Burlington, Vermont

View over Burlington 2016

View over Burlington 2016

Hej på er!! Nu har vi varit här i Burlington i drygt tre dagar, och se hur vackert det är!!! Här är som jag tidigare har skrivit, fortfarande sommarvarmt och runt 30 grader, skönt! Vi har tillbringat dagarna med att upptäcka och orientera oss i staden. Här bor strax över 40.000 människor, så stor är den inte. Vi har blivit överraskade av att denna lilla stad har så mycket att erbjuda. Den är vacker och ligger precis bredvid Lake Champlain och påminner lite om San Fransisco med kullar och backar, och med en liten stadskärna. 

Hello! We have now spent three days here in Burlington. See how beautiful it is. As I mentioned before, here it is still summer, nice! We have spent the days exploring and finding the way around. It is a rather small town, around 40.000+ inhabitants, so it is not big, but a lot of things to explore. 

Church Str, Burlington 2016

Church Str, Burlington 2016

Lilla gågatan mitt i byn. Jag har ju varit en del på västkusten samt i Minnesota och där har de ungefär samma kedjor så jag känner mig hemtam med vart att handla vad. Här är det dock nya kedjor, vilket är lite spännande. Och just ja, Vermont är ett riktigt vildmarksparadis så typ varannan affär har sportkläder för "hiking and bikining".

Och just ja, en liten anekdot; man tror att vi är från Kanada pga vår accent. Kul! Annars brukar de alltid fråga varifrån Europa vi kommer. Men nu nickar vi bara och håller med om att det inte är så långt till Kanada... 

The small shopping street. I'm used to shopping in US but here they have a little bit different stores, and the whole town are full of hiking and biking stores. A really outdoor sporty town, a bit like Flachau actually, nice!!

A funny thing; people seems to think that we are from Canada because of our accent. :) and not from Europe, as the normal questions is when they here me talking. And we are nodding and agreeing pretending that we are from Montreal...

439 Collage Str

439 Collage Str

Måndagen spenderade vi med att installera Mimmi på University of Vermont (UVM). UVM är ett gammalt anrikt universitet och startades 1791 och är ett av USA äldsta universitet. Det var enklast att följa med Mimmi istället för att sitta på en stol och vänta, så det kändes nästan som när hon började första klass, hihi! Vi fick nycklarna till huset där hon skall bo Jättefint läge, och som ni ser ovan, jättefint på utsidan. Och skönt för Mimmi att hon har fått ett eget rum. Dock är det ganska slitet på insidan, men vi försöker göra rummet så mysigt som möjligt. Mitt första inredningsuppdrag!! 

Monday was spent with Mimmi getting information about University of Vermont (UVM) and the schedule for WOW (week of welcome) for all exchange students. I was with her the whole time since we had to drive here and there, and it almost felt like her starting school, all over again... She also got keys to her room. The house and location is great, but the room need some fixing up (even though you are not allowed to do much) so my decorating skills is put to a test. 

Mimmis rum

Mimmis rum

En liten utmaning!! Men vi hade en bra shoppingdag igår, och fortsätter att pricka av inköpslistan. Ni får se bilder på slutresultatet senast torsdag, spännande eller hur? 

This is the before picture... The challenge is on...

Lake Champlain

Lake Champlain

New England är ju fullt av vackra fyrar och här är en, dock en liten.

Igår tog jag en power walk längs Lake Champlain på förmiddagen när Mimmi gjorde sitt engelska test. Hittade till och med en badstrand där man låg och solade. Därefter fortsatte vi att beta av vår inköpslista. 

New England is full of light houses, here is small one!

Yesterday I took a power walk along the shore of Lake Champlain, when Mimmi was taking her English test. I even found a beach where people were swimming, I just took some photos. After that it was time to tick of some more to do's on the shopping list. 

mabontomic.jpg

Nu är denna dagen snart slut. Vi har varit och ätit på American Flatbread, typ tunna pizzor, jättegoda och med lokala / ekologiska ingredienser. I förrgår var vi på en helt fantastisk kinesk restaurang; A Single Bebble. Vi valde en vegetarisk meny och orkade inte äta upp allt så vi tog en "doggy bag". Som vi faktisk åt igår kväll tillsammans med ett par sämre långfilmer, mysigt! Vi har redan bokat bord här till torsdag, min sista kväll, för att det var så gott! 

Ha en bra dag! Catharina

Soon this day is over. Tonight we had dinner at American Flatbread, basically thin pizzas, very delicious with local & organic ingredients. Yesterday we had dinner at a fabulous Chinese restaurant; A Single Bebble. We choose a vegetarian menu and sat by the bar since the place was full. We will go back there for Thursday dinner, my last night, because the food was so good. 

Have a nice day, and I will soon be back! Ciao! Catharina