Getting to know Burlington, part 2

UVM 2016

UVM 2016

Hej, nu blev det visst en längre paus än planerat, men det har varit full fart hemma i Stockholm. Denna helgen tillbringar jag med min BFF sedan 46 år (???!!!). Hon bor i Göteborg och helgen kommer att tillbringas med att prata 24/7 samt att göra Stockholm.  För info, vi träffades inte på dagis, hihi. Mer om vad vi hittade på kommer snart, lovar...

Men kort tillbaka till min mysiga resa med Mimmi till Burlington. Sista dagen gick jag gata upp och gata ner i Burlington medans Mimmi hade en av sina introduktionslektioner på UVM. Forfarande imponerad av de vackra universitetsbyggnaderna. Hur vackra som helst!

Hi there, time is flying! Back in Stockholm, always super busy... This week-end I will spend time with my BFF, Gunnel, who lives in Gothenburg. We have been best friends since we were 8 years old, so 46 years of friendship. O dear!!! We will talk 24/7 and then do some sightseeing in Stockholm. It will be captured here, soon, I promise...

However, back to Burlington. Last day I was walking around  in the town while Mimmi went to UVM for some more introduction. I'm still really impressed by the beautiful buildings of UVM. 

mabontomic.jpg

Ännu ett vackert hus i Burlington. Tänk att en sådan liten stad har så mycket att erbjuda; fina miljöer, bra restauranger, schysta affärer, vacker natur och ett fantastiskt bra universitet! Kul för Mimmi att ha hamnat här!! 

Another beautiful house in Burlington. It is amazing how much this little town has to offer!! Happy for Mimmi!

mabontomic.jpg

Trodde att detta var hortensior men det ser inte så ut, eller? Jag kom för övrigt att bli förälskad i hortensior, efter mittt år i San Fransisco, tidigt 90-tal, då vi bodde precis vid Lombard Street , ni vet den krokiga gatan mitt i San Fransisco med just det, alla hortensior. Då var Mimmi för övrigt typ 3 månader... Ex-maken jobbade på dåvarande Artur Andersen i ett utbytesprogram. Lyxigt år som hemmafru. 

Not sure if the flowers above are hydrangeas or not? However, I fell in love with hydrangeas back in the 90's when I spend a year as a home maker, with a new born Mimmi. We lived just off Lombard Street, you know the street with the hairpin turns? I know hydrangeas are known for being a old persons flower, but I still love them.. 

Boston Logan Airport - view from lounge

Boston Logan Airport - view from lounge

Skrev ju i sista inlägget att jag var lite nervös för min resa tillbaka till Boston. Startade klockan halv fyra på morgonen med kaffe i båda 'cup holders'. Det var mörkare än mörkast och blev lite orolig för alla varningsskyltar för både älg- och björn, utan minsta tillstymmelse till vilddjursstängsel. Dessutom lyssnade jag på podcasten Black Tapes, som dessutom hade ett par avsnitt som var ganska spoky... Nåväl, resan gick bra och jag kom till Boston innan värsta rusningstrafiken var igång. Lämnade hyrbilen, checkade in och fick lite dricka i Star Alliance lounge, som inte hade mycket att erbjuda, förutom fin utsikt över start-och -landingsbanor. 

In my last posting I wrote that I was a bit nervous driving back alone really early in the morning. It was actually dark, and I mean really dark, the first two hours but I had my coffee and a really good podcast, Black Tapes, to listen to. My concentration increased with 100% when I saw the signs for moose and bear crossing. All went well and I arrived in Boston before rush hour. I handed back the rental car, checked-in and went to the lounge. They didn't offer much, except for a nice view of the run way. 

NYC from the above

NYC from the above

Flög via New York, och fick fönsterplats i SAS Plus och lyckades fånga NYC i denna fina bild. Blev hämtad av fd svärmor på Arlanda 7.15 förra lördagen och fick en mysig förmiddag tillsammans, där hon fick Spotify av mig i present då jag har ett familjeabonnemang. 

Ha en bra lördag! Ser ut att bli heldagsregn men då får det bli museum för mig och Gunnel (min BFF)! Hejdå!! Catharina

Flew via New York and got this very beautiful view of NYC from my window seat in SAS Plus. 

Have a great week-end! It looks like it is going to rain in Stockholm, so museum is on the schedule for today. Ciao!! Catharina