Goodbye SATS Stockholm. Hello FitHit Fitness Radstadt.

IMG_7091.JPG

Godmorgon, oj vad tiden rusar iväg. Torsdag redan och jul nästa helg... Skall strax ut i backen för några timmars skidåkning. Solen lyser från en klarblå himmel och det har varit minusgrader i natt. Och nu innan säsong dragit igång på riktigt är det nästan folktomt i backen, så då kan vi köra på. Kul!!!

Ännu ett steg har tagits i mitt "nya" liv. Har avslutat mitt SATS medlemskap. Kändes lite konstigt då jag har varit medlem där i över 20 år (synd att det inte syns haha!). Började träna på SATS Odenplan när de började med barnpassning 1995 när min yngsta var ett år. Så smidigt och innovativt då och mycket enklare än att skaffa barnpassning och billigare dessutom, och mina tjejer tyckte det var jättekul att vara där när jag tränade. Har tränat pass mest hela tiden då det har varit skönt att veta att man har en bra instruktör som säger vad man skall göra o man kan fullt koncentrera sig på träningen. SATS har alltid haft jättebra instruktörer, vilket har gjort träningen extra rolig, motiverande & tuff. 

Good Morning, time is flying! Thursday today and next week-end Christmas is here... Soon off to the ski slope. The sun is shining, the sky is blue and the temperature is perfect! And another week it is pure enjoy to go skiing in almost empty ski slopes. . 

Another chapter has been turned in my "new" life. I have cancelled my membership with a large fitness club in Sweden; SATS. I have been a member there for over 20 years (not that it shows haha!). Started to train at SATS when they offered baby sitting in 1995, when my youngest were just one year. Both cheaper and easier than having a baby sitter coming and both my girls has always enjoyed the time there when I went training. I have over the years always preferred classes over the gym. Super good instructors that give you the inspiration, exercise and joy is the recipe. Can't get any better!!

mabontomic.jpg

Mina favoritpass har ändrats genom åren, samt att nya träningsformer kommer hela tiden. En del för att stanna (t.ex Body Pump och Spinning) och en del försvinner ganska snabbt (t.ex Sliding som man hade tossor på skorna och åkte fram och tillbaka på en matta). I början var det mest aerobic, dans och step up. Jag var på ett av första Body Pump passen (och som tidigare sagt, synd att det inte syns haha!). Även spinning kom i större skala i början på 90-talet men var inte så förtjust i passen då. Och på den tiden höjde och sänkte man sadeln hela tiden tills man blev helt förvirrad... Dansstep har genom åren alltid varit en av mina favoriter med jätteroliga instruktörer som Richmond, Maria, Jorge & Robert. Men för två år började min rygg och höft protesterar mot alla stötarna så de senaste två åren har det mest blivit spinning, pilates och Hot Mojo. 

My favorite classes has changed over the years, and new classes has come (Body Pump and Spinning) and gone (Sliding; you had to put on booties and slide on a carpet). I started of with aerobic, dance and step up. I actually attended one of the first Body Pump classes in Sweden (but as I said before, it is not really showing haha!). Spinning also started up in beginning of the 90's but didn't like the classes back then. I remember that you needed to put the saddle up and town the whole time, really confusing... Dance step has always been my favorite with really really good instructors as Richmond, Maria, Jorge and Robert. But two years ago my lower back and hip started to really hurt from these kind of exercise (including running) so have lately been doing spinning, pilates and Hot Mojo. 

 

Photo from  Pinterest

Photo from  Pinterest

Jag har alltid tränat! Som tonåring med volleyboll i Uddevalla Volleyboll Klubb, och löpning vid 40+. Men har alltid varit bra på vardagsträning såsom promenader och dyl. Min "karriär" på gym började när jag var 25+ och hade då träffat min numera fd man som var synnerligen vältränad, och jag tyckte att jag kunde ju inte vara sämre. Favoriten bland ställena blev då Workouten. Vi såg alla ut som Jane Fonda och kommer fortfarande ihåg de ljusblå benvärmarna som jag fick av min tjejkompis Jeanette. Matchade jättefint till min ljusblå stringträningsdräkt med vita tights under!! Kära nån! Men gick aldrig så långt att jag hade pannband, tur det! Workouten var helt fantastiska på att ha bra instruktörer och kul pass. Sedan blev det giftermål, barn och ett år i San Franscisco (där jag tränade step), ett barn till, hus och jobb och ingen tid att träna på ett tag. 

