Plötsligt händer det. | Suddently it happens.

mabontomic.jpg

Hej, ja nu är det bara att inse: jag har blivit morgonpigg!! Efter att ha varit morgontrött i typ 55 år har jag på senaste tiden märkt att jag automatiskt vaknar före sju och att det då känns bra att gå upp. Helt nytt för mig och oj vad ovant! Har tidigare i livet knappt varit igång förrän vid tolv/ett på helgerna. Vaken innan, visst, men inte vid liv... 

Hello, started to realize that I have become a morning person. WHAT??? Yes, after 55 years of being morning tired I have started to notice that I'm waking up before seven in the morning and it feels ok to step out of bed. Totally new for me and strange! Have before started the day at noon in the weekends. Been awake before, for sure, but not alive...

mabontomic.jpg

Och visst har vintersäsongen hjälpt till då vi är uppe och ute tidigt för bl.a. skidåkning men jag trodde ALDRIG att jag skulle bli morgonpigg. Det känns konstigt att ha en hel LÅNG dag framför sig, bra men konstigt. Nu måste jag börja ändra på mitt tankesätt, faktiskt svårt efter alla år, och vänja mig vid tidiga morgnar. Jag som alltid älskat sovmorgnar, men dem kan jag inte njuta av längre. Sorligt med sant. Som att förlora en kompis. Men har fått en ny kompis; morgonstunden, bättre ja kanske. Det får tiden utvisa. Som sagt konstigt men bra! 

And of course the ski season with early mornings has helped since we are up and out early but NEVER thought I was going to be an early bird. Feels strange to have a whole LONG day in front of me, good but strange. And now I need to change my way of thinking, actually difficult after all these years, and get use to early morning. I have always loved sleeping in but can't enjoy them anymore. Sad but true. Feels like loosing a friends. But on the other hand, I have got a new friend; early mornings, better well we'll see. And yes, strange but good! 

mabontomic.jpg

Har du varit med om detta också? Hur hanterade du övergången? Eller har du kanske alltid varit morgonpigg? Och samhället har ju alltid värdesatt morgonpigga personer och lite tyckt att morgontrötta personer är lite slashasar. Konstigt, har jag alltid tyckt. Men nu så... nu är jag att betrakta som en bättre människa, eller hur? hehe

Och det är ju hela dagen som blir annorlunda, inte bara de första timmarna på morgonen. Men som sagt, att jag har kommit till insikt är en bra början eller hur? Och det är ju ingen katastrof som har hänt så det blir nog bra! På återhörande! Ciao Catharina

Have you been though this as well? How did you handle the change? Or have you always been a morning person? And society have always praised early risers and have had the view that morning tired people are not as good. Strange, I have always thought. But now... I've become a better person, right? hehe

And the whole days is a bit different. But, a step in the right direction is for me to acknowledge this, right? And not a catastrophe, I know, so it will turn out right. See you later! Ciao Catharina