Getting to know Burlington, part 1

Selfie by the shore of Lake Champlain 2016

Selfie by the shore of Lake Champlain 2016

Godmorgon och Happy Friday!! Håller fortfarande på att övar på en bra selfie-min men ser antigen fånigt glad ut eller sur ut... Men får fortsätt öva. Sitter här vid Lake Champlain och lyssnar på en ljudbok medan Mimmi är på UVM. Hann med en power walk också bort till lilla badviken. Mysigt att få njuta och känna att man har en to do lista men att man har tid att fixa allt utan att behöva stressa och att ta tid att låta Mimmi styra tempot. Jag är ju  här för hennes skull.

Good morning and Happy Friday! Still practicing on my selfie face... Sipping coffee and listening to an audio book while Mimmi is at UVM. When the coffee was finished, it was time for a power walk along the shore of Lake Champlain. It is such a pleasure to enjoy the time here with Mimmi, doing things in her tempo, and still tick off everything on our to do list, but without stress and pressure.  

Ice Tea Starbucks 2016

Ice Tea Starbucks 2016

Här är det fortfarande riktigt sommarvarmt så shorts och t-shirt blir klädseln varje dag. Och det passar ju också här i USA där typ alla går i shorts, t-shirt och flip-flops, typ allt alltid ostruket. Och vi har fått en ny favorit; iste, osockrat. Kan bara inte få nog...

As I have mentioned before, it is still summer here and our new favorite is: Ice Tea!! Can't get enough...

Älskar att handla på supermarkets här. Mycket är närodlat och ekologiskt, och så snyggt upplagt på hyllorna. I nästan varje gång sitter en person och gör snyggt i hyllorna. 

It is such a pleasure shopping groceries here. Organic and local, can't be any better! 

 

Very confused texting... 

Vi har börjat få koll på Burlington och hittar bra. Dock är det lite krångligt att köra in på de stora campus-områdena då det är inte går att svänga vänster på flera ställen, och byggnaderna  heter förvillande lika. Men som ni ser av konversation ovan har vi inte helt koll på allt än, men vi hittade varande i alla fall tillslut. 

Sorry for the Swedish, but a conversation between Mimmi and me, when I was going to pick her up. The campus is rather big and it is not always easy to find each other. 

UVM 2016

UVM 2016

Sista kvällen här i Burlington. Vi har haft det sååå mysigt här och skönt att ha haft hela veckan tillsammans. Och vilken fin stad, här kommer Mimmi att stortrivas. Vi åt igen på A Single Pebble, vår favvo kinakrog, haha känns lite kul att redan ha fått några favoriter.  Innan var vi på International Student President mingel och minglade på relativt bra och pratade både med studenter, lärare och föräldrar. Och sedan träffade vi på samma lärare på restaurangen, kul! Proppmätta och nöjda körde jag Mimmi hem och pussades hejdå. Kommer att sakna henne så mycket, men jag och hennes lillasyster kommer tillbaka till Thanksgiving, kul!! Men tomt är/blir det ändå... 

Flyget blev ombokat så istället för att åka klockan fem på eftermiddagen idag från Boston via NY, går flyget vid tolv, och med fyra timmars bilresa och förmodligen köer i morgonrusningen i Boston, blir avfärd klockan halv fyra på morgonen. Lite nervöst men det skall nog gå bra... 

Vi hörs av när jag är åter i Stockholm! Kram Catharina

PS Då får ni också se hur Mimmi rum blev tillslut. Vilken cliff hanger, eller hur??

Last night in Burlington. We have had such a nice stay here, and I really like the town. Mimmi will have a great time here. We had our last dinner at our favorite chines place; A Single Pebble. I drove Mimmi home and we said good bye... Will miss her a lot, but time to let go. But, we (me and her sister) will be back for Thanksgiving so not too long. 

My flight from Boston, via NY, was changed so I need to get up really really early (3.00 am)  in order to drive the 350 km and turn the rental car in considering that I will reach Boston in rush hour. A bit nervous... but the GPS is set on Boston Logan airport. 

Will write again when back in Stockholm!! Ciao, Catharina

NB Then you will see how Mimmi´s room turned out. A true cliff hanger, right??