Riktigt bra tv-serier att kolla på. | Really Good Series to Watch.

Hej, liten nya serier att inspireras av? Kan behövas en helg som denna. Sköna maj har kommit men värmen, var är värmen?? Här hos oss skall det snöa så varför inte chilla hemma under varma filtar och med en kopp varmt te. Här kommer mina bästa tips från våren 2019! Ja, jag har ju haft lite tid att ligga och kolla på serier, både pga min min inflammation i ländryggen samt min operation. Har ni inte sett dessa än så har ni definitivt något att se fram emot! Ha en bra lördag. Ciao Catharina

Hello, need som inspiration? Well, maybe you need it this weekend. May is here, but it’s still really cold. But no need to fuss, take a blanket, make a nice cup of tea and start watch a serie. Here are my tips from sprin 2019! Well, as you might know, I have had time to watch serier this Spring, due to issues with my back, for months. And haven’t you seen them yet, well then you are lucky! Have a nice Saturday! Ciao Catharina

Dips - SVT Play

Först ut är Dips som är en svensk komediserie som utspelar sig på UD. Alltså hur kul kan en serie bli? Jag skrattade högt massa gånger. Två praktikanter kommer till UD och får en minst sagt virrig chef. Se den!

A Swedish comedy. Really funny! However, no translation yet. Unfortunately.

Falsk Identitet / Le Bureau Des Legendes / The Bureau - SVT Play

Falsk Identitet är en fransk spionserie som har fått fantastiska recensioner. Jag håller med totalt! Har velat se denna ett tag men den visas bara på SVT Play och kan bara se den när jag är hemma i Sverige. Den består av fyra säsonger, 10 avsnitt per säsong och varje avsnitt 60 minuter. Pust! Så hade som ett av mina mål att se färdigt den. Piuhh! Men värt varenda minut. Sååå bra! Serien utspelar sig hos agenterna inom den hemligaste avdelningen inom den franska underrättelsetjänsten. Trots att det är ett långsamt tempo är det inte en serie att sträcktitta på och komplexiteten gör att det inte går att sammanfatta den. Eller bättre att citera Magnus Larsson, Aftonbladet “Men bli inte förvånad om även du en dag börjar fundera på att döpa dina allra käraste, antingen om det handlar om katter, barn eller getter, efter två av de hjärtskärande mänskliga agenternas kodnamn: Malotru och Phénomène.”

The Bureau is a French spy serie that have got amazing ratings. I totally agree! Have been on my list for a while but it has only been available on the Swedish streaming service SVT Play so had it on my list when I came home. It’s four seasons, 10 episodes, each on 60 minutes. Piuhhh! So my goal was to finish it, and since I had a lot ot time, I made it. And worth every minute. So good! It’s about the most secret division in the French Secret Service. A slow tempo, but it’s necessary since so many things happens, the whole time. And difficult to bing watch as well. A must!!!

The man in the High Castle - Amazon Prime

Detta blev ett lite oväntat tillskott till mitt tittande. Det var min äldsta dotter som tyckte jag skulle kolla. Så bra! Och intressant. Baserat på en bok skriven av Philip K. Dick och regisserad av Ridely Scott (teamet bakom filmen Bladrunner). Detta är en sk alternativ historia som utspelar sig 1962 om vad kunde ha hänt om Nazityskland vunnit andra världskriget. De delar på USA tillsammans med Japan. Denna serien kretsar kring Juliana Crain samt John Smith. John spelas av Rufus Sewell som i vanliga fall spelar riktiga skitstövlar men här är han i en annan typ av roll. Riktigt sevärd, trovärdig och skrämmande.

The Man in the High Castle was a bit unexpected. My oldest daughter recommended this. Really really good! And so very interesting! Based on a book written by Philip K. Dick and directed by Ridley Scott (the team behind the film Bladrunner team). This is an alternative history that takes place in 1962 and what could have happened if the Nazi Germany won the second world war. They are splitting US between themselves and Japan. The serie evolves around Juliana Crain and John Smith. John is played by the actor Rufus Sewell, normally playing doucebag, but here in a totally different role. Really worth seeing and really scary.

