Gollinger Wasserfall - Austria.

mabontomic.jpg

Hej, vi håller ju på med lite upptäcksfärd i vårt närområde; Salsburgerland. Och naturligtvis får ni följa med. Vi går med lite stapplande steg fram då vi inte har full koll på närområdet och vart att åka. Men egentligen är det kul och vi besöker de lokala turistkontoret för att få reda på lite mer. Överallt finns fantastiska leder för både vandring och cykling.

I förra veckan blev det ett liten utflykt till Golling. En liten stad som vi alltid åker förbi när vi skall till Salzburg. Hörde från kompisar att där fanns ett fint vattenfall. Så sagt och gjort, vi hade lite annat att göra i området så vi gjorde ett stopp vid Gollinger Wasserfall.

Hello, as you have noticed we are discovering the area around us; Salzburgerland. And of course you will come along. We are not 100% sure on where to go but we are discovering is slowly. We are visiting the Tourist Informations to get more information on what to do and what to see. And everywhere there are fantastic paths for hiking and biking.

Last week we did a small excursion to Golling. A small town that we are passing by on the high way to and from Salzburg. Friends told us it was worth a visit. So we decided to make a stop and visit Gollinger Wasserfall.

mabontomic.jpg

Ett relativt välbesökt litet turismål. Bra skyltat från motorvägen så lätt att hitta. En entré på 3 euro/person var helt rimlig. Och en liten vandring på ca 10 minuter och där var vattenfallet, med 75 meter fallhöjd. Ett fint vattenfall och absolut värt att komma hit om man vill göra ett litet stopp. Men kanske inget att ta en extra omväg för.

Despite a rather small place it was well visited. Good signs from the high way to the waterfall. The entrance costed 3 euro/person, which was reasonable. A short hike on 10 minutes took you to the waterfall, which was 75 meters high. And it was beautiful and worth the visit. But may not worth to make a detour for.

mabontomic.jpg

Nöjd make men som ser lite wild-and-crazy ut…

Happy husband that looks a bit wild-and-crazy…

mabontomic.jpg

Visst är det fint?

Nice, right?

mabontomic.jpg

Som vanligt bra skyltat överallt! Man kunde också vandra till den övre delen av vattenfallet, relativt brant och med mycket stenar och stubbar så du måste ha ordentliga skor på dig. Som ni ser har fyra av vandringsstigarna svart markering, vilket är det tuffaste stigarna. Vi gick en bit upp och fin en fin vy men bestämde att det räckte för idag då det var både lerigt och halt efter gårdagens regn.

And as usual, always good signs everywhere! You can also walk to the top of the waterfall, rather steep and with a lot of stones and roots from the trees so proper shoes are important. You can also see by the color marking that they are marked with black, which are the most tricky ones. We went half way up to get a nice view but decided not to walk all the way since it was both muddy and slippery after yesterdays rain.

mabontomic.jpg

Naturligvis fanns det även en mysig restaurang i närheten som vi kanske besöker en annan gång. Kul att se vad Golling hade att erbjuda och fint att bara åka omkring och se alla fina små byar och städer här i Salzburgerland. Oftast väldigt pittoreskt och välskött, vackert omgivet av berg, skogar och åkrar. Vi fortsätter med våra upptäcktsfärder. På återhörande! Ciao Catharina

Of course there was also a cosy restaurant nearby, which we might visit next time. Fun to see what Golling had to offer and nice to just travel in the countryside to see all small villages and the landscape here in Salzburgerland. More often than not very well kept and very Austrian, surrounded with beautiful nature of the alps, forest and farming land. We will continue with our trips. See you later! Ciao Catharina