Det här tittar jag på just nu. | Watching this at the moment.

Hej, just nu kollar jag på flera serier samtidigt. Varför? Jo, några är helt nya och avsnitt släpps en gång i veckan och andra, som Chernobyl, är så hemska att se så jag behöver lite paus emellan varje avsnitt. Just nu finner jag det mest intressanta serierna på HBO.

Hello, at the moment I’m watching a couple of different series parallel. Why you might wonder? Well, some is new and they release one episode each week and some are so horrible, like Chernobyl, so I just need a break between the episodes. At the moment I find the most interesting series on HBO.

Chernobyl - HBO

Först ut är den kritikerrosade Chernobyl. Allt är så hemskt och förskräckligt med hela katastrofen kring kärnkraftverket Chernobyl, eller Tjernobyl som det heter. Jag kommer själv ihåg när det hände våren 1986. Denna serie är så bra och fantastiskt att se modet hos de människor som stred för att olyckan inte skulle mörkläggas och för de som hjälpte till och som både hade och inte hade en aning om vad de utsattes för. Grå och hemsk och så bra!!!

First Chernobyl. So horrible and interesting regards the catastrophe of the nuclear power plant Chernobyl. I still remember when it happened spring 1986. The serie is so good and it creeps up on you on how it must have been (but still so difficult to comprehend) to be there when it happened. How government are avoid talking about the catastrophe and how many really brave people have to fight the system so the government needed to take responsibility and start acting on this hugh catastrophe. Grey, horrific and so good!!

City on a Hill - HBO

Ytterligare en kriminalserie. Denna utspelar sig i ett stökigt Boston på 90-talet (jag sa ju att 90-talet är tillbaka) då både rasism och brottslighet var utbrett. Serien kretsar kring hur en svart åklagare med moral (Aldis Hodge) bildar en otippad allians med en korrupt och rasistisk FBI-veteran (Kevin Bacon i toppform) för att stoppa ett gäng rånare från Charlestown. Har precis börjat se den så svårt att säga om den är bra eller inte men med Kevin Bacon i en av huvudrollerna så tänkte att det är värt att se den.

Another crime serie. This one in Boston during the 90’s (I told you the 90’s is back) when the city had big issues with both rasism and crime. The serie revolves around how a black prosecutor with morals (Aldis Hodge) forms an unpopular alliance with a corrupt and racist FBI veteran (top-notch Kevin Bacon) to stop a gang of robbers from Charlestown. Have just started to watch it so difficult to say if it’s worth watching but with Kevin Bacon in one of the main roles I thought it is worth seeing it.

Big Little Lies - Säsong 2

Var sen på pucken på denna serien och såg säsong 1 nu i våras. Lite svårt att säga om jag gillar den eller inte. Kan inte bestämma mig riktigt. Snygga miljöer, snygga människor men under ytan sjuder det. Nytt tillskott med Meryl Streep som en inte så trevlig svärmor i säsong 2. Fortsätter att kolla på den och lite lagom nu när det kommer ett avsnitt i veckan. Men superbra musik!! Hör bara på denna Elvis Presley cover The Wonder of You med Villagers. Och som utspelar sig den ödesdigra kvällen.

A little bit late on this one and watched season 1 this spring. Difficult to say if I like the serie or not. Can’t make up my mind about it. Beautiful surrounding and beautiful people but things are not what it seems. New addition to season 2 is Meryl Streep, as a not so nice mother-in-law. Will watch season 2 and ok with a episode a week. However, the soundtrack to this serie is GREAT!!! Just listen to this Elvis Presley cover The Wonder of You with Villagers. Which they play the evening when it all happened.

Years and Years - HBO

Även denna serie är ny för mig och är inne på andra avsnittet. Serien utspelar sig i framtiden men består inte av zombies, månlandskap och förstörelse utan utspelas kring familjen Lyon som bor i Storbritannien fem år i fram i tiden. Trump har precis blivit omvald som Amerikas president. Världen har inte gått under, den har bara långsamt fortsatt i sin utvecklingsbana mot klimatkris (insekter är nästan utrotade), bankkollaps och kärnvapenmuller. Skrämmande verklig. Vi ses! Ciao Catharina

This series is also new to me and I’m on the second episode. The series takes place in the future but does not consist of zombies, lunar landscapes and destruction, but is played around the Lyon family living in the UK five years from now. Trump has just been re-elected as President of America. The world has not gone under, it has only slowly continued in its development path towards climate crisis (insects are almost extinct), bank collapse and nuclear weapons. Scary, and real. See you! Ciao Catharina