13 mars 2019. | 13th of March 2019.

mabontomic.jpg

Hej, hur är läget? Här är allt bra, och jag är mer eller mindre tillbaka till ett normal liv. Så skönt! Hoppas nu att jag inte får ett bakslag igen! Promenerar lite långsamt (speciellt nu när det är snorhalt ute), är fortfarande lite försiktigt med att böja mig ner och äter fortfarande smärtstillande. Är ensam hemma då svärföräldrarna (som jag ju bor hos) är bortresta och min yngsta dotter Gaby är på universitetet och skriver på sin Masteruppsats. Lite skönt att vara ensam hemma och jag har ju att pyssla med. Väntar bl.a. på en motionscykel som svärmor har beställt. Tala om att det har gått troll i den leveransen så två veckor och massa samtal senare så skall den idag levereras. Och just att cykla är en bra motionsform för mig, så skönt att äntligen få svettas lite, och att få röra mig. Efter typ 9 veckor, mao två månader. Men först skall den monteras. Den kom i ett platt packet, hehe

Hello, how are you? Here things are looking up, and I’m more or less back to normal life. I’m walking slowly (even slower now in the slipper icy weather we have here in Stockholm at the moment), also still careful bending down and still on painkillers. I’m alone at home at my parents-in-law’s house (where I’m staying at the moment) since they are out traveling and my youngest daughter Gaby is spending the day at the University to write on her Master thesis. And rather nice to be alone at home, fixing a little bit here a little bit there. Among other things waiting for a delivery for a stationary bike, that my mother-in-law, have ordered. But the delivery has been very complicated, or rather not, and finally after a lot of phone calls they promised to deliver it today. So fingers crossed. And this is good for me since exercise on the bike is good for me, so so much looking forward to start sweating, after almost two months doing nothing. But first we have to assemble the bike. It arrived in a small, flat package, hehe

mabontomic.jpg

Åt en riktigt god frukost medans jag läste om min kommande operation imorse. Var och träffade narkosläkare i måndags och har nu fått en operationstid till den 13 mars. Så skönt!!! Jag kommer ju bl.a. att stelopereras och kommer att ligga kvar på sjukhuset i 3-4 dagar. Det kommer inte att vara någon titthålsoperation utan ett riktigt ingrepp, som vanligtvis är läkt efter 2 veckor, och stygnen löses upp sig själva. Man skall upp och röra på sig samma dag som man opererats och sedan ha ett aktivt liv, så mycket som man klarar. Naturligtvis med rehabilitering. Så räknar med att kunna åka hem till maken i slutet på mars. Hurra!! Man skall dock avstå från tunga lyft (över 5 kg) och tunga arbeten. Läkningsprocessen efter en steloperation beräknas ta 6-12 månader, och man skall inte röka samt äta inflammatoriska läkemedel. Har också läst senare forskning om att man skall även avstå alkohol både före och efter operation för bästa resultat. Låter klokt! Och det klarar jag nog. Så nu börjar jag nedräkning av dagarna. Vi hörs! Ciao Catharina

Had a really good breakfast while reading about my upcoming operation. Met the anesthetist last Monday and has now had got a time for my operation: March 13th. Finally!!! I'm will need to remain in the hospital for 3-4 days due the stiff operation in the back. There will not be a keyhole operation but a standard and the wound is usually healed after 2 weeks, and the stitches dissolve themselves. I will move a bit already the day of operation and then live an active life with rehabilitation. So expect to be able to go home to my husband end of March. Hurray!! Heavy lifting (over 5 kg) and heavy work must be avoided. The healing process after a stiff operation is estimated to take 6-12 months, and no smoking or eating inflammatory drugs. Have also read recent research that one should also avoid alcohol both before and after surgery for best results. Sounds wise! And I can do that. So now I start counting down the days. See ya! Ciao Catharina