439 College Street, Room 11 or the After-picture on Mimmi's room

439 College Str, Vermont

439 College Str, Vermont

Godkväll!! Nu är jag nere hos maken i Flachau, eller hemma rättare sagt. Idag har jag tagit det lugnt men imorgon blir det cyckling (vädret skall vara fint i två dagar) och fortsatt jobb med min framtid. 

Har ju lovat att visa slutresultatet av hur Mimmis rum till slut blev. Det var ju inte helt enkelt. Dels fick vi ju inte göra något, och möblerna som stod där var ju bara att acceptera samt de ljusgula väggarna. Sedan fick man inte spika eller göra något på väggarna utan bara använda häftmassa (det har man ju inte använt på typ 40 år??!). Samt att hon skall bara bo här i ett år (med det mest i andra format och elkontakter) och vi ville ju inte spendera massa pengar... 

Good evening! I'm now in Flachau with husband, nice! I haven't achieved much today, to be honest nothing, but tomorrow I will be back on track with some mountain biking  (nice weather for the next two days) and then some further thinking and planning about my future. 

I have promised to show you pictures of how Mimmi's room looked after our work with the room. And here it is. Not an easy task; the furniture that was there, the colour on the walls and we were not allowed to put anything on the walls, except using adhesive tape. As well as this is only for a year with most things in different measures than Europe.

mabontomic.jpg

Vi bestämde oss för en färgskala på mörkblått och beige. Vi handlade lampan i fönstret på Walmart (första gången jag någonsin var där) samt hittade den fina drömfångaren i en affär på gågatan i Burlington. 

We decided to go for dark blue and beige. The lamp in the window we bought at Walmart (first time ever shopping there) and the dream catcher I bought on the main street in Burlington. 

mabontomic.jpg

Vi åkte till Bed Bath & Beyond och handlade det mesta. Vi spenderade typ en timma på sängavdelningen för att dels hitta rätt bland de amerikanska måtten och storlekarna. Till slut hittade vi jättefina linnelakan från Kenneth Coles Bedding m en jättefin kudde från Kate Spade Home. Två plastbackar under sängen för förvaring, och det behövdes ingen sängkappa att dölja dessa, vilket var bra. Två ljusslingor samt en läslampa som man kunde knipsa på sänggaveln. Mimmi har ju inte dusch eller toallett på rummet så en fiffig väska för det som behövs i duschen hänger på en av sängstolparna. En liten sängmatta behövdes också, blev en trasmatta i blått som vi också hittade på Walmart. Böckerna och affischerna hade hon med hemmifrån. Blommor måste man ju ha, så det blev en i förnstret och en på byrån. Vi får hoppas att de överlever! 

PS Lägg märke till de söta små tofflorna vid sängen. 

We made the main shopping at Bed Bath & Beyond. We spend an hour just trying to understand the different US measures and how to actually dress a bed. Finally we understood it all and we then decided on really nice linen bed set from Kenneth Cole Bedding with a nice pillow from Kate Spade Home. We have two large boxes under the bed for clothes etc, but the bed linen is covering them so we decided not to buy a bed skirt. Some lights both for making it nice as well as for reading, was purchased as well. A small carpet, also in blue, was added. Books and posters was brought from Sweden. Flower is a necessity, one in the window and one on the bureau. Hope they survive!!

DSC_2553_047.JPG

Byrån flyttade vi lite och gjorde hörnet lite mysigt med affischer och polariodkort på kompisar hemma. Frida Kahlo affischen köpte vi på Museum of Fine Arts i Boston. Vi köpte även en liten pall som fungerade som en liten kaffe/te bord med en vattenkokare från Bodum

The bureau was moved a bit and we made a cosy corner with posters and polariod photos on friends back in Stockholm. The Frida Kahlo poster we bought at Museum of Fine Arts in Boston. We also made a small coffee&tea table with a water boiler from Bodum

mabontomic.jpg

Här är ingång och här ligger en liten dörrmatta, mest för vintern med snö och slask, och lilla garderoben fick matchande galgar. Och några affischer till. 

Here is the entrance and we have a small carpet here as well. Mosly to keep the room clean for the upcoming winter. The small wardrobe has matching hangers, of course. And some more posters. 

mabontomic.jpg

På avskedspartyt gjorde jag och Gaby en dropdown vägg med cirklar i svart, vitt och guld och så satte vi fram polariodikameror så att alla kunde ta korti! Dessa tog Mimmi med och satte upp! 

Nu skall jag krypa ner i soffan med en kopp te och en bok medans maken tittar på tennis på tv. Fortsatt mysigt kväll! / Catharina

On the farewell party Gaby and I have arrange a drop down wall with circles in black, white and gold and we arrange this on a wall and place our Polaroid cameras out. Perfect for photos to bring along. 

Now it is time for a cup of tea and a book while husband is watching tennis. Have a nice evening! Ciao Catharina