Ponta do Ouro, Mozambique, day 2.

mabontomic.jpg

Hej, här kommer dag två i Mocambique med massa bilder. Solen går upp tidigt här, runt sex, och lyste in i vårt sovrum. Vi öppnade balkongdörren och låg och njöt till ljudet av vågorna från Indiska Oceanen en liten stund. Sedan hoppade vi i våra träningskläder. 

Hello, here is now day number two, with lots of photos. The sun raise early down here, around six, and woke us up. We opened the balcony doors and just enjoyed to hear the ocean for a while. Then it was time to jump into our fitness clothes. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Vi tog en snabb kaffe innan vi vid half sju gav oss av för en promenad på stranden. 

After a quick coffee we went down to the beach at half past six for a power walk along the beach. 

mabontomic.jpg

Fantastiskt att se ett helt annat ljus än dagen innan. Vädret var fint och runt 25 grader men av och till med en relativt kall vind. 

A totally different light than yesterday afternoon. The weather was nice and ca 25 degrees but with some cold wind now and then. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Sedan var det dags för frukost. Vi alla drog vårt strå till stacken. Lavita bakade gott bröd, som jag kommer att dela med receptet av i nästa vecka. Sander skar korv och ost i fina skivor samt Keith och Bojan stekte bacon och ägg. Andrea fixade lite allmänt och Jaco hade åkt iväg för att surfa, och jag fotograferade, hehe

Then it was time for breakfast. We all did different things. Lavita baked fresh bread, you will get the recipe next week. Sander was in the charge of the cheese and the sausages while Keith and Bojan was in charged of the eggs and bacon. Andrea fixed a bit here and a bit there, Jaco went surfing and I took photos... 

mabontomic.jpg

Nöjda kockar! 

Happy chefs!! 

DSC_7290.JPG

Sedan var det dags att åka till byn Ponta do Ouro, som ligger ca 30 minuter med bil söderut. Här fanns många surfare, men med svåra vågor och starka strömmar. 

Then it was time to go the village next door; Ponta do Ouro, approx 30 minutes with car south. Here is a paradise for surfers, but with rather difficult waves and currents. 

DSC_7292.JPG

Vi började dagen med en R&R mao Rom & Raspberry. Så söt så söt... men ett MÅSTE!

We started it all with an R&R ie Rom & Raspberry. So sweet so sweet... but a MUST!!

mabontomic.jpg

Sedan hängde vi på stranden ett par timmmar. Vi simmade, promenerade och solade samt Jaco surfade ett par timmar. Så mysigt!!  

Then we just enjoyed a couple of hours at the beach. We swam, went for a walk and just relaxed. Jaco did some more surfing.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Sedan blev det dags för lunch. Denna tiden på året är det lågsäsong så vi var lite osäkra på vad som var öppet. Andrea såg ett organge paraply på stranden och sa att dit kan vi väl gå, vilket vi gjorde. Stället hette Brigad och såg stängt ut, men nej då. Det var öppet!! Tur för oss. 

Then it was time for lunch. It is low season at this time of the year so not sure which places were open or not. Andrea saw an orange umbrella and though it could be a nice idea to go there. The place we got to was Brigad and looked closed, but nope, we were lucky. They were open!! 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Och de serverade världens godaste musslor, kräftor och räkor!!! Och pommes frites! Mums!! 

And they served the best mussels, crayfish and shrimps!! And pommes frites!! Yammy!! 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Sedan tog vi en prommenad i lilla byn. Och som jag nämnde igår, alla gator är av sand... Här är det relativt fattigt och den huvudsakliga inkomstkällan har varit och är turism. Men tydligen var poliskåren riktigt korrupt och trakaserade turisterna så turistnärningen här har minskat med över 60% på bara ett par år. Men nu har man bytt ut hela kåren och försöker man bygga upp ryktet igen... 

Then we took a walk in the small village. And as I mentioned yesterday, all roads are sandy. This is a rather poor country and the main income has been and still is tourism, however the last couple of years the police force has been really corrupt and has harassing the tourists, so the turism has decreased with over 60%. The police force has been replaced and they are now working on repairing the reputation..

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Vi hittade en mysig takterass med ett kafe som hette Mango Cafe som serverade gott kaffe och världens godaste citronpaj. 

We found a nice roof top terrace with a cafe named Mango Cafe that served really nice coffee and the best key lime pie. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Fin utsikt, eller hur? 

Nice view, right? 

mabontomic.jpg

Sedan var det dags för att åka hem, men inte utan ett stopp för en sk sun downer... Och stället hette passande 360, och såg också ut att vara stängt, men det var det som tur var inte, igen... och hade mycket riktigt en 360 vy över hela området. 

Then it was time to go home, but we "needed" to make a stop for a sun downer... The sun goes down early, around six pm. And we went to a place called 360, that also looked closed, but it wasn't.. Lucky again! Nice 360 view!! 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Och det blev ett sista stopp på vägen hem på vårt numera stamställe; The Drunken Clam och där blev det naturligtvis R&R, denna gången dubbla. Och stämningen var på topp och skönt att dansa lite då det nu började bli lite kallt för oss vi som bara hade sommarstrandkläder på oss. Och kul hade vi!! 

And then a final last stop on our way home on our haunt; The Drunken Clam and there we of course had to drink a couple of R&R, now double. And the atmosphere was great and nice to dance since it was now rather cold and we still only had shorts and t-shirts on... And we had so much fun!! 

mabontomic.jpg

Gänget framifrån; Jaco, Lavita, Sandi, Andrea, Keith och Bojan. 

The gang; Jaco, Lavita, Sandi, Andrea, Keith and Bojan. 

mabontomic.jpg

En dubbel R&R. 

A double R&R. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Inga ord nödvändiga. Maken på topphumör!

No words necessary. Husband happy!! 

mabontomic.jpg

Sedan åkte vi hem, satte oss vid öppna brasan och spelade våra favoritlåtar på Spotify. En helmysig dag!! Och så kul att träffa nya människor som man klickar med; Lavita och Sandi. Vi somnade med ett leende på läpparna!! Vi ses imorgon! Ett inslag till blir det härifrån.

Ha en riktgit skön lördagseftermiddag /kväll. Vi skall på middag tillsammans med vänner. Ciao Catharina

Then it was finally time to go home. We sat around the fire and played our favorite songs on Spotify. Such a superduper day!! And so nice to meet new friends that you start to like immediatly; Lavita and Sandi. As well as just picking up from last time with old friends; Jaco, Andrea and Keith. We feel a sleep with a smile!! See you tomorrow! A new and final posting from Mozambique. 

Have a nice Saturday afternoon / evening. We are off do a dinner with friends here. Ciao Catharina