Mysig helg i Porec. | Cosy weekend in Porec.

Bojan 54 years, Porec Croatia July 2017

Bojan 54 years, Porec Croatia July 2017

Hej, det var Bojans födelsedag igår. Vi hade en helmysig dag, se bildregnet nedan. 

Hello, it was Bojan's birthday yesterday. It was so nice, see all the photos below. 

mabontomic.jpg

Vi grillade havskräftor och pilgrimsmusslor hemma till lunch. Här i Kroatien köper man färska pilgrimsmusslor i skalen och får om man vill, de rensade i fiskeaffären. 

We grilled crayfish and scallops at home for lunch. Here i Croatia you buy the scallops fresh with the shells, and if you want, they clean them at the fish market. 

mabontomic.jpg

Och du grillar dem genom att lägga skalen på grillen och blanda till en bladning med pressad citron, skivad vitlök, persilja och olivolja och häller över

And you grill them by putting the shells on the grill and put a mixture of lemon juice, sliced garlic, parsley and olive oil and just pour it over. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
Villa Club, Porec Croatia July 2017

Villa Club, Porec Croatia July 2017

Vid fem gav vi oss av för att träffa våra kompisar Sander och Jelena och vi träffades på Sanders bar; Villa Club som är ett kafe på dagen och ett disco på kvällen. Och ligger precis vid vattnet. Här badade vi, drack drinkar...

And at five we met up with our friends Sander and Jelena and we met at Sander's bar; Villa Club. It is a cafe during the day and a disco at night. And is just by the sea! Here we were swimming, drinking drinks...

Aperol Spritze at Villa Club, Porec Croatia July 2017

Aperol Spritze at Villa Club, Porec Croatia July 2017

mabontomic.jpg

...och Jelena hade gjort pannkakor till Bojan. Han blev så glad!! Det finns nog inget mer kroatiskt än pannkakor till efterrätt. 

...and Jelena have made pancakes to Bojan. And he was sooo happy!! I think this is the most famous and popular desert here in Croatia. 

Sander and Bojan! 

Sander and Bojan! 

Mimmi & Bojan!

Mimmi & Bojan!

Mimmi & me! 

Mimmi & me! 

 A crab. 

 A crab. 

Porec Croatia July 2017

Porec Croatia July 2017

Villa Club, Porec Croatia July 2017

Villa Club, Porec Croatia July 2017

Och när solen gått ner kom Mimmi på att hon var lite hungrig, så då gav vi oss av till en liten familjeägd restaurang precis i närheten; Buffet Zomzi. Och nej, det är ingen bufferestaurang... Och här åt vi världens godaste middag; bläckfisksallad, pasta frutti di mare, grillad fisk (ingen aning vilken sort) med kål och potatis och sedan delade vi på efterrätten. Så gott!! 

And when the sun had gone done Mimmi was hungry, so we went to a local restaurant nearby. A family own restaurant called Buffet Zomzi, and no it is not a buffet kind of place. We had the best dinner!! Octopus sallad, pasta frutti di mare, grilled fish with a salad of cabbage and potato and then we shared the desert. Absolutly delicious!!! 

Buffet Zomzi, Porec Croatia

Buffet Zomzi, Porec Croatia

Buffet Zomzi, Porec Croatia

Buffet Zomzi, Porec Croatia

Och idag skulle vi mysa med Jelena med dotter vid vår pool men värsta åskan kom för att stanna, så vi åt en god lunch tillsammans. Sedan åkte de hem och vi läste, sov och slappade i kvällsolen vid poolen, så skönt! Kändes som att det behövdes efter en intentiv vecka med massa gäster, både som bott hos oss, och som kommit över  till lunch och middag. En toppenhelg med andra ord! Hur har er helg varit? Vi ses! Catharina

And today we were going to spend the day with Jelena and her daughter here at our pool, but the weather suddenly changed and a thunderstorm came and stayed so we just had a nice lunch together, and then they went home. And we slept for a while, read for a while and just relaxed in the evening sun by the pool, really nice. Felt like I needed it after a week full of visits, both overnight guests, and guests for lunch and dinner every day. A really nice weekend!! How was your weekend? Ciao Catharina