Händelser med betyg. | My last weeks with a rating.

mabontomic.jpg

Hej, hittade denna listan på en blogg och blev inspirerad. Vi får se om det blir ett återkommande inslag eller inte. Och lite intressant att betygsätta den senaste tiden utifrån helt värdelöst (-) till fantastiskt (+++++). En reflektion på vad som hänt den senaste tiden och att inte bara göra den en gång per år. Lite mikro-utvärdering på de små händelserna i livet, och inte bara de stora penseldragen. Känns riktigt bra, faktiskt. Vad tycker du?

Hello, found this list on a blog and got inspired. Let’s see if this will be done on a regular basis or not. But interesting to make a short assessment of the last week or two from really bad (-) to fantastic (+++++). And maybe it is a good thing to reflect on the small things in life, and not only the big things once a year. A good idea I think. What do you think?

-

Saknaden efter maken! Vi är ju vana att leva ifrån varandra, men inte längre. Saknar vår dygnsrytm, våra internskämt och hans lite frånvända pussar. Och massa mer…

Missing my husband! We were use to living apart, but not anymore. Miss our day rhythm, our jokes and his kisses, a bit reluctant (as always). And a lot of other things…

+

Kylan med massa snö en dagen och nästa dag plusgrader och regn. Stora vattenpölar… Men här hoppas det inte utan jag går långsamt och varsamt fram med gåstavar för att inte ramla omkull. Ibland går till och med pensionärer om mig. Inte var dag det händer.

The cold weather with a lot of snow one day and plus degrees and rain the next. And big puddles of water… But no hopping around rather walking VERY slow with walking sticks, to avoid falling. Sometimes I’m walking slower than old people. That is not happening every day.

++

Hade tänkt att komma igång med träningen och cykla på en motionscykel som svärmor köpt. Men, som jag nämnde i förra inlägget, tog det nästa två veckor att få den levererad. Och när den levererades kom den i ett platt packet. Så nu måste den monteras…

Was going to start with the training on the stationary bike, that my mother-in-law just bought. But, as I wrote in my last posting, it took almost two weeks to get it delivered. And finally when it arrived, it came in a flat packages and need to be put together…

+++

Begränsat med kläder då jag reste lätt när jag flög hit. Hade ju inte planerat att vara här så länge. MEN kommer inte att köpa nya kläder, får bara bli helt uttråkad på dem jag har. Hittade dock en liten box med roliga smycken så får pimpa min klädsel med örhängen och armband från 90-talet.

Didn’t pack much clothes since I didn’t plan to be here that long. AND will not buy new clothes just for that reason, I do have enough, so will get really tired of the ones that I have. However, found a box with my old jewleries so will used them to update my look. All from the 90’s.

++++

Semmelsdags och jag njuter i fulla drag. Fick en operationstid för min rygg och har både träffat min narkosläkare och sjukgymnast, samt fått påfyllning på mina smärtstillande tabletter. Träffar flera av mina kompisar och har det riktigt mysigt. Ingen stress denna gången utan mer i lugn och ro. Och skall förmodligen gå på min keramik på onsdag, om min rygg fortsätter att må bra. Tjohoo!

Time for semlor, you know the Swedish buns with whipped cream and marsipan, and I’m enjoying, a lot! Got an operation time as well!!! Have also meet the anesthetic and a physiotherapist, and got more painkillers. Also seeing my friends, nice!!! No stress this time, which feels good. And more time with each and everyone. And will probably go to my pottery class on Wednesday, if my back still feels good. Happy!!

+++++

Att jag långsamt blir bättre, nu nästan ingen smärta alls. Men äter ju fortfarande värktabletter så kanske en sanning med modifikation. Att få vara med mina fantastiska tjejer. Igår var vi på stan, fixade lite ärenden och åt brunch ihop. Vi pratar alla tre i munnen på varandra, ingen hinner avsluta en mening innan nästa person påbörjar nästa. Vi pratar om allt mellan himmel och jord, viktigt och oviktigt, skrattar, skvallrar och har det såååå mysigt. Spenderar lite tid med dem var för sig och hjälper bl.a. till att städa och fixa som en mamma ska göra (eller kanske snarare som min mamma gjorde och som jag alltid uppskattade, i massor). Började en utbildning i sociala medier som skall ta min blogg till nästa nivå. Hoppas jag… Mer om det imorgon. Har fått ett uppdrag och börjar på jobba med ett interimuppdrag på onsdag. Skall bli kul.

Så en bra vecka! Ha en bra söndagkväll! Ciao Catharina

That I’m feeling better and better, now almost without pain. But still eating painkillers, so not entirely true. And having such a nice time with my girls. Yesterday we meet in town, running errands and had brunch. We talked all three, at the same time, the whole time. Starting and finish sentences, without stop. We talked about small and big things, important and non-important things, gossip (of course), laughter and just enjoyed the time together. Also spending time alone with each one of them and helpin them out. I always loved when my mother did that for me and I know they do the same. Also started a online training in Social Media for my blog. I want to take it to the next level, fingers crossed. More about this tomorrow. Have also got an assignment at an interim position and will start in on Wednesday. Looking forward to that.

So a good week, all in all. Have a good Sunday evening! Ciao Catharina