Ett års styrketräning. | One year with weigh lifting.

mabontomic.jpg

Hej, trodde aldrig att jag skulle tycka att det var kul att styrketräna.Och nu har jag gjort det i ett helt år!!!  Ja, nåväl, det är väl inte alltid kul men lusten att gå till gymmet finns där hela tiden. Naturligtvis hjälper det till att maken är lika intresserad, och har ett bra schema. I början var jag lite frustrerad för han tränade så länge, och pratar en hel del också både i telefon och med de som är där, medans jag bara tränar. Men nu tycker jag ibland att han har för korta pass, hehe...

Hello, never thought I was going to like to do weight lifting. And now I have done it for a full year!! Well, it is not always fun but the motivation has basically been there the whole time. Of course it helps that my husband likes it a lot too, and have a good schedule. In the beginning I was a bit frustrated because he spend long hours there, and did also talk a lot on the phone, and with people in the fitness studio, while I'm only train. But now I sometimes think that he is not there long enough, hehe... 

mabontomic.jpg

Vi kör ett klassiskt upplägg med varannan gång överkropp och varannan gång underkropp och varje gång core. När vi kör underkropp kör vi också kondition. Altenerar mellan crossfitmaskinen och cykel. Vi brukar köra 3-4 gånger i veckan. Och på vår till höst blir det dessutom cykling och på vintern naturligtvis skidåkning. Just nu bara utför men tänkte börja gå loss på längdskidåkning när det blir för fullt i backarna.  

We do it the classic way; every second time upper body and every second time lower body and every time core. When we do the lower body we also do cardio. I do a mix between cross-fit and bike. We normally go to the gym 3-4 times a week. And from spring to autumn we also do cycling and in the winter skiing. Right now only downhill but will start to learn the cross country when the ski slopes get a bit too busy. 

mabontomic.jpg

Och visst krävs det tid att träna. Mer än vad man tror. Och ork. Och just nu, mitt i livet, har jag den möjligheten så varför inte? Och hälsofördelarna är ju inget att tvista om. Jag har både blivit starkare, uthålligare och tappat 7 kg (förmodligen mer då jag förlorat massa fet och fått muskler) = uppnått mina mål för 2017. En annan fördel är att man (=jag) också blivit mer intresserad av att äta sundare, inte heller någon nackdel. Tänkte sätta upp mina mål för 2018 i nästa vecka. Ni får se dem, självklart. 

And of course it takes time to train. More than you think. And strength. And right now, in the middle of my life, I do have the possibility, so YES!! And the advantages from a health perspective are really positive. And I have gotten stronger, got more stamina and I have lost 7 kg (probably more because I have lost fat and gained muscles) = reached my goals for 2017. Another advantage is that I eat better, which is good. Will set up my goals for 2018, will of course share them with you!!! 

mabontomic.PNG

Och med denna spellista: Stepper Mix på Spotify, som jag gjort, får du fart på din crosstrainer, börja med första låten för uppvärmning och ta den sedan på random. Just nu är den för 30 minuter. Jobbar du i takt med musiken så kommer du upp i bra tempo med ca 130 steg/minut. 

Har du satt upp träningsmål för 2017? Hur gick det? Heja!! Heja!! Dela gärna med dig! Vi ses! Ciao Catharina

PS Appropå gårdagens inlägg, funderade jag idag på vilken musik som är typisk för en 55-åring? Det skulle vara kul om Spotify kunde visa det. 

And with this playlist: Stepper Mix at Spotify, which I have created recently, you will get up to speed on the cross trainer. Take the first song to warm up and then do random. This is right now 30 minutes. Work in line with the music and you will have an average on ca 130 steps/minute. 

Did you set up any goals for your training during 2017? If so , how did it go? Share it with me, if you want. See you later! Ciao Catharina

NB Got to think about that it would be interesting to hear which music a 55 year old person listens to, based on by posting yesterday. That would be good if Spotify could show that as well.