Hochkönig. Austria.

IMG_4105.JPG

Hej, söndagkväll och här händer det en massa saker men allt är bara bra! I torsdags var vi på utflykt till ett ny skidort; Hochkönig. Ligger ca 40 minuter med bil från oss. Vi prickade in fint väder och vi åkte tillsammans med vår kompis Herbert, som kan systemen, så bara att följa efter. 

Hello, Sunday evening and here things are happening, but all good in the end. Last Thursday we went on an excursion to another ski resort; Hochkönig, approx 40 minutes from us. We had really nice weather and we went with our friend Herbert, that knows the system, so just to follow him. 

IMG_4082.JPG
IMG_4087.JPG

Har ju på vinterns bucketlist att testa nya system, så just punkten kan jag pricka av. Men vi kanske hinner med några till innan säsongen är slut. Vi får se. 

Do have on my Bucket List for the winter to test out new ski resorts, so I think I can tick this activity off. Maybe we will go to some more places before the season is ending. We'll see. 

IMG_4081.JPG
IMG_4095.JPG

Hochkönig är ett stort bergmassiv på knapp 3.000 meter, men man åker inte där utan på andra sidan berget. Här ligger 3 skidorter; Maria Alm, Dienten and Mülbach. Backarna är breda med olika svårhetsgrader och liftarna är i fin kondition. Höjdmeter på mellan 1.000 - 1.800 meter så inte så jättehögt. Vi åkte till Dienten, och parkerade precis vid liften, perfekt! Just denna dagen var det lagom mycket folk i backen. Och flera fina restauranger. Så hit kommer vi definitivt att åka igen. 

Hochkönig are a large mountain on close to 3.000 meter, however you are skiing on the other side of the mountain. Here are 3 ski resorts; Maria Alm, Dienten and Mülbach. The slopes are broad, a variety of gravity and new modern lifts. The altitude on the slopes are between 1.000 meter up to 1.800 meter, so not that high. We went to Dienten, and parked just by the lift, perfect! It wasn't too many people in the slopes. Nice restaurants so choose from. So here we will defiantly go again! 

IMG_4099.JPG

Och här låg en liten kyrka på en av topparna. 

And here they have build a small church. 

IMG_4102.JPG

Vackert eller hur? 

Beautful, right! 

IMG_4084.JPG
IMG_4106.JPG

Och här ser ni hur vi åkte. Min högsta fart var 67 km, inte så fort. Men snön var relativt blöt så det inte att köra på i full fart. Har precis laddat ner gratisappen Trace Snow så har börjat använda den. Kul att se hur mycket man åker och hur fort man åker. 

And here you can see our runs. My fastest run was 67 km, not that fast. But the snow was rather soft, since it was warm, so I could't / didn't want to drive too fast. Have just down loaded the free app Trace Snow. Fun to see how you are driving and how long, fast and much you drive. 

IMG_4112.PNG

Så en dagsutflykt som gav mersmak. Det är så vackert här i alperna och kul att se andra ställen när vi har den möjligheten. Maken är lite mer "reserverad" och vill helst åka här i Flachau men med lite övertalning är han till slut med på noterna. Och han brukar för det mesta tycka att idén är bra. Tur det! På återhörande! Ciao Catharina

So a day trip that was really nice, and we will do more of them. And it feels stupid not to go and see other places here, where it was so beautiful, when it is so close by. My husband is a bit more "reserved" and prefers to ski in Flachau but with some persuasion he agrees to explore other places. And normally thinks it is a good idea when we are on the road. See you later! Ciao Catharina