Julstädar. | X-mas Cleaning.

Hej! Lördag förmiddag och mitt kaffe (x3) är uppdrucket! Är en riktigt trött morgonmänniska, och har alltid fått höra att du blir piggare när du 1) får barn - icke sa nicke och/eller 2) när du blir äldre - icke sa nicke igen... nåväl...

Vi hade ju tänkt att åka skidor denna veckan i det jättevackra vädret men maken har blivit sjuk så då omprioriterade jag och bestämde mig för att få huset fint, från topp till tå! Så tar rum för rum och städar allt. Tar mycket tid, men väl investerad tid. Vi har mycket gäster under vintern så skönt att ligga i framkant.  Och inte så sugen på att ge mig ut själv i backarna när han ligger hemma och är sjuk. Och usch vilken röra vi har haft i vår sk matkällare. Ja, ni ser hur det ser ut!!! Skall väl erkänna att jag inte städa här på ett tag... 

Hello! Saturday morning and I have juste enjoyed my coffee x3. I'm a really tired person in the morning, and have always heard that it will get better 1) when you get children - oh no and/or 2) when you get older - oh no again... anyway... 

We had planned to go skiing this week in this beautiful weather that we have however my husband is sick so I change my plans and decided to clean the house instead. So each room gets a thorough cleaning, inside out. It takes a lot of time, but is needed and good to start the busy season with a lot of private guests in the house, with a clean house!! And not to keen to go skiing when my husband is home sick. And look how it looks!! Terrible, right?  

fhg
fdsf

Har spenderat 1 1/2 dag med att sortera, kasta, flytta om och arrangera allt. Och kolla så fint det blev!! Tänkte nog måla om hyllorna till vitt i vår, så blir det ännu finare. 

Have spend 1 1/2 day with sorting, throwing, moving and re-arrange it all. And look how nice it looks now!! Thinking about paining the shelf white it the spring.

mabontomic.jpg

Skillnad eller hur?

Big difference, right?

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Tittade ut lite då och då i de folktomma backarna, och längtar ut. Vi har sååå fin utsikt från vårt hus så jag bara njuter av ta en paus för att dricka mitt kaffe och se ut då och då. Ni ser väl kabinbanan; Achter Jet. Men skönt att få allt iordning inför att alla gäster kommer och lite mysigt att pyssla om min sjuka man.

Looking out through the kitchen window onto the ski slopes. I can't get enough of the view from our house and just to sit down and have a rest looking out is such a joy!! Can you see the cable way? It is Achter Jet. But so nice to get it all done before all the guests and also nice to take care of a sick husband. 

View from our kitchen window, Flachau 2016

View from our kitchen window, Flachau 2016

När jag väl börjar göra något så har jag svårt att ta en paus, och trots fantastiskt väder ute och vill jag jobba till det blir klart. Men nu är det såååå fint här och redo för all julmat.

When I start something I have difficulties to take a break, so no outside activities while cleaning despite the beautiful weather. But look how nice it looks now!!! 

View from our kitchen window, Flachau 2016

View from our kitchen window, Flachau 2016

Idag blir det dock motion, både ute och inne. Stax åker jag till Radstadt (grannbyn) och FitHit, min nya träningsstudio, för att träna igenom programmet som jag fick i onsdags och sedan på eftermiddagen blir det en promenad i solen för att bl.a. plocka lite gran och tallris för dekoration. Sedan tänkte jag sätta pepparkaksdeg som jag bakar ut på söndag, samt planerar att städa köket och fixa lite med vår uthyrning på de olika sajterna som vi är kopplade till. Därefter blir det mys med maken. Ha en bra lördag ni också! Catharina

However today I will both go to the fitness studio, to do the program that I got the other day, and also take a walk in the beautiful weather to collect some fir twigs. Then I will make the ginger bread cookie dough, clean the kitchen and do some work with the renting of our Chalets and after this it is time to have quiet evening with my husband. Have a really nice Saturday, and try not to stress! Ciao Catharina