Busy season.

mabontomic.jpg

Visst ser det härligt ut? Fast så ser det inte riktigt ut, inte riktigt än. Väderprognosen säger snö och minusgrader hela nästa vecka men just nu är det mer regn än snö och den skjuts en dag framåt… Fast högre upp så kommer det snö så det är ok att åka skidor. Jag har åkt två gånger denna veckan / denna säsongen. Lite sen premiär om man jämför med förra året då vi hade premiär i mitten på november. Hoppade dock över dagens skidåkning i snöblandat regn med dålig sikt och var hemma och myste i sängen fram tills lunch. Lyssnade på radion och såg på några avsnitt av SATC. Skönt ibland att bara vara ensam hemma.

Looks lovely right? But it doesn’t look like this, not yet. The weather forecast promise snow and minus degree the next 10 days but now it is more rain then snow and the forecast is being pushed one day, everyday… But higher up in the mountain it is snowing and it is ok to ski. I have been skiing twice this week / this season so far. A little bit later, compared to last year, when we started skiing mid November. Skipped todays skiing in foggy and wet weather and enjoyed a morning on my own. In bed listening to the radio, drinking coffee and watching some episodes of SATC. Nice!

mabontomic.jpg

Kändes skönt efter att ha städat hela huset igår, adventspyntat samt bakat bröd. Tog hela dagen men nu är huset fint och redo för våra gäster. Och andra adventsljuset är numera tänt! Vi har nu vänner och familj som kommer non-stop från igår kväll tills första veckan i januari. Sedan litet uppehåll sedan mer kompisar, kanske yngsta dottern också kommer hit ett par veckor då hon kan skriva på sin masteruppsats på distans och sedan lite lugnare… än förra året… Men bara mysigt att få umgås med alla.

Det gäller att trots det hitta sina egna rutiner samtidigt som huset skall vara fint (för jag vill det), maten smaka gott och få umgås med alla otvunget. Så nu börjar vår busy season!! Härligt!! Nu skall vi ut och äta en tidig middag på en av våra favoritrestauranger här i byn; Holzwurm. Vi hörs av! Ciao Catharina

A good treat since I was on the go the whole day yesterday cleaning the house, decorating for advent and bake bread. Took the whole day but now the house looks really good. And the second candle for advent is now lighten. We do now have friends and family staying non-stop with us (first arrived yesterday) until first week of January. Then a small break and then some more friends and maybe my youngest daughter. She has the opportunity to stay here for a couple of weeks going skiing and write on her Master thesis on distance. Then a bit quiet… and least in comparison with last year… But only really nice to have everyone here.

Will try to prioritize my own routines and at the same time make it comfortable for our guests; clean house (because I want it), good food and nice and relaxed entertainment with all our friends that wants to come and stay with us. So now our busy season is starting!! Lovely!! Now we are soon off for an early dinner at one of our favorite restaurants here in the village; Holzwurm. See you! Ciao Catharina