Min morgonrutin. | My morning routine.

mabontomic.jpg

Hej, när jag var ung studsade jag upp (tja kanske inte riktigt men nästan) ur sängen och var ute genom ytterdörren typ 20 minuter senare, fixad och klar, men nu behöver jag mer tid på mig. Och har kommit på att jag behöver nästan 1 timma för att känna mig redo för dagens program. I Flachau lämnar jag maken i sängen och går ner till köket och 1) dricker mitt citronvatten 2) sätter på P1 för nyheter och analyser 3) sätter på min La Pavoni och gör mig en kopp cappuccino och 4) kollar mail och läser bloggar på paddan och 5) gör min morgonsmoothie på min hemmagjorda kefir och utvalda frukter och bär. Sedan är jag redo för dagen. 

Hi, when I was young I bounced out of bed (well, almost anyway) and was out through the door 20 minutes later. But today I need more time and have realized that I need almost 1 hour to feel ready to start the day. In Flachau I leave my husband in bed and goes downstairs to the kitchen and 1) drink my lemon water 2) puts on the Swedish Radio channel P1 (news, culture and politics) 3) start up my La Pavoni coffe maker and makes a cappuccino and 4) read mail and blogs on my iPad and 5) making my morning smoothie on my home made kefir with misc fruits and berries. Then I'm ready for the day! 

mabontomic.jpg

På semester blir det nästan samma, fast här sätter jag mig vid poolen och gör samma steg som ovan förutom att La Pavonin byts mot kaffebryggare och att jag byter ut frukostsmothien mot yogurt och min hemmagjorda granola som jag tagit med, och med lite färsk melon. Idag hade jag sovmorgon så var inte uppe och ute vid poolen förrän vid halv tio, och då börjar det program som jag gillar allra minst; Ring P1. Men scrollade vidare på P1 tablå och hittade ett fint program, från 2012, som jag inte kunder sluta att tänka på under hela dagen. 

On the vacation the routine is almost the same, but here I'm sitting by the pool and the La Pavoni has been changed to a normal coffee machine and the smoothie is yogurt with my homemade granola, which I prepared at home before we left, and with a slice of two of some of the tasty melons that we get here. Today I was sleeping in so I wasn't by the pool until 9.30 and then the program that I like least on the Swedish Radio starts, so I was searching and found a really interesting program from 2012, that I thought about the whole day. 

Programmet heter Sommar utan män och ligger under rubriken Kvinnlig frigörelse. Och handlar om kvinnor i min ålder och som kämpar om att få behålla den kvinnliga avdelningen på Saltholmens kallbadhus. Så ärligt och fint om deras livsöden och om kvinnor som är själva, INTE ensamma. Gå in och lyssna!!! (Har lagt in en länk men ni måste gå in på Originalinlägg om ni läser på Bloglovin för att se länken). 

Och förra året då? Jo, då var vi här; i samma hus men bara jag och Bojan, då hade Mimmi och Gaby (mina döttrar) åkt till Florida för att hälsa på sin pappa och hans "nya" familj. Vi ses! Catharina

Unfortunately the program is in Swedish - Summer without men - but it is about female liberation and women in my age that are fighting about the rights to keep the female section at bath house. These women being with themselves, NOT being lonely. If you understand Swedish, please listen! If not :( The link is not shown if you read the blog through Bloglovin, go to Original posting, if you want to see the link. 

And last year? Then we was here, in the same house, but only me and Bojan. Mimmi and Gaby had left for Florida to have a week of vacation with their father and his "new" family. Ciao Catharina