Radioteatern ger... | The Radio Theater plays...

IMG_4655.JPG

Hej, vill tipsa min svenska läsare om Radioföljetongen & Radionovellen på P1.

Jag fastnade kanske för fem år sedan för just ljudböcker. Perfekt att lyssna på när man har mycket transportsträckor till och från jobbet samt är ute och reser mycket, ensam. Jag lyssnade framförallt på Storytel. De kom ut med nya titlar snabbt, hade ett bra arkiv bra urval på både svenska och engelska titlar. Men med mitt nya liv så passar det inte riktigt att lyssna på ljudböcker regelbundet så jag sa upp mitt abonnemang. Lyssnar på podcasts men blir lite stressad av alla nya avsnitt varje vecka på alla poddar jag prenumerar på så tappar lite kontroll.

Och P1 står ofta på här hemma och lyssnade till Lundströms bokradio på lördagmorgnar och där pratade hon om just Radioföljetongen och Lanterna magica, Ingmar Bergmans självbiografi. Och tänkte att jamen den vill jag ju lyssna på. Sagt och gjort, den är nu min följeslagare här hemma. 

Andra böcker som just nu ligger uppe är April av Angelika Klüssendorf och handlar om forna Öst- och Västtyskland samt Vi av Kim Thý som handlar om att fly hemlandet men kanske mer om en familjs försök att försonas med man lämnade.

Enda nackdelen är att avsnitten bara ligger kvar i 30 dagar efter att de sändes, pga upphovsrätt. Såg att April bara ligger kvar till 13 juni så kanske byter till den och fortsätter på Laterna magica efter det. 

Såg också att de har en bokcirkel om Laterna magica så skall absolut lyssna på vad de säger om boken där. När jag har läst den. 

Gå in och lyssna du också vetja! Helt gratis! Ladda ner SR-appen. Enkelt och praktiskt. Ciao Catharina

Hello, this is unfortunately a tip about the Swedish National Radio that they have a small selection of broadcasted books, for free. Which is great!! But only in Swedish, so not too interesting for you to read about this tip. But I'm now listening to Ingmar Bergman's biography The Magic Lantern. Or? Let me know if you want to read more. See you tomorrow! Ciao Catharina