Korcula - a trip around the island.

mabontomic.jpg

Hej, som jag skrev om i förrgår så samlades vi allihopa för att dricka en kopp kaffe på Cafe Bar Inglezo och bestämma planer för dagen. 

Hello, as I wrote the other day we gathered everyday at Cafe Bar Inglezo, for the coffee of the day and to decide on the plans for the rest of the day. 

DSC_0366.JPG
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

De här två har en bromance sedan många år.

These two have a bromance going on since many years.  

mabontomic.jpg

Keith, Lisa, Bojan och jag bestämde att vi skulle upptäcka ön på eftermiddagen. Vi köpte en karta i en kiosk, och damen i kiosken gav oss de bästa råden om vart att åka för att hitta fina små badställen. 

Keith, Lisa, Bojan and I decided after our coffee to discover the island together. We bought a map in a kiosk, and the lady gave us really good tips on where to go. Great! 

mabontomic.jpg

Korcula såsom många av de kroatiska öarna bergig i mitten på ön, där den stora vägen går, är det som högst. Detta gör att man har fantastiskt fin utsikt överallt. Vi tog dock en avstickare och körde små vägar längs kusten. Första stoppet var lilla hamnen i Brna

Korcula is like many of the Croatian island rather mountainous, and where the main road goes, is the highest part of the island. Which gives you a beautiful view. We decided to take the small roads instead, a go along the coast. First stop was the little harbor in Brna

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Bojan, Keith och Lisa. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Sedan var det dags för ett dopp. Vi fick sista parkeringsplatsen och promenerade nerför berget till denna fantastiska lilla bukt; Zitna Beach. Helt fantastiskt! Salt, klart och helt underbart!! 

Then it was time to go for a swim. We got the last parking spot and we walked down the mountain to this fantastic small bay; Zitna Beach. Absolutly amazing!! Salty and clear water!! Awesome!! 

mabontomic.jpg
FullSizeRender.jpg
mabontomic.jpg

Sedan åkte vi längs havet och sa åååhhh och ahhh! 

Then we continued to drive along the coast and just keeep saying aaahhh and ååååhhh!! 

mabontomic.JPG

Sedan var det dags för nästa lilla bukt; Plaza Bacva. Men oj, här var det smalt och kurvigt att ta sig ner de 4 km. Men vi hade en hyrbil som var mindre än vår, piuhh. Och med manuell växel som Keith körde alldeles utmärkt med tanke på att han är van med vänstertrafik och automat, hehe 

Then it was time for the next beautiful bay; Plaza Bacva. But oh dear, what a steep and narrow road down to the beach. But we had a rental car, smaller then ours piuhh. And with a stick that Keith drove excellent despite that he is use to driving on the left side and with an automatic, hehe 

mabontomic.JPG

Här stannade vi bara till och satte oss en stund vid havet och njöt av utsikten. 

Here we just made a short stop, just enjoying the view. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Maken köpte samma shorts som Keith. Som när man var liten... hehe

And of course my husband bought the same swimming trunks as Keith. As when you are a small kid... hehe  

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Sedan var det dags att åka vidare. Slutmålet var Korcula stad där vi skulle möta upp Jaco & Andrea med familj som kom med båt från Dubrovnik. 

Then it was time to move on. We were about to meet Jaco & Andrea with family in Korcula Town, that arrived from Dubrovnik early in the evening. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
FullSizeRender.jpg

Och detta glas vin (som är en dubbel) kostade över 300 kr. Ja, ni läste rätt. Maken bad om en sommar-Spritze, mao ett enkelt vin med mycket mineralvatten. De serverade det dyraste vinet. Och ja, mineralvattnet kostade ytterligare 55 kr. Och ja, naturligtvis skulle vi ha kollat menyn innan men vi är ju vana att resa i Kroatien men det här hade vi INTE räknat med.

And this glass of wine (a double) that costed 30 euro. Yes, correct! My husband wanted to have a summer Spritze, i.e. a simple wine with a lot of sparkling water. They served the most expensive wine. And yes, the sparkling water costed additional 5 euro. And of course, we should have checked the menu before we ordered, but we are so used to being in Croatia so we really didn't expect this. 

FullSizeRender.jpg

När maken påpekade hur dyrt det var och varför de hade serverat det dyraste vinet på menyn blev de aggressiva. Naturligvis gick jag in och gav 1 stjärna (det lägsta betyget) på Google Review, och samtliga omdömen där var urusla både pga pris och service. Inte en den vackra vyn kunde göra rättvisa för de horribla priserna. Hittar tyvärr inte namnet på baren, men ett råd här på Korcula; kolla meny och priser innan ni beställer eller kolla olika omdömen! 

When my husband wanted to complain to the bar keeper they we really rude and aggressive. And of course I looked up the bar at Google Review and gave 1 star (the lowest rating), and all reviews where equally bad, both for service and price. Can't find the name of the bar, but a good tips here in Korcula; check out the meny before ordering and/or check ratings. 

mabontomic.jpg

Fortfarande lite arga efter barbesöket var det dags för en liten rundvandring i Korcula stad. Städerna här i Kroatien påminner om varandra; Dubrovnik, Zadar, Korcula, Rovinj mm Vackra, vackra, vackra!!! Tycker vi ser ganske fräscha ut efter en halvdags rundtur med salta dopp, utan dusch! 

Still a bit angry we went for a short evening stroll through Korcula Town. Many cities here in Croatia is build with the same style; Dubrovnik, Zadar, Rovinj och Korcula etc etc Beautiful! I think we are looking really good despite half a day of sightseeing with swimming, without a shower. 

mabontomic.jpg
mabontomic.JPG
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Inser nu att det inte var så bra ljus för fotografering. Inne i gränderna var det mörkt och svalt (skönt) men överallt mynnade de ut i havet och där sken solen för full. Så det blev visst både över- & underexponering samtidigt  i alla bilder. Men ni ser säkert hur vackert det är, eller hur? 

Realized that it wasn't optimal light for taking photos. In the streets and alleys it was dark and cool (nice) but everywhere they ended up towards the sea, where the sun was shining. So both under- & overexposed at the same time. But I hope you can get the feeling? 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.JPG
mabontomic.JPG

Och vi avslutade denna mysa dag med en middag, alla tillsammans. I en mysig liten gränd. 

We finished this nice day with a dinner, all together, in a cozy alley. 

mabontomic.jpg

Det blev bläckfisksallad till förrätt samt grillad bräckflisk och mangold till huvudrätt. Mums!! Sedan var det dags att åka hem till vår mysiga lägenhet. Imorgon får ni se bilder från när vi gjorde en badutflykt. Vi ses! ciao Catharina

We had octopus salad as a starter and grilled squid with chard as a main. Tasty!! Then it was time to drive home to our cozy apartment. Tomorrow you will see our day out on an island. See you! Ciao Catharina