I have always been active. As a teenager playing volleyball in Uddevalla Volleyboll Klubb, running when I was 40+. But I have always been good with the every day exercise like walking etc. My "carrier" at the gym started when I was 25+ and had met my now ex-husband, and he was really fit, so I had to shape up. I choose a local Aerobic studio where we all looked like Jane Fonda!! Still remember the light blue legwarmers that I got from a friend of mine, that perfectly matched my light blue tanga training body, with white leggings under. Looked fabulous!!! I didn't go as far as getting the headband. Still went there when I was pregnant with my oldest daughter, but then we went to San Fransico (where I did step up classes), had another baby, moved to a house, started to work and the life got too busy for fitness. 

IMG_9443.JPG

Även fast jag är 50+ har SATS känts kul att gå och träna på. Och svårt att skylla på att man hittar något pass eller att det inte finns något bra center. De finns överallt i Stockholm, sedan har varje center lite egen kultur. Spårvagnshallarna var rena rama modecentrat medan Odenplan var för de mer seriösa. Men kul att se alla snygga människor, senaste träningskläderna, pröva senaste träningstrenderna och att hela tiden ha helt suveräna instruktörer. 

Even though I'm 50+ I still enjoyed going to SATS. Actually nice to look at all good looking people, the latest in fitness clothes, latest trends in fitness and always really really good instructors. 

Looking good! Schladming, 2016

Looking good! Schladming, 2016

Jag har alltid tyckt om att vara i naturen och sprang i många många år, det blev både Tjejmilen, Göteborgsvarvet och Lidingöloppet, mer än en gång... Också det perfekta sättet att träna när man är ute och reser med långa mötesdagar och ett fantastiskt sätt att uppleva en ny stad; att springa en morgonrunda före alla möten och måsten. Men till slut sa min rygg och höft ifrån, blev så ledsen. Kan inte alls springa mer och inte promenera mer än 3 km innan jag får ont... Men blev så glad när jag hittade cycklingen med maken förra året. Får då min dos men både motion och natur. Lycka! 

I have always loved to be out in the nature. For many years I was running, mainly longer distances. And this was the ultimate training when travelling with long meeting days and a perfect way to explore new cities; early morning run before all the meetings starts. But my back and hip said, thank you but no thank you, and I was really sad for a while that I had to stop doing what I really really loved doing. Can't run at all anymore and barely walk more then 3 km without getting a lot of pain... But was really happy when my husband said we can do mountain biking together. Get my doze of both exercise and fresh air. 

IMG_9790.PNG

Men för att klara av skidåkningen behöver jag träna upp muskler kring rygg och höft. Har en hyfsat bra grund att stå på men har nu tagit nästa steg och blivit medlem på FitHit, som ligger i en grannby som heter Radstadt. Här är det proffnivå på träningen utan blingbling. Maken har tränat här i flera år och flera av de största stjärnorna i den alpina världscupen är ofta här och tränar, så lite kändisar får jag nog se, trots allt. 

Har fått ett träningsprogram och har självaste Gitti Obermoser som är min PT. Aldrig försent eller hur?

Vi ses snart igen, nu iväg till skidbacken! Catharina

But in order to be able to ski I need to build muscles around my back and hip. I do have a rather good ground but have now taken the next step and I'm now a member of FitHit, located in a nearby village; Radstadt. This is a place for pro's without the bling bling. My husband has been going here for many years and he rather often see members of the different national alpine ski in downhill training here, so I might see a famous person or two... Have got the rather famous Gitti Obermoser as my PT, so I have a good feeling for this. Never too late right?

Now off to the ski slopes. See you later!! Ciao, Catharina