Tillbaka till rutinen. | Back into the routine.

mabontomic.jpg

Hej, nu är vi hemma igen! Hann ge er några inlägg om Porec och Kroatien när vi var där men tiden rann iväg. Kommer att göra några inlägg till och visa er alla fina bilder, bl.a. från vår dagsresa till Venedig. Meeen först måste jag kolla igenom och redigera alla bilder. Det blev en hel del på denna resa. Kul då jag inte fotat på ett tag nu.

Men som sagt, nu är vi tillbaka till rutinen. Inte så tokigt ändå utan det känns riktigt bra, faktiskt. Så en av rutinerna vi har, maken och jag, är att träna regelbundet. Så idag var första gången tillbaka till vårt gym. Fem månader sedan sist. Kul att säga hej hej till alla “träningspartners”.

Hello, we are home again! Did a couple of postings from our trip to Croatia but time was flying. You will see more, of course. Including all nice photos from our day trip to Venezia. But first I need to check, choose and edit the photos. I took a lot of photos during this trip, which I liked a lot. Felt good!

But, at the moment, it’s back to the routine. Not bad, actually really good. So one of the routines we have, husband and I, is to train on a regular basis. So today was the first time back to our gym, for me. Five months since last time. Said hello to all “friends”.

mabontomic.jpg

Skrev ju om min rehabilitering här och pratade med min sjukgymnast igår och jag skall fortsätta att ta det försiktigt. Inga vridningar och fortsatt fokus på core. Fick nya övningar i appen, så de prövade jag idag. Fick också reda på att min operation heter Fusion.

Wrote about my rehabilitation here and talked to my physiotherapist yesterday. I will need to continue to move slowly. No twists and turns and continue to focus on core. Got new exercises in the app, which I tried today. Also got to know that the name of my operation is Fusion.

mabontomic.jpg

En annan rutin jag haft i ett par år nu är att göra min egen kefir. Min kefir, eller rättare sagt kefirsvampar, har legat frysta sedan i december och nu har jag plockat fram dem. Hoppas de överlevde. Ger dem massa mjölk och så får den stå framme i rumsvärme och mumsa i sig laktosen i sockret.

Another routine I have since a couple of years is to make my own kefir. I put the mushrooms in the freezer in December since I couldn’t take care of them, on a regular basis, which they need (due to my back injury). Now they are out of the freezer. Hope they survived. They have gotten a lot of milch and are now out in room temperature and I hope they will start munching the lactose soon.

mabontomic.jpg

Man skall ju skydda kefiren från flugor och annat småkryp så klippte till en nytt skydd av en gammal handduk. Vill du läsa lite mer om kefir? Kolla här!

Att baka tillhör också mina hemmarutiner, sedan många år. Så kommer att baka bröd och blev också sugen på att göra bananbröd, som ju har blivit populärt hemma. Kontaktade min ex-mans faster Lore i Santa Barbara. Jag bakade många bananbröd på 90-talet och hon hade alltid bra recept. Men sedan föll det i glömska, både att baka bananbröd och vart receptet tagit vägen. Fick två olika, det gamla och ett nytt, spännande. Delar självklart med mig. måste bara vänta på att bananerna blir bruna, hehe

You need to cover the mushrooms from flies and other bugs so cut out a new cover from an old towel. Do you want to read more on how to make kefir? Check it out here.

To bake is also one of my routines, since many years. So will make different kind of breads as well as make Banana Bread. It’s popular at home at the moment. Sent a mail to my ex-husbands aunt Lore, who lives in Santa Barbara. I baked a lot of them in the 90’s and always got very good recipes from her. But then I forgot both do make Banana Bread as well as where I put my old recipe. Got two different one, the original and one new. Will try them both and yes, I will share it with you guys. But need to wait until the bananas are brown, hehe

mabontomic.jpg

Både våra magnoliaträd och mina tulpaner började få knoppar precis när vi skulle åka iväg till Kroatien. Typiskt! Men som tur var så var vädret inte så varmt så fick se både magnolian och tulpanerna blomma när jag kom hem i förrgår, hehe. Hade nog haft varmare väder och utblommade tulpaner… Plockar nog in några av varje imorgon. Fint!

Nu har vi också projekt städa hus och stugor. Faktiskt också helt ok! Också det rutin, men lite mer att göra än vanligt. Plocka bort vintersaker, plocka fram sommarsaker samt städa, putsa och slänga, samt göra fint. Samt fixa i trädgården men fortfarande för kallt. Lite i taget… Lite i taget… Ha en bra onsdag! Ciao Catharina

Both our magnolia and my tulips was blooming when we came home. Thought I was going to miss it, but no, the weather has been a bit too cold so it took some time for them to bloom, hehe Maybe better to have warmer weather than blooming tulips. Think I will decorate the house with both of them tomorrow. Nice!

Now we are also cleaning both the house and the Chalets. Actually, ok! And also routine, a bit more to do than usual. Take away the winter stuff and take out the summer stuff. As well as clean, arrange and throw away. Garden also needs to be taken care of, but still a bit too cold. But one day at time… Have a nice Wednesday! Ciao Catharina