Varför tränar jag? | Why do I train?

Yoga by the pool, Porec Croatia July 2017

Yoga by the pool, Porec Croatia July 2017

Hej, hoppas ni har en bra helg? Vi har det bara bra och nu har vi fem dagar utan gäster. Lite skönt att få vila ut lite, göra det man vill och ta nya tag inför nästa anhopning av gäster. Alltid kul att ha gäster men lite svårt att få till en rutin då gästerna har semester och vill hitta på massa saker, och vi har vardag, typ. Stressig ibland och man behöver ligga steget före, och ibland också hoppa över aktiviteter. Men det har varken jag och maken problem med då vi inte lider av FOMO (Fear of Missing Out).

Hello, hope you have a nice weekend! We are enjoying almost five days, more or less, without any guests. Nice to rest and do our thing for a couple of days, rest a bit and gather energy for next guests coming mid next week. Always nice but sometimes difficult to get a routine when the guests have vacation and wants to do a lot of things, and we are having our busy season. And you have to be on top of things, and also sometimes skip activities. But neither me and my husband has any problems with that since we don't have FOMO (Fear of Missing Out).

Between winter and spring; skiing and MBT

Between winter and spring; skiing and MBT

Och för både mig och maken är träning viktigt! Varför? Jo, främst två anledningar; 1) för att klara av vardagen då båda våra kroppar är lite knas och 2) för att vi tycker det är kul. Så en bra kombination och motivator.

And for both of us it is important to train! Why? Mainly two reasons; 1) our bodies are not 100% and we need to train to be able to manage the daily activities and bet the pain and 2) we like it a lot. So a good combination and motivation. 

A fitness agenda is important!

A fitness agenda is important!

Jag skrev ju om mina nyårslöften här och min bucketlist för vintern här och nu har jag satt upp lite tydligare mål för vintern, mao januari till mitten på april. 

1) Maxa skidåkning utför eller längd - minimum 4 ggr/vecka

2) De dagar då jag åker skidor skall jag också yoga - minimum 4 ggr/vecka

3) Fitness - minimum 2 ggr/vecka

4) Powerwalk eller fatbike - minimum 2 ggr/vecka

Detta betyder ju att jag tränar 2 ggr per dag, men med olika intensitet och kompletterande träning tror jag detta blir ett bra upplägg. Och jag kan trots det vila en gång per vecka. 

I wrote about my New Years Resolution here and my Bucket List for the winter here and now I have pinned my goals down to weekly ones for the winter, i.e. January to mid April. 

1) Maximize the skiing, both downhill and cross country - minimum 4 times / week

2) The days that I do skiing I will do yoga - minimum 4 times / week

3) Fitness - minimum 2 times / weeek

4) Powerwalk or Fatbike - minimum 2 times / weeek

This schedule means that I'm doing something twice a day, but with different intensity and training that works together for my body, I think this works. And I can still rest once a week. 

Dachstein, Austria, November 2017

Dachstein, Austria, November 2017

Och lyssnade också till podcasten Psykiatrikerna, där amerikanen Fred Gage påvisar att träning stimulerar hjärnan till att bilda nya celler. Bra va? Man trodde tidigare att man föddes med ett antal celler, men ny forskning visar att detta inte stämmer, och träning bidrar till tillväxten. På återhörande! Ciao Catharina

And I heard in a Swedish podcast about new research result made by  Fred Gage that physical exercise can enhance the growth of cells in the brain contrary to what we previous thought, i.e. that we are born with a certain number of cells. So once again, training is good!! So keep it up!! See you! Ciao Catharina