemma hos henne och hennes stora fantastiska familj. 

Then it was time for Paris! Here I have one of my closest colleagues and friends; Beatrice. We did many walk-and-talks and I stayed with her and her big family. 

IMG_6918.JPG

Jag stannade över helgen och hon visade sitt Paris! 

I stayed over the week-end and she showed me her Paris! 

IMG_7136.JPG

Sedan var det dags för Helsingfors, och ni som följt mig på bloggen ett tag vet att detta är min kollega och vän; Heidi med man Mattiesko. Okej, inte så mycket jobb desto mer kul!! 

Then it was Helsinki! And you who have followed my blog for a while know that I here have my colleague and friend Heidi, with her husband Mattiesko. And alright, less work and more fun!! 

IMG_6953.JPG

Sedan blev det Madrid igen, för sista avlämning till de två nya cheferna. Och inte mig emot, jag älskar Madrid!! 

Another trip to Madrid, for the last hand-over to the two new bosses. And I had nothing against it! I love Madrid!! 

IMG_7179.JPG

Och hann också med ett kundmöte i Bergen

And then a customer meeting in Bergen, Norway. 

IMG_7226.JPG

Och min kollega Andrew som jag alltid hittar på äventyr med. Matchande kepsar dessutom. Vi bestämde oss för att ta en vandring uppe på Ulriken, typ tre timmar. Men oj, det var inte så lätt som det lät, men vi hann och kom till flygplatsen precis i tid, med lera upp till knäna, hehe 

Me and my colleague Andrew always do some adventures things on our customer visits. Matching caps, hehe. We decided to take a walk up at the Ulriken. A walk on three hours, and o dear, it was not a walk-in-the-park. We barely got the airport in time with mud all the way up to our knees. But it was beautiful!!

IMG_7211.JPG
FullSizeRender.jpg

Med Andrew var jag också på kundbesök på Island, året innan, och vi stannde över helgen och tog flera rundvandringar, en var bl.a. Walking on the Ice Side... Helt fantastiskt! 

And we also did a customer visit to Iceland the year before and we stayed over the week-end and went exploring Iceland. Fantastic! Need to go back! We took a tour called Walking on the Ice side. Fabulous!!! 

IMG_7332.JPG

Sedan var det dags för strategimöte i Amsterdam... 

Then it was strategic meeting in Amsterdam with the next team... 

IMG_7344.JPG

...med trevlig middag bland alla kanalerna...

...with a nice dinner in city center... 

IMG_7157.JPG

Och sedan blev det hejdå bl.a. med några av mina närmaste kollegor på Stockholmskontoret; Åsa, Pernilla & Lotta. Vi hade jättekul på ABBA-museet. Vi dansade och sjöng, hehe. Och sedan blev det en fantastisk middag på Slip

And then it was time for a farewell dinner with my Swedish colleauges, the closest in the Stockholm office; Åsa, Pernilla & Lotta. We had a superduper (hehe) time at the ABBA musuem. We sang and danced... And then we went to Slip for a fantastic dinner! 

IMG_7391.JPG

Sedan blev jag också riktigt avfirad av mina kollegor från Higher Education. Vi åkte ut till Fjäderholmarna, och vad fint det hade gjort! En fantastisk kväll! 

And the last celebration was with my colleagues from Higher Education. We went to Fjäderholmarna, and another great evening!! Touched!! 

IMG_7395.JPG

Nästan lite tårar i ögonen... sedan en eller var det kanske två drinkar på Riche, och som tur var sedan hotellbaren stängd, eller hur Heidi? 

Almost with some tears in my eyes... then a nicht cap at Riche, and fortunately the hotel bar was closed, right Heidi? 

IMG_7408.JPG

Och sista promenad från jobbet vid Alviks Strand, lite sorligt men ok! Tack alla kära kollegor för alla presenter och fina tal! Värmde mitt hjärta och kändes bra för självförtroendet!! 

And the last walk from the office at Alviks Strand, a bit sad, but ok!  And thanks all dear colleaugs for all the nice words and nice presents I got! Warmed my heart and felt good for my self confidence. 

IMG_7155.JPG

Och blev bra behandlad i hela processen från min chef, och fick bl.a. ett omställningsprogram från Right Management, riktigt bra! Och tog kort på denna skylten som de hade på sin anslagstavla. Så rätt, fast det var jag ju inte alls säker på då! Och saknar alla fantastiska kollegor som jag har haft genom åren, flera har numerat blivit nära vänner. Kan väl knappast bli bättre, eller hur? 

And was in the end very well treated by the company and my boss, and got a replacement program from Right Management, which was very good! And took this photo of sign that they had on their pin board. So right, but I didn't know that back then!! And miss all my fantastic colleagues I have had over the years, a rather a few is now by friends. Can't get any better right? 

IMG_7283.JPG

Och det är här jag har landat, inte helt fel! Imorgon kommer nästa del! Men först blir det en riktigt aktivitetsdag! Skall upp och vandra vid sex, ojoj, min kompis Mona är MORGONPIGG, men vad gör man inte för att träffa sina vänner. Sedan blir det cykling, tror det blir en runda på 40-50km. Vädret skall bli perfekt imorgon med sol och runt 30 grader, skönt! Vi ses, Catharina

And here is where I have landet, nice right? Tomorrow I will let you know how I have been doing... But first a real activity day. First a morning walk at six, o dear! My friend Mona is an early bird!! And of course I had to rise and shine early to get an hour with her, then 40 - 50 km on the bike in this beautiful weather that we will have. See you! Ciao Cathairna