Så vad gav jag bort? | What presents did I buy?

Flower pot from Svensk Tenn

Flower pot from Svensk Tenn

Hej, här är det full fart! Vi fixar med stugorna, både städar, svarar på mailförfrågningar för kommande vintersäsong, nya gäster kommer och gamla åker, förbereder ett interimsjobb, tränar, fixar i trädgården OCH packar för vår resa till Sydafrika. Inte helt lätt med vad att ta med, dels är vi borta i tre veckor och det blir både storstad (Johannesburg, Durban och Kapstaden), safari och lite beach. Skall bli sååå kul att träffa alla vänner där igen. Vi åker på onsdag kväll från München och vi tar tåget från närliggande Bischofshofen (känd för sin backhoppning) vid tre på eftermiddagen. 

Handlade ju lite presenter när jag var hemma och några har jag givit bort nu, så kan ju avslöja vad de fina paketen innehöll. Gunnel fick den fina krukan ovan från Svenskt Tenn. De har kommit i nya färger och passade perfekt på deras lantställe som går i vitt och blått. 

Hello, things are rather hectic right now! We are working with our Chalets, cleaning, taking care of requests for the winter season, new guests coming old guests leave, working with an interim project, doing all sports we can, fixing in the garden AND packing for our trip to South Africa. Not easy at all, three weeks and both cities (Johannesburg, Durban and Capetown), safari and beach. Soo much looking forward to meet all our friends again. We are leaving on Wednesday evening from Munich, and taking the train there from Bischofshofen (famous for its ski jump arena) at three in the afternoon. 

Did buy some presents when I was back home and here you can now see what I bought. The first one was this lovely flower pot from Svenskt Tenn, above, that I bought to Gunnel. New color, and perfect  for their summer cottage that is all in white and dark blue. 

FullSizeRender.jpg

Mina två systerdöttrar Josefin och Linneas söta bebisar fick två böcker var. En liten pekbok och en vis-och läsbok. Mina absoluta bästa present att ge till barn. Böckerna ovan är Mimmi och Gabys från när de var små och som de fick av sin gammelfaster Gracie i Edinburgh, men de får illustrera Barnkammarböckerna som jag gav bort. 

My two nieces Josefin and Linnea's cute daughters got two books each. One with a story about a cow and a pig and the other a Swedish children book with short stories and songs. I love giving books to children. I think that is the best present ever. You can never have too many books. The books above are Mimmi and Gaby's books that they got from their old auntie Gracie in Edinburgh when they were small. 

FullSizeRender.jpg

Josefin fick också en liten nätkasse. Perfekt att ha i barnvagnen om de behöver köpa något litet på hemvägen från affären, och trendig också. Linnea fick både en namngivningspresent till Isa och en inflyttningspresent och det blev grytunderlägget Bless this House från Svenskt Tenn. 

Josefin also got a trendy bag, perfect for grocery shopping. And Linnea got both a christening gift for Isa as well as a house warming gift; Bless this House Trivet, also from Svenskt Tenn. 

FullSizeRender.jpg

Passade också på att köpa lite presenter till våra kompisar i Sydafrika; en fotoram (försökte skriva ut en bild men lyckades inte så bra, får försöka imorgon igen, hehe) och en ekollonvas båda från Svenskt Tenn och sedan ett tennarmband från Iris hantverk. Allt så svenskt som det kan bli. 

And also bought some present to take with us to our friends in South Africa; a silver frame, a small vase and a tin bracelet (you see it in the picture above with the bag). Very Swedish. 

FullSizeRender.jpg

Sedan fick våra stugor också en liten present; en årsalmanacka för att se alla bokningar och sedan var del väl daxs efter 10 års uthyrning att vi har en fin gästbok med information till våra gäster, hehe Och just ja, en ny anteckningsbok till mig själv. Allt från Bookbinders Design. 

And our cottages also got presents; a calendar for all the bookings and then I thought it was time to get a nice guest book for the guest with information to our guests, after 10 years... but never to late, hehe. And a note book to myself. All from Bookbinders Design

FullSizeRender.jpg

Här nere är det fortsatt fint väder och imorgon tänkte vi göra en liten utflykt. Vi skall hyra e-fatbikes och cykla upp i bergen, dit vi inte riktigt orkar utan att fullständigt köra slut på oss, som en sista cykelrunda på ett tag. Ni får se bilder imorgon.

Förra året då? Hade en vecka till i Stockholm efter min USA-resa, fixade i lägenheten som vi skulle sälja, träffade kompisar, tränade, gick på keramik samt hade en helmysig helg med Gunnel. Vi ses! Catharina

And here the weather is still nice so tomorrow we will rent e-fatbikes and take a tour up in the mountains where we haven't been with our mountain bikes. You will see pics tomorrow. 

Last year then? Had another week in Stockholm after my US trip, arranged things in our apartment since we were going to sell it later in the autumn, meet friends, went to the pottery class and had a really nice week-end with Gunnel. See you later! Ciao Catharina