Ponta Malongane, Mozambique, day 1.

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

Hej, innan vi skulle åka norrut mot Mocambique bestämde vi oss för att ta en supergod frukost på The Oyster Box i Durban. Tror att detta är den godaste frukosten som finns, i hela världen!! Och vilken miljö!! Kolla...

Hello, before heading north to Mozambique we decided to have breakfast at The Oyster Box in Durban. I think this is the best breakfast, ever!! And the surroundings AND the view. Check it out... 

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

The Oyster Box, Durban, South Africa, September 2017

Sedan bar det av till Mocambique. Drygt fyra timmar till gränsen, en halvtimma vid gränskontrollen, och där frågade de oss; Vart skall ni resa? Hmm inte så många valmöjligheter... och sedan en dryg timma till på sandvägar, utan några som helst vägskyltar, så var vi framme vid vårt hus i Ponta Malongane. Keith hade lånat det av några av alla hans vänner. Det låg precis vid havet; Indiska Oceanen, och var helt perfekt!! 

Then we headed north to Mozambique. It took about four hours to the boarder, and half an hour at the boarder control, where they asked us; Where are you going? Hmmm, not to many choices.. anyway, one hour later on sandy roads without any signs, what so ever, we found our house in Ponta Malongane. Keith had borrowed it from one of his many friends. Just by the Indian Ocean. Perfect!!! 

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Uteplatsen, med havsutsikt, med både matbord, två soffgrupper för häng samt pool. Huset var riktigt smart planerat med åtta sovrum där det dels fanns våningssängar och sedan dubbelrum med eget badrum, men kändes ändå mysigt. Vi hade ett rum på övervåningen med sjöutsikt!! Hellyxigt!!! 

The terrace, with ocean view, with an eating place, two lounge areas and a pool. The house was really smart planned with eight bedrooms but it still felt cozy and comfortable. We had our bedroom upstairs, with an ocean view, and on-suit bathroom. Luxury!! 

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Här är gänget som hängde ihop, nerifrån och upp; Jaco, Andrea, Lavita, Sandi, Bojan, Keith & jag. Vi tog oss en promenad längs havet när vi kom fram och hade packat upp allt, både kläder och mat. Ord är överflödiga...

And here is the gang on this trip, from below and up; Jaco, Andrea, Lavita, Sandi, Bojan, Keith & me. We took a walk along the beach after unpacking our stuff; clothes and food. Words unnecessary... 

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Vårt hus, lite högre upp...

Our house, a bit further up...

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Sedan tog vi en kort tur i närområdet och hamnade här, där vi drack varsin öl. 

Then we went on a small trip and took a beer at this place. 

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Så här såg det ut här i Ponta Malongane! Sand och skjul och enkla hus. 

And this is how it looked here in Ponta Malongane! Sand, sheds and small simple houses. 

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Ponta Malongane, Mozambique, Sept 2017

Och med denna utsikten åt vi kvällen enkla, men goda, middag. Vi gick tidigt till sängs då dagen var lång. Hade tänkt att fånga hela trippen i ett inlägg, men jag har så många fina bilder att visa från denna specialla plats, så det får bli några inlägg till. Hoppas ni tycker att det är ok? Ha en fortsatt skön fredagskväll så ses vi imorgon! Ciao Catharina

And with this view we had an simple, but tasty, dinner. We went early to bed since we all have had a long day. I though I would cover this trip in one posting, but I have so many photos from this very special place, so it will be a couple of more postings. Hope you think that is ok? Have a nice Friday evening and see you tomorrow! Ciao Catharina