Jag om tre år = 60 år. | Me in three years time = 60 years old.

Me skydiving, Kenya 2017

Me skydiving, Kenya 2017

Hej, såg på en blogg när det gällde att hitta stilen en uppmaning om att “föreställ dig själv om tre år från nu”. Tyckte att det passade lite extra bra då jag faktiskt är 60 år då, mao år 2022. Låter som rena rama Star Treck tidsålder. Kära nån!!

Vet inte riktigt hur jag skall tänka. Jo, det vet jag nog egentligen. Omfamna den! Själva åldern kan man ju inte göra någonting åt förutom att bära den med stolhet. Att hålla kvar nyfikenheten för livet, glädjen och kärleken till familj och vänner.

Och visst är åldern mer än en siffra. Se här ett par av mina inlägg där jag resonerar om just detta.

Hello, saw a blog that gave the challenge “you in three years time”. And I thought, oh yes, perfect for me since I then will be 60, year 2022. Feels very Star Trecky, right?

Not sure on what to think. Well, I think I do. Embrace it! The age you can’t do anything about but you can wear it with pride. And stay curious, happy and continue to spend time with family and friends.

I do think that age is more than a number. Please have a look here on a couple of postings on this here.

Me skiing Zauchensee, Austria 2017

Me skiing Zauchensee, Austria 2017

Har jag åldersnoja? Tja, både ja och nej. Funderar på livet när det gäller det gäller större födelsedagar som typ 20, 30, 40, 50 och snart 60. Men känner att jag har hunnit med en massa i livet och att jag inte står still där jag är just nu men tar det lugnare och njuter mer där jag är just nu. Vill absolut göra mer saker men inser också att jag vissa saker är jag inte intresserade av längre. Men hoppade ju fallskärm första gången för två år sedan. Var ute och djuphavsfiskade förra året.

Men först gör vi en resume om vad jag var, vad jag gjorde och hur jag såg ut. Vi börjar 1982!

Have I had any crisis? Well, yes and no. Do think about the years on the “big” birthdays. But I have on the other hand done a lot in my life and I’m still not standing still, just a bit more relaxed and enjoying things more. Still want to do a lot of things but yet other things I can just say, no I don’t want to do this/that anymore. But did skydive two years ago. Did deep sea fishing last year.

But first a recap on where I was, what I did and how I looked throughout the years. We start 1982!!

Me at Ramsvik, West Coast of Sweden, 1982

Me at Ramsvik, West Coast of Sweden, 1982

20 år - näh här tänkte jag nog mer på att man inte kom in på olika discon för att man inte var 21 år. Bodde i Göteborg med universitetslivet med juridikstudier, fester, killar och kompisar. Lite kortare hår och naturligtvis med en Lacoste tröja.

20 years old - no didn’t think about the age then only that it was difficult to get into bars and discos because of the minimum age. Lived in Gothenburg in the middle fo law studies with parties, guys and friends. A bit shorter hair and of course with a Lacoste T-shirt.

Me and Mimmi, San Francisco, 1992

Me and Mimmi, San Francisco, 1992

30 år - Hade inga funderingar överhuvud taget när jag fyllde 30. I Stockholm i egen lägenhet sedan 6 år tillbaka, ekonomichef, nygift och en liten bebis i San Fransisco. Här med en cafe late, Reebok gympadojjor, tights och keps. Och med en LV väska som bebisväska. Alltid koll på läget.

30 years old - had no thoughts about any crisis. Had lived in Stockholm in my own apartment for six years, was working as a CFO, newly married and a beautiful baby. And lived in San Fransisco then. Here with a cefe late, Reeboks and a cap. And of course, a LV bag with all baby stuff.

Me and Gaby at the Niki de Saint Phalles Tarot Garden, Italy 2002

Me and Gaby at the Niki de Saint Phalles Tarot Garden, Italy 2002

40 år - När jag fyllde 40 var jag nyskild med två barn, VD och jobbade heltid och återupptagna juridikstudier. En tuff period i mitt liv. Och hade precis haft en utmattingsdepression, och var långsamt på väg tillbaka igen.

40 years old - than my life was a bit of chaos. Newly divorced with two children, working as a MD, back at University half time. Really tough. And was on my way back from a burnout and I was slowly getting back on my feet again.

A Selfie at my birthday, Flachau, Austria 2012

A Selfie at my birthday, Flachau, Austria 2012

50 år - Här arbetade jag hårt med att jonglerade min tid mellan Österrike, Frankfurt och Stockholm. Jobbade som VD, deltid i Frankfurt och i Stockholm och med barn i Stockholm och med make i Österrike. Men då hade jag en liten ålderskris, men bara en liten. Mer utifrån ideal än att jag egentligen kände mig gammal men visst som 50-åringen är man ju inte ung längre, hur man än vänder och vrider på det, och en del funderingar på åldersdiskriminering. Man är ju inte gammal heller. Mer än halvvägs i alla fall…

50 years old - then I was working hard and was traveling all over. Spend time in Stockholm with my two girls, in Austria with my husband and worked half time as MD in Stockholm and Frankfurt. I then had a small crisis but only a short one. But more based on the norms in the society that you should be young, fresh and 20 and look like that no matter on how old you are. And you are not young anymore, that is a fact. Not old either, but probably you have lived more then 50% of your life…

Me and husband, South Africa, 2017

Me and husband, South Africa, 2017

55 - 2017 - Boende i alperna, med stuguthyrning, träning, resande och bloggande som upptar större delen av min vakna tid. Har landat med att det är okej att kryssa i sista boxen (mao ange hur gammal du är; 20-30, 30-40, 40-50, 50+), att få inbjudan till seniorboende, känna att det kändes skönt att kunna välja bort sena nätter på stan där “alla” är betydligt yngre, att det är okej att gå och lägga sig vid 22-tiden, att inte tycka att lyxkrogar är det viktigaste, att inte köpa det senaste utan att spara pengarna till att njuta av livet i det lilla. Sedan att var gift med en lite “galen” man gör ju livet roligare, mest hela tiden, men inte alltid hehe

55 years old - living in the Alps with renting out the Chalets, being very active with skiing and mountain biking and blogging. Have accepted the fact that I sometimes have to check the last box (i.e. how old are you? 20-30, 30.-40, 40-50 or 50+), to get mail about senior citizen apartments, no stress to have cozy evenings at home instead of late nights out, go to bed early, spend money on your life instead of things. Also being married to a somewhat crazy man also helps you with staying young…

mabontomic.jpg

60 år - 2022 - så hur ser då min framtida version av mig själv ut? Lite samma men med lite mer rynkor, kanske. Det är klart att kroppen ändras när man blir äldre. Tänker också fortsätta var mig själv; glad, full med energi, sportig, nyfiken och snygg, haha. Acceptera åldrandet som visar sig i olika former; lite skavanker här och där. Och rent allmänt i livet fortsätta våga välja och våga välja bort! Och ha kul under tiden samt stanna upp och njuta av livet. Precis som det är just i detta nu, idag, imorgon och i övermorgon. Ciao Catharina

60 years old - year 2022 - so how do I envision myself in three years time? Same same but different, some more wrinkles maybe. Of course your body are changing the older you get. That’s a fact! But will basically stay the same; being happy, full with energy, sporty, curious and gorgeous, haha. I will also accept the aging, I truly believe that is much much better than fighting it. Choose the good and say no the bad!! And continue to have fun but also to reflect and stay in the moment. Like it is now, today, tomorrow and the next day. Ciao Catharina