Min smak. | My taste.

MV5BMWNhMGM3ODMtOTMzNS00OTZjLWEyZWMtYmRkZDczZDg4N2QzXkEyXkFqcGdeQXVyMjI0OTExNzk@._V1_SY1000_CR0,0,726,1000_AL_.jpg

Min smak på killar.

Hej, har genom åren alltid fallit för “bad boys” och gör så fortfarande, eller? När jag var yngre var det alltid blonda killar jag blev kär men det var de mörkhåriga jag blev ihop med. De måste vara långa, typ 190 cm långa. Vältränade. Lite farliga. Men inte den stöddiga typen men den självsäkra. De behöver inte alls vackra snygga men absolut att de skall vara manliga. Det tycker jag är snyggt! Skall kunna föra sig i sociala situationer. Inte nödvändigtvis extroverta men får absolut inte vara blyga. Och de måste vara snälla, mao inga skitstövlar. Precis som Pedro Pascal, och mina båda makar, hehe

My taste - Guys.

Hello, have always had an eye for “bad boys”, still do or? When I was young I always fell in love with blond guys but dated the dark haired ones. They have to be tall, i.e. 190 cm. Fit. A bit dangerous. And with a self confidence that shines. They don’t really need to be beautiful but very manly. That I think is beautiful. They need to know how to act in different situations. Not necessary extrovert but definitely not shy. And they need to be kind and caring, most of the time. Like Pedro Pascal, and my both husbands, hehe

mabontomic.jpg

Min smak på mat.

Jag skulle kunna leva på fisk och skaldjur från båda “mina” västkustar; Sverige och Kroatien. Det får gärna vara så få ingredienser som möjligt. Älskar grönsaker. Älskar frukt, men då jag har kärnfruktsallergi så blir det mest banan, hehe En god köttbit med en enkel grönsallad till, kanske med lite färskhyvlad tryffel på. Och vad är godare än ett nybakad bröd med en klick smör på? Är också barnsligt förtjust i choklad och efterrätter…

My taste - Food.

I could live on fish and seafood from both “my” west coasts; Sweden and Croatia. And the fewer ingredients, the better. Love vegetables. Love fruits, but nowadays I can’t eat many due to my stone fruit allergy so mostly banana, hehe A nice tender piece of meat with a simple green sallad on the side, maybe with some fresh grated truffle. Homemade bread straight out of the oven with butter on. I also like chocolate and desserts, a lot….

mabontomic.jpg

Min smak i drinkar.

JAG ÄLSKAR DRINKAR!!! Har alltid gjort det. Har genom åren haft många drinkparty hehe Och tyckte om åren då jag reste mycket till USA i jobbet med traditionen att ta en drink innan maten. Classy! Alla sorter. Enkla som Aperol Spritz, söta som Pina Colada, starka som Long Island Ice Tea och exotiska som Mojito och allt där emellan. Och nu har jag och mina två flickor som tradition att ALLTID dricka drinkar när vi träffas. Kul!!

My taste - Drinks.

I LOVE DRINKS!! Have always loved it. I have had a numerous of drink parties over the years, hehe And also liked the years when I travled a lot to US that still have the tradition to have a drink before dinner. Classy! All sorts! Simple ones like Aperol Spritz, sweet ones like Pina Colada, strong ones as Long Island Ice Tea and exotic like Mojito. And everything in between. Me and my girls now have a tradition that we ALWAYS take a drink before dinner. Every time!

cbb8fb2c06b0ec0c2c76dfcd7df41c14.jpg

Min smak i kläder.

Klär mig tidlöst med en twist. Numera mest i beige, vitt och svart men tidigare helt galet. Men sä är jag ju uppvuxen på glada 80-talet. Då var det grönt, rött, rosa och orange, allt i en salig blandning. Trivs mest i avslappnat snyggt. Gärna högklackat, fast ja det var mer förr, nu är det mest sneakers. Gärna märkeskläder, som då måste vara av bra kvalitet. Sparar mina favoriter och kan återupptäcka dem 5, 10 eller 20 år senare. Saker måste matcha!! Både vad gäller kläder, skor och handväskor. Och plånboken med handväskan. Självklart eller hur?

My taste - clothes.