Birdbox - Netflix

Birdbox är en film med Sandra Bullock, otäck och riktigt bra film. Lite ovanligt med en film men denna har jag velat se så den såg jag tillsammans med mina flickor. Ett virus har spritt sig och man får absolut inte titta på de som är smittade, då dödar man sig själv. Sandra Bullock spelar en mamma som försöker ta sig till en säker plats med sin två små barn.

Birdbox is a film with Sandra Bullock, scary and really good! Have wanted to see this film and saw with my girls. A virus has been spreading and you are not allowed to watch the infected people in the eyes, if you do, you will kill yourself. Sandra Bullock is a mother of two small children trying to find a safe place. They have to escape but difficult when you can’t see.

Fyre - Netflix

Fyre är en dokumentär som visar hur en kille lurar allt och alla! Så fascinerande. Han vill arrangera världens bästa musikfestival och skapar världens hype kring eventet. Men allt är kaos från början till slut. Man undrar, hur kunde alla tro på galningen? Intressant!! Och faktiskt lärorikt.

Fyre is a documentary about a guy who is planning a big music festival. Everything is a scam, but people around him do believe that this guy is magic. But it turns out, he is not. Fascinating.

Dirty John - Netflix

Dirty John är ännu en riktigt bra serie, baserad på verkliga händelser. Vilket för den ännu otäckare. Även här blev jag inspirerad av min äldsta dotter. Hon hade lyssnat på podcasten förra hösten där de som varit med om detta berättar om händelsen. Serien handlar om John som lurar kvinnor att tro att han har pengar och drar dem snabbt in i en relation och avskärmar kvinnorna från familj och vänner. Alla varningstecken finns där, alla ser det utom kvinnorna själva. Väldigt typiskt psykopat beteende. Riktigt bra och otäck ur flera synvinklar.

Dirty John is another serie, based on a true story. Which makes it even worse. And this was also a tips from my daughter. She had listen to a podcast with the actual people that the story is based on. It’s about a guy, John, that tricks women into believing his has money and everything goes so fast; serious relationship, lending money, telling her that her family and friends are crap. All signs for a true psychopath, which everyone sees except the woman, to begin with anyway. Terrible. But a serie to watch. Definitely!!

Friends from Collage - Netflix

Titeln gjorde att jag först inte tänkte titta på den, Friends from Collage. Tänkte att det var mer av tonårsdram, vilket jag inte alls hade lust att se. Men den visade sig handla om sex personer, tre killar och tre tjejer som gjorde allt tillsammans på collage, tja snarare Harvard. Man får följa dem drygt 10 år senare. Samma skämt, som nu är lite malplace, och hur de har det i sina äktenskap och hur vänskapen har utvecklats. Tyckte den var riktigt bra och faktiskt lite sorglig.

The titel; Friends from Collage, did put if of to begin with. Thought it was this typical teenage high school drama. But this everything except that. We follow six people who where very tight during collage, graduated from Harvard, 10 years later. Same jokes but now not so funny anymore. We see how the friendship change both in a bad and in a good way. This serie was really good and a bit tragic.

Bosch - HBO

Har börjat kolla lite på Bosch. SvD Perfect Guide har alltid bra tips om musik, böcker, filmer, utställningar samt lite korta artiklar att läsa om etikett, mode, hälsa mm mm Kommer på min mail varje fredag och öppnar den alltid. Där skrev de om att fjärde säsongen av Bosch just hade släppts och började titta på den i veckan. Serien handlar om den hårdkokte polisen Harry Bosch och hur han hela tiden hamnar i knipa men naturligtvis löser allt, tror jag i alla fall. Helt ok att slötitta till.

Wanted to watch something easy and tripped over Bosch. Harry Bosch is typical American police stereotype, but I like him in a way. Of course he will solve the cases he got, but will be in all sorts of problem in between.

The End!