Boston

Boston 2016

Boston 2016

Hej, här kommer nu lite bilder från våra två dagar i Boston. Det var skönt att "landa" här några dagar. Kom att tänka på att jag faktiskt inte har varit i USA så många gånger privat, utan de flesta gångerna genom åren, genom jobbet. Men nu är det helt privat och så skönt att inte tänka på presentationer, förberedelser och massa jobb på morgonen, framförallt mail som bara måste betas av innan arbetsdagens börjar och som kommit under natten. 

Här är det fortfarande sommar och behagliga 28-30 grader, skönt att få fortsätta njuta ett tag till av fint väder och tunna kläder. 

Hi, here are now some photos from our stay in Boston. We stayed here for two days before leaving for Vermont. I realized that I haven't made that many private trips to US, but a lot of business trips, so another feeling, no presentations or pressure, only relaxing... 

It is still summer here so we are enjoying the good weather and the fact that we can still use our summer clothes. 

Myers + Chang restaurant 2016

Myers + Chang restaurant 2016

Vi tog det lugnt första kvällen och promenerade till en hipp thai/kines/vietnamesisk restaurang; Myers + Chang, som låg några kvarter bort från vårt hotell. Vi åt lite smårätter och drack iste, perfekt! Sedan var det dags att sova, och det gjorde vi gott! 

We decided to have an early evening and we found a really nice hip restaurant close to the hotel; Myers + Chang. A restaurant that blends Thai, Chinese and Vietnamese cuisines. Then it was time to sleep...

mabontomic.jpg

Fredagen började med en morgonpromenad i Public Garden och Boston Common, två gröna parker ett par kvarter från hotellet. Flera ekorrar hoppade omkring och denna fångade jag på bild. På hemvägen blev det varsin latte och blåbärsmuffin, till mig och Mimmi. Mums! 

Friday started with a power walk in the two parks; Public Garden and Boston Common. One of the squirrel took a short break while I passed by so I managed to take a photo. On the way home I made a short stop at Starbucks to pick-up latte and muffin for me and Mimmi. Tasty!

Boston Public Library 2016

Boston Public Library 2016

Vi bestämde att dagen skulle bli kulturell men i lugnt tempo. Vi började med att kolla in Trinity Church, dock bara på utsidan, för att sedan vandra  över torget till Boston Public Library. Vilket fantastiskt bibliotek!! 

We decided that we wanted to see some of Bostons land marks today so we started with Trinity Church and then we headed to Boston Public Library. Such a beautiful library!!

Flour 2016

Flour 2016

Vi tog en snabb och mycket god lunch på Flour. Och en iste! Jag har kommit på att jag verkligen älskar iste här i USA. 

We had a quick lunch at Flour. 

Farmers Market 2016

Farmers Market 2016

Mellan Trinity Church och Boston Public Library hade de en farmers market. Blev sugen på att köpa en massa goda grönsaker. 

We also passed by a Farmers Market. Wanted to buy all the delicious vegetables. 

Museum of Fine Arts 2016

Museum of Fine Arts 2016

Vi tog sedan tunnelbanan bort mot Fenway (berömd för sin basebollarena för Boston Red Sox) där vi dels besökte Museum of Fine Arts samt Isabella Stewart Gardner Museum. Både jag och Mimmi tycker om att besöka museum och vi har en bra taktik; vi väljer några favoritavdelningar och kollar in dem ordentligt, och skippar resten. På Museum of Fine Arts valde vi Art of Americas sektionen. Lite lös definition av amerikansk konst då det fanns ett flertal européer representerade som bott i USA från typ ett år och framåt. 

Then it was time for some museums; Museum of Fine Arts and Isabella Stewart Gardner Museum. We took the underground, easy and fast. Both Mimmi and I like to visit museum and our tactic is to pick and choose one or two sections and skip the rest (if it is a larger museum). At Museum of Fine Arts we choose the Art of America section. Very interesting! 

Isabella Stewart Gardner Museum 2016

Isabella Stewart Gardner Museum 2016

Sedan kunde vi inte motstå detta fantastiska museum; Isabella Stewart Gardner Museum. "Mrs Jack", som hon även kallades, ärvde en förmögenhet från sin far i slutet på 1800-talet och bestämde sig för att bygga ett palazzo, mao ett venezianskt palats, i utkanten av Boston, där hon samlade konst i alla dess former. Även Anders Zorn är representerad, och han har även målat ett porträtt av henne. 

Then we headed over to an absolutely fantastic museum; Isabella Stewart Gardner Museum. It is a magnificent Venetian-style palazzo and  the house is full of the exquisite art that "Mrs Jack" collected. Even the Swedish painter Anders Zorn, is represented here. 

mabontomic,jpg

På kvällen åkte vi till Waterfront och åt middag på Yankee Lobster Co. Enkelt ställe med plastbord och stolar. Dock inte så gott som vi hade trott, men helt ok. Aretha Franklin spelade på en arena precis bredvid och det bidrog till att det kändes stökigt, dock hörde vi några gamla godingar. 

In the evening we went to the Waterfront and had a relaxed dinner at Yankee Lobser Co. The food was good, but we had expect a bit more. Aretha Franklin also had a concert close by, and the noise from the concert also made the evening somewhat loud. However, we heard a couple of her hits. 

Paramount 2016

Paramount 2016

Lördagen startade vi med en promenad genom Boston Public Garden för vi ville äta brunch på Paramount, ett klassisk amerikanskt brunchställe. Åt en fanstastiskt god French Toast med färska jordgubbar och blåbär, Mimmi åt pannkakor. Mums igen! 

We started Saturday with a walk through Boston Public Garden to Paramount, a classic breakfast and brunch place. I had a great French Toast with fresh strawberries and blue berries. Delicious! 

Loews Boston Hotel 2016

Loews Boston Hotel 2016

Sedan checkade vi ut från hotellet vi bott på; Loews Boston Hotel, och åkte till flygplatsen för att hämta ut hyrbilen och därefter styrde vi kosan till Burlington, Vermont. Imorgon checkar Mimmi in i sittt rum, spännande. Mer om det och Burlington får ni  läsa om i kommande inlägg. 

Här är det snart läggdags men hemma är det snart daxs att stiga upp. Happy Monday! / Catharina

After checking out from our hotel; Loews Boston Hotel, we went to the airport to pick-up our rental car to continue our journey to Burlington, Vermont. Tomorrow Mimmi will move into her room. More about our stay in Burlington next time. 

Now it is time for us to go to bed, and for you to wake up for a new week. Happy Monday!! Ciao Catharina