Midsommar.

mabontomic.jpg

Hej, detta är ju ingen vanlig vecka för det är midsommarvecka!! Ni kanske kommer ihåg att jag skrev ett inlägg om afton och dag när det gäller att fira, midsommarafton är ett bra exempel. Tänkte fira det i år med våra vänner Mona och Alex, precis som vi gjort ett par gånger tidigare. Vill ju hitta en anledning att plocka fram min lilla midsommarstång. Tycker att den är så fin. Just i år blir det på midsommarafton. Lite koll på vad midsommar egentligen är och varför det firas? Kolla här!

Hello, this week is a special week in Sweden. This weekend we celebrate Midsommar. Or rather, we celebrate it on Friday which then is Midsummer Eve. Maybe you remember that I wrote about eve and day, when to celebrate it and Midsummer Eve is no exception, i.e. that is the day we celebrate the festive in Sweden. This year we celebrate it again with our friends; Mona and Alex. A good reason to have a nice dinner and to bring my midsummer decoration out. Want to know more about Midsummer in Sweden and why we celebrate it? Check it out here! And Midsummer is as big as Christmas but you celebrate with friends and preferably in your summer cottage.

mabontomic.JPG

Jag har lite ansjovis kvar från i julas så tänkte använda den till en gubbröra och sedan fixa ihop en typisk svensk sen lunch med snaps, färskpotatis, sill, jordgubbar bl.a. Köpte lite sill på IKEA så har lite olika sorter samt knäckebröd. Blev lite Kalles Kaviar också, vilket jag tycker är jättegott. Prövar på lite nya recept och blir de bra så lovar jag att dela med mig till er.

I have some anchovy left from Christmas so will use that together with snaps, fresh potatoes, herring, salmon and strawberries among other things. Bought some fresh herring at IKEA so that is already organized. Will try some new recipes and will share them, if they are good.

mabontomic.jpg

Snapsen kommer från vår kompis Goran och hans egen grappaproduktion. Vi skippar dansen kring midsommarstången men annars blir det nog ganska likt en helt vanlig midsommar. Fast vi är nog inte heller uppe tills soluppgången som är brukligt, åtminstone när man är ung. Vilket är riktigt mysigt!

Of course our snaps will come from our friend Goran and his own grappa production in Croatia. We will skip dancing around the maypole but otherwise I think it will be rather midsummer like. Oh yes, we are probably not staying up until the sun goes up, which is a thing when you are young. And very nice!!

mabontomic.jpg

Och som avslutning blir det en riktigt god midsommartårta. Detta är den enda tårta som jag bakar och som är riktigt riktigt god. Kolla in receptet här.

Vi har riktigt skön sommarvärme här just nu så det blir fint väder. Men vi hoppas att det inte kommer en åskskur, som det är ganska brukligt här nere på sommaren. Men om så, då får vi ta fram de klassiska midsommarfiltarna då det oftast är svalt på midsommarafton, även fast resten av sommaren är fantastisk. Åtminstone hemma i Sverige.

Ha en fin tisdagskväll! Ciao Catharina

And to finish if of a true homemade strawberry cake. This is the only cake I bake and it is sooo good!! Check out the recipe here!

We do have nice summer weather here now, finally! Enjoying the sun and the warm weather. So it looks good for the Friday celebration.

Have a nice evening and see you soon! Ciao Catharina