Calamity Jane aka CJ

Gaby & Me, Rome, September 2018

Gaby & Me, Rome, September 2018

Hej, hade en mysig kväll i går och myste med Suits och en G&T. Behagligt avslappnad. Tog även ett varmt bad med tända ljus och massa skum. Maken kom hem och jag somnade skönt. Plötsligt ringer telefonen och det är ovanligt. Missade samtalet men kollade upp det och det var Gaby, min yngsta dotter, som numera bor i Rom, som ringde. Ringde tillbaka och hon hade råkat skära sig riktigt ordentligt på en kniv som med bladet upp i diskmaskinen. Hon hade redan storasystern som hjälpte henne hitta ett sjukhus som hon kunde åka till. Fyra styng och antibiotika så var hon hemma igen vid två på natten. Massa vuxenpoäng fick hon för detta. Ensam i ett annat land, skadad, mitt i natten och ändå fixade hon allt. Pluspoäng till storasystern oxå. Låg och halvsov och väntade på uppdateringar. Allt gick bra tillslut! Bra italiensk sjukvård.

Hello, had a really nice evening yesterday, all by myself, with a couple of episodes of Suits and a G&T. Even took a relaxing bath with candlelight. Husband arrived home and I feel asleep. But all of a sudden the phone rang, which is unusual. Missed the call but saw that Gaby, my youngest daughter, now living in Rome, just called. I called back and found out that she had cut herself, rather badly on a knife. She already had her sister to help her find a hospital. Four stitches later and antibiotics and she was home at 2 am. Impressed how she handled the situation. Foreign country, hurt and in the middle of the night. And of course big help and support from her big sister. Was half awake waiting for updates to know that everything went well. Which is did. Also impressed by the Italian health system.

Gaby, Stockholm, August 2017

Gaby, Stockholm, August 2017

Och detta är vår alldeles egna Calamity Jane aka CJ. Calamity Jane var en kvinna i 1850-talets USA med en intressant historia, och som också kallades för olycksfågeln. Och just detta är vår Gaby, en olycksfågel. Vet inte hur många gånger hon har haft sönder saker, ramlat och gjort sig illa, skurit sig och bränt sig när hon lagar mat mm mm Det började när hon var liten och fortsätter nog i hela hennes liv. Aldrig något allvarligt, som tur är, men saker går sönder i hennes närhet eller hon gör sig illa. Så är det bara…

And this is our own Calamity Jane aka CJ. Calamity Jane was a woman in 1850’s US with an very interesting history and was unfortunate. And this is what our Gaby is, unfortunate. Can’t remember all the times when she have broken things, fallen and hurt herself, burnt och cut herself in the kitchen while preparing food etc etc. It started when she was small and will probably go on her whole life. Never anything too bad, which is fortunate, but still. Things break when she is around… or she cut herself bad…

Gaby, Sylvia (grandmother) & Mimmi, Edinburgh June 2018

Gaby, Sylvia (grandmother) & Mimmi, Edinburgh June 2018

Men stackarn har det inte så lätt. Hon har ärvt en kombination av CJ-egenskaper dels från sin mamma (= jag) och dels från sin farmor. Jag gör sönder saker. Jag har på senare tiden nått nya nivåer på vad som “går” sönder i min närhet. Och då är jag försiktig men jag tappar, stöter i eller bara fumlar så går tallrikar, skålar, glas, plastbunkar, mobiltelefoner mm sönder och från sin farmor har hon framförallt skär- & brännsår från köket. Storasystern har klarat sig undan bra men bröt i och sig armen när hon var liten.

But to be fair to her; it runs in the family. She has got one set of CJ attributes from her mother (i.e. me) and one set from her grandmother. I’m an expert of braking things. Lately I have reached new levels and I do take care, but I just drop, smash och bang things such as plates, bowls, glasses, mobile phones etc etc and from her grandmother she has inherited mainly burning och cutting herself while cooking food. Her big sister has been “saved” but did brake her arm when she was in kindergarten.

Gaby & Mimmi, Porec, July 2016

Gaby & Mimmi, Porec, July 2016

Så Gaby är vår alldeles egna CJ. Ett vedertaget begrepp i vår familj. Helt självklart liksom. Vi hörs av! Ciao Catharina

So Gaby is our own CJ. Just as simple as that. For everyone in the family, including our CJ. See you later! Ciao Catharina

Gaby, Easter 2018

Gaby, Easter 2018