Lite pyssel. | Taking care of.

mabontomic.jpg

Hej, i skrivande stund är Valborgsfirandet igång hemma i Sverige och här sitter jag och fixar. Just Valborg firas inte här nere i Österrike, inte så konstigt kanske men 1:a maj är en helgdag såsom i många andra länder i Europa. Tror dock inte att det går något demonstrationståg genom Flachau men helt säker kan jag inte vara, hehe Får kolla imorgon. 

Hello, right now there is celebration going in Sweden. We celebrate Walpurgis night with bonfires but not here in Austria, of course. But 1st of May is celebrated, as in many other European countries. But don't think there will be demonstration in Flachau, but not sure. Need to check tomorrow, hehe

mabontomic.jpg

Vi är nu hemma efter våra utflykter; söderut till Kroatien och sedan norrut till mellersta Tyskland. Och så mysigt att nu få landa i ett sommarvarmt Flachau. Vi har fortfarande snö uppe på topparna men det börjar smälta så långsamt. Har för första gången plockat i en magnoliakvist. Vi har tre träd i vår trädgård, två lila och en vit. Och imorgon kommer jag att plantera min nyinköpta dahliaknölar och så mina luktärtsfrön samt dahliafrön. Ser att mycket går i årets färg; lila. Kunde ju inte motstå att köpa dahlian som heter Gabriella, precis som min yngsta dotter... 

We are now home after our two trips. One going south to Croatia and one north to mid Germany. So nice to be at home again, in a summer warm Flachau. We still have snow on the top but it is starting to melt slowly. Have today for the first time brought a magnolia twig indoor. We have three trees in our garden; two lilac and one white. And tomorrow I will plant my newly bought dahlia knoll and also the sweet peas. And I can now see that almost all of them are in this years color; lilac. But couldn't resist to buy the dahlia with the name Gabriella, like my youngest daughter... 

mabontomic.jpg

Inser att vi har mycket fint i vår trädgård såsom fläder, körsbärsträd och hägg, vilket jag inte hade en aning om. Ja inte ens fläderns förrån en av våra kompisar kom för några år sedan och frågade om de fick plocka blommorna. Förra året gjorde jag hemmagjord flädersaft själv, och iår tar vi hand om alla blommorna, då maken dricker flädersaft som jag dricker kaffe, mao massor.  Den senare luktar gudomligt gott! Så efter alla år i huset så börjar mina ögon för trädgården öppnas, lite kul! Mina sticklingar som jag tog från mina pelagonier har nästan alla överlevt, kolla här när jag klippte ner mina pelagonier, men de får stå inne lite till. Frostnätterna kan ju fortfarande komma. Min pappas sekatör som är ett fint minne från mina kära pappa och hans kärlek till trädgårdar, blommor och träd. Den kommer numera väl till pass när jag plockar in saker från trädgård och skog och sätter i mina vaser. Köper numera bara undantagsvis snittblommor. 

Realize that we have a lot of very nice things in our garden such as elder shrub, cherry tree as well as bird cherry tree, which I have no idea that we had. Well, the elder shrub I found out a couple of years ago when our friends wanted to pick the flowers, hehe Well, last year we picked them and made elderberry juice and this year we will pick them all, since my husband drinks the juice as I drink coffee, i.e. a lot. My geraniums cuttings have survived, check it out here, but they have to stay indoor a little longer, frost nights can still come. And my fathers secateurs is a sweet memory of my father and his devotion to gardens, flowers and tree. And is now used on a regular basis. And I love to bring things in from outdoor, both from my garden as well as from the woods. Have basically stopped buying cut flowers. 

mabontomic.jpg

Så denna veckan blir det lite av varje. Lite fix inne och lite fix ute. Och just ja, deklarationsdags också. Dumt att göra den i god tid, eller? Vi får också besök i mitten på veckan så det blir lite städning och sedan mys med våra gäster. Och träning förståss.

Fick världens största granatäpple av våra vänner i Worbis så imorgon till frukost blir det min kefir och granola (båda hemmagjorda) tillsammans med blåbär och granatäpple. Mums. Både nyttigt och gott! 

Och nu blir det de två sista avsnitten av Wild Wild Country. Dokumentären om den indiska "sekten" som flyttade sin verksamhet till Oregon i USA i början/mitten på 80-talet. Jätteintressant men ger lite rysningar. Recension kommer i nästa vecka. På återhörande! Ciao Catharina

So this week we will fix with this and that, indoor as well as outdoor. And yes, in Sweden the deadline for the tax papers are due on Wednesday so need to hand in that too, but got plenty of time, right? And we will have some family coming to stay a couple of nights so need to clean the house a bit and then enjoy the company. 

Got the largest pomegranate from our friends in Worbis so tomorrow at breakfast I will eat my kefir with granola together with blueberries and pomegranate. Yummy. Both healthy and good!!

And now I will watch to last episodes of Wild Wild Country. A documentary about the Indian "sect"  in the 80' that moved to Oregon, US. Really interesting but give me chills. I will write more about in next week. See you later! Ciao Catharina