Vackra dagar i alperna. | Beautiful days in the alps.

Flachau, Austria, February 2018

Flachau, Austria, February 2018

Hej, första mars och fullmåne!!! Här ser vi fullmånen tydligt då den nästan alltid står snett framför vårt hus och den lyser på oss som om det vore mittt på ljusa dagen. Och första mars, oj vad två första månaderna har rusat iväg. Men med mycket besök och högsäsong med gäster så har vi att göra. Inte många tråkiga stunder.

Och den senaste veckan har det blivit mycket skidor, jag med våra kompisar och Bojan har jobbat, i kallt och soligt väder. Skidåkning är kul för att du kan vara på helt olika nivåer och ändå njuta av att åka tillsammans. Bara det att de som är snabba får mer paus och de som är långsamma får mindre paus, kanske inte helt rättvist hehe. Vi har haft kallt väder, precis som resten av Europa. Och vi har haft dubbla lager av kläder på oss och det har ändå varit kallt, brrrr. Men vi har åkt massor i perfekt snö som är torr och greppar liksom tag i skidorna.

Hello, first day in March and full moon tonight!! We see it really clear from our house, so difficult to miss. It is shining on us, almost like the sun. And first of March, oh dear, the first two months have flew away. But with many guests and high season, it is as it should be. Not many dull moments. 

And the last week we have been skiing a lot. Me with our friends and Bojan has been working, in cold but sunny weather. And you can ski together in groups despite that you are on different levels. The fast one will rest a bit more and the slow ones get less rest, maybe not fare but... We have had really cold weather here, like the rest of Europe. But with double layers of clothes it has been ok, still cold, but doable. And we have been skiing a lot!!!! 

Flachau, Austria, February 2018

Flachau, Austria, February 2018

Här har våra privata gäster avlöst varandra och nu senast var min äldsta dotter med kompis här samt min bästa kompis Gunnel med man, båda sällskapen i en vecka. Vi har åkt skidor varje dag (vilket jag ju har sagt massa gånger tidigare, hehe), varit på after ski, åkt kälke, varit i Salzburg och ätiti goda middagar hemma. Och vår nya rutin är att vi tar en kaffepaus i backen för att dricka en cappuccino, eller en lumumba (vamt chocklad med stårom). Mums!! 

And here our private guests have come and gone and last week my daughter Mimmi and one of her friends has been here for a week, and my BFF Gunnel with husband, almost a week. And we have been skiing (which I have already said maybe too many times :), been to after ski, gone toboggan, been in Salzburg and have had nice dinners at home. And our new procedure when skiing is to take a brake and drink a cappuccino, or even a lumumba (hot choco with strahrom). Yummy!

Flachau, Austria, February 2018

Flachau, Austria, February 2018

Visst är det vackert!! Och här är det fullt med folk överallt, men jag passar på att ta bilder när vi är uppe först i backen. Finast så eller hur? Nu är jag och maken ensamma en vecka, lite skönt. Och idag har vi inte gjort många knop men imorgon blir det både skidåkning och styrketräning, samt fixa saker och som avslutning en lugn kväll hemma. Skönt!! Vi ses! Ciao Catharina

Beautiful, right!! And yes, there are a lot of people here but I'm taking my photos early in the morning and are avoiding the few people that are in the slopes. Now me and Bojan are alone a week, nice! Today we have not done much but tomorrow we will go skiing and the go to the fitness studio and fix misc stuff as well as with a relaxing evening at home. Nice! See you later!! Ciao Catharina