Bananflugor. | Fruit Flies.

FullSizeRender.jpg

Hej, åhh vad jag avskyr bananflugor. Just nu har vi massor av dem! Jag städar undan allt som finns i köket såsom färsk frukt mm men det hjälper inte. Jag har ju min kefir framme (skall ju stå i rumstemperatur) som är en riktig bananflugemagnet. Men gör mig inte av med den men måste se till så att duken som är över är ordentligt fast. Annars smiter de små rackarna ner till kefirsvamparna och förstör hela processen. Hade ju även Kombutcha förrförra sommaren men det gick helt enkelt inte.  Bananflugorna gick bananas, hehe

Läste ett tips om att man skulle ställa fram en skål med rödvinsvinäger, hälla i lite honung samt en droppe diskmedel. Visst, det hjälper lite men inte helt. Och vinägern luktar inte gott. Håhåjaja Någon som har ett bättre tips? Ciao Catharina  

Hello, I really hate fruit flies. Right now they are all over our kitchen! And I’m cleaning and keeping fresh food / fruit away but they are still all over. My kefir is very interesting for the flies but I’m not getting rid of that. I had kombutch a couple of years ago but that was impossible in the summer.The flies went bananas from the sweet tea fermentation process.

Read that a bowl with red wine vinegar, with some honey and a drop of detergent would help. So I’m trying that, with some result, but not as good as I thought. And the smell of the vinegar, not good! Anyway!! Do you have a betyer tips? Ciao Catharina