Tasseografi. | Tasseography.

mabontomic.jpg

Hej, fint begrepp eller hur? Och just ja, det är att spå i kaffesump. Det har sitt ursprung i Kina där man läste/läser i teblad eller kaffe. Något som du tror på? Tja, jag tycker ju om detta / tror på med spådomar, healing, tarotkort mm mm Kolla här när jag läste tarotkort hemma själv. Och besökte en häxa i Stockholm för många år sedan med en kollega, samt har varit på flera sessioner med healing hehe

Är i Bosnien och hälsar på makens mamma Natalia och hon gör detta lite då och då. Bojans syster Marina och jag tyckte att det kunde vara lite kul så hon gjorde turkiskt kaffe som ju har sump, hällde upp det i små koppar. Vi dricker en skvätt och låter det sedan stå en liten stund så att sumpen stelnar lite. Vrider runt den ett par gånger, i vänster hand. Låter det stå en stund till. Sedan är det dags för själva resultatet. Det tar ett litet tag, hon vrider och vänder på koppen. Sedan får vi tillbaka koppen, önskar något och trycker att finger i koppens botten och hon kikar igen.

Hello, yes this is reading in coffee grounds. It comes from China, where it’s more common to read the leafs in the tea. Something you believe in? Well, I do believe a bit in these kind of things such as fortune telling, healing, tarot cards etc etc Check out my own reading with tarot cards here. Also visited a witch once in Stockholm and have been to a couple of healing sessions.

I’m in Bosnia now visiting my husbands mother Natalia and she is doing readings on and off. We are here with Bojans sister as well, Marina. And we thought it would be fun do to a reading. So she made some Turkish coffee and poured it into small cups. We drank some of the coffee and then let it rest, so the coffee grinds stabilities. Then you ruin the cup a couple of times, in your left hand. Let it rest again. Then it was time for the reading. It takes a couple of minutes and she turns the cup back and forward. Then we get’s it back and we make a wish, put one finger in the bottom of the cup, and gives it back.

mabontomic.jpg

Hehe jag drack upp lite mycket av kaffet så det blev lite lite kaffe och mycket sump men det fungerade ändå. Natalia, läste igår också, men egentligen skall man läsa på tisdagar och fredagar för “bästa” resultat., så därför gjorde vi om det idag igen. Jag fick samma spådom båda dagarna; sjukdom och pengar, och lite annat smått och gott. Natalia har läst för mig några gånger tidigare och tro det eller ej, då stämde det. Så vi får se… Oavsett så är det lite kul! Eller? Vi hörs av! Ciao Catharina

Hehe I drank a bit too much of the coffee so a little bit too much coffee grounds but it was still ok. Natalia could read it anyway. She made a reading yesterday as well but the best readings are made Tuesdays and Fridays for “best” result. Therefore we made it two days in a row. I got the same result both days; sickness and money and some additional information. Natalia has done this for me a couple of times before and believe it or not, it has been rather accurate. So we will see… It’s still both fun and interesting, I think. Or? See you later! Ciao Catharina