Netflix abroad

net2.png
hbo-nordic-gray.png
SVT_Play.png
20110322_2.jpg

Hej igen, nu är det helg igen. Skönt med lite mjukstart på året. Vi har också landat mjukt och fått reda på att maken har diskbråck i nacken därav all smärta men det ser ut som att han kommer att klara sig med rehab, men det kommer att ta tid. Vi åker inte skidor, dels för att han inte får och dels för att det är för mycket folk i backen, men vi njuter tillsammans på långpromenader i solen. Men nästa vecka blir det skidåkning för mig!!! Här har det snöat galet mycket så backarna är perfekta!

Hello again, now it is time for some more holiday in counties where we celebrate Epiphany. We have landed soft after New Years and we have also got the news about my husband, he has herniation in the neck. Probably he will manage without surgery but still pain 24/7. We are not skiing, of course, partly because of Bojan (my husband) and partly because it is too many people in the slops due to New Year holiday. But we have been enjoying long walks in the sun. But next week I will go skiing!! And it has been snowing a lot the last two days so the condisions will be perfect next week!!

Här i Österrike är allt dubbat på tv, det går hyfsat bra att förstå, men ibland vill jag se något på engelska eller på svenska. Men att se saker lagligt, vilket för mig är viktigt, är svårt. Jag vet att de handlar om rättigheter i olika länder men det är inte gjort för kunder som bor i mer än ett land. Och att ha ett abonnemang i ett land gör INTE att man kan använda samma tjänst i ett annat land. Snarare tvärtom som HBO Nordic (gissa vilket område som deras tjänst gäller), Viasat och SVT Play. Hopplöst. Netflix är faktiskt den bästa av dem alla. Ja, jag vet att man kan hålla på med VPN-tunnlar och så men men... 

Here in Austria everything is dubbed, it's ok to understand, but sometimes I want to see things in English or in Swedish. But to watch things legally on the internet, which is very important for me, is difficult. I know it's about rights but it doesn't meet the need of customers that are living in more than one country. And to have a subscription in one country basically give you NO right in another country. Hopeless! However, Netflix is one of the few providers that are thinking about this!!!  I know you can work with VPN tunnels as well but... 

IMG_9894.JPG

Kikade dock in på SVT Play häromdagen då Netflix var upptaget av mina tjejer och upptäckte denna lilla pärla; Juicebaren. Fick dock inte till någon trailer MEN NI MÅSTE SE DEN!!! 

Had a look the other day at the Swedish television, SVT, because Netflix was occupied by my daughters and then I discovered a really nice Swedish mini serie; Juicebaren.

Sent om siders kollade jag till slut på tredje säsongen av Bron. Såå bra!! 

Late on the ball, but watched The Bridge, season 3 in the week-end. Really, really good!!! 

Kollade in Easy i höstas, men tyckte den var mest konstig. Kände inte någon sympati för någon av de olika rollfigurerna faktiskt. Har ni sett den? Vad tyckte ni isåfall? 

Watched Easy in the autumn, but didn't like it. Didn't get any sympathy for any of the characters, in any of the episodes. Have you seen it? What did you think? 

Jag var dock snabbt på Stranger Things och den var riktigt bra!! Ser fram emot säsong 2!!! Kul också att se Winona Ryder igen. 

I also watched Stranger Things in the autumn, really really good! Looking forward to season 2!!! Also nice to see Winona Ryder again. 

Upptäckte när jag kom hit ner till Österrike att flera av de serier som jag har "sparat" för att se på här nere som The Fall, The Affair & Homeland mm inte går att se här. Så det fick bli att välja annat att se på. Valde följande två; The OA... 

Coming down here to Austria I realized that many of the series that I have "saved" for Flachau such as The Fall, The Affair & Homeland etc can't be seen here. So I needed to choose some other series and my choice fell on these two,  The OA... 

...och The Crown... Båda hade bra ratings på IMDb...

...and The Crown... Both had good ratings on IMDb...

Och har också andra säsongen av Fargo att titta på. Den första säsongen var en av de bästa serierna som jag sett på länge! 

And I also have season 2 of Fargo to watch. Season 1 was one of the best I have seen in a long time!! 

Och jag & Mimmi tittade på originalfilmen Fargo innan vi såg säsong 1. Vilket jag varmt kan rekommendera då serien bygger på filmen men de har twistat till det på ett kul och intressant sätt. 

Before me and Mimmi watched season 1 of Fargo we watched the original movie. I can strongly recommend you to do that as well, it gives the series so much more depth. 

IMG_9900.JPG

Mina rekommendationer så här långt! Nu har ni lite att mysa till över helgen och den mörka månaden januari (fast med all snö ser den ut att bli riktigt ljus!). Nu skall jag ut och skotta!! Doktorn har förbjudit maken att göra det. Får se det som träningspass, två gånger om dagen, total 2 1/2 timma. Yiehaa! Catharina

My recommendations so far! I think you know have some good series to watch over the long week-end as well as for the dark month of January (however with all snow it will be rather light, good!!). Now I will go out a shovel some snow. Doctor has forbidden my husband to do it. Well, good exerscise, approx 2 1/2 hours per day. Yieahha!! Ciao Catharina