I dress classy with a twist. Since many years mostly in beige, white and black but before that, totally crazy. Only to blame the 80’s. Then it was green, pink, orange and red, all mixed. I like to dress in a relaxed kind of way. High heels, yes, but less today than before. Today it’s sneakers mostly. Designer clothes, of course, but not only. Do save my favorites so I can rediscover them 5, 10 or 20 years later. Things need to match!! Both the clothes itself, but also the shoes and the handbags. And of course the wallet with the handbag. Of course!!

b01642b5b95f2126f844aa4147184ce8.jpg

Min smak i inredning.

Färg- och materialval som hänger ihop. Få färger såsom beige, vitt, svart och grått. Bryter gärna av med någon färg allt efter säsong. Just nu orange. Känslan skall vara välkomnande och det skall finnas plats för många. Gillar småsaker som jag köpt på resor och som jag flyttar om, och plockar in och ut ur mina gömmor. Min stil kan nog klassas som Contemporary.

My taste - Interior Design.

Colour- and material need to match. Few colors here as well, basically the same as for my clothes. But can mix it up with a different color, at the moment orange. My home needs to feel welcoming and there need to be place for many people. I also like small things, decorations, many of them bought on my trips. Which I mix and match depending on the season. My style is mostly Contemporary.

0821.jpg

Min stil i konst.

Älskar de gamla 1700-tals målarna såsom Rembrandt men även ännu äldre med Madonna och Jesusbarnet. Fast på museum då förstås. Har inte haft intresse (eller pengar) av att köpa konst. Tycker också om modern konst, men då mer för att se hur tiden manifesteras i konsten.

My taste - Art.

Love old 18’s century masters like Rembrandt but even older like the Madonnas and the Jesus Child. But on museums of course. Have never had any interest (or money) to buy any real pieces. Also like modern art, a way to see how the current time and society is expressed through the artists.

Unknown.jpg

Min smak - Film.

Amadeus är en av mina absolut favoritfilmer. Deer Hunter samt 1900, båda med Robert De Niro. Även Gudfader-filmerna är helt fantastiska. Som ni märker bara gamla godingar. Numera tittar jag inte så mycket på film, svårt att hitta några bra. Kollar desto mer jag på serier, som du kanske vet. Kolla tips här.

My taste - Films.

Amadeus is one of my favorite movies, all time. Also Deer Hunter and 1900, both with Robert De Niro. The Godfather films as well. Nowadays I only watch movies occationally. Difficult to find good ones. On the other hand I like to watch series, as you might know. Check out tips here.

IMG_6956.PNG

Min stil i musik.

När det gäller min musiksmak så är det spretig. Mycket spretig. Barock, opera, rock, disco, soul, jazz (som soundtrack till serien Bosch), elektronisk, nya hits och allt däremellan. Gillar dock inte hårdrock och 50- och 60-tals musik. Inte alls. Kolla gärna in min profil på Spotify och se mina spellistor. Och tysk musik, som t.ex Bilderbuch, riktigt riktigt bra. Musiken jag gillar måste ha en takt och ett tempo som ger mig energi eller som är melodiöst, eller bara vackert. Och när jag hittar en ny låt som jag gillar så spelar jag den på repeat, om och om och om igen. Just nu är det Bad Bad News med Leon Bridges.

Så du som känner mig. Stämmer detta överens om hur du ser på mig och min smak? Vore kul att höra! Imorgon börjar mina inlägg från Kroatien. Vi hörs! Ciao Catharina

My taste - Music.

When it comes to music I love a lot of different styles and eras. I’m everywhere. Barock, Opera, Rock, Disco, Soul, Jazz (like this Soundtrack to the serie Bosch), electronic, new hits and everything in between. But I don’t like Hard Rock or music from the 50’s och 60’s. Not at all. Check out my profile on Spotify to see some of the music I like. And German music, underrated. Bilderbuch, is one good example. Really good. Music I like must have a beat and an energy, or just to be beautiful. And when I find a new song that I like I play it again and again and again and again. At the moment it’s Bad Bad News med Leon Bridges.

So you who knows me. Does this feels like me and my taste? Would be fun to know. Tomorrow you will have my postings from Croatia, for the next couple of days. See you then! Ciao Catharina

Pics nr 1, 4,5,6,7 and 8 are from Pinterest