Med posten idag. | In the post today.

mabontomic.jpg

Hej! Först är det väl läge och säga välkommen maj!! Här är det sol men fortfarande kalla vindar, den meterhöga snön som föll i fredags har nästan smält bort hos oss, skönt! Resan hem igår gick bra, knapp 75 mil på strax under 6 timmar med två kortare pausar. Lite mindre trafik än normalt på Autobahn och inga köer så maken kunde köra på... 

Apropå att känna sig som en riktigt bloggare; många får presenter på posten med fina saker så när vi fick 12 flaskor vin med posten idag, kändes det lite samma sak, hehe. En av våra gäster var så nöjd med sin vistelse hos oss och skickade därför gott österrikist vin till oss såsom Gelber Muskateller, Veltliner och Grüner Veltliner. Perfekt till lite terasshäng när (eller kanske om) vädret blir varmare. 

Hello! First of all, welcome May!! Here it is sunny but still cold winds, and most of the 1 meter snow that came on Friday is almost gone, finally! The travel home yesterday went well, a bit under 750 km on under 6 hours with two short breaks. Less traffic then normal on Autobahn and no queues so my husband could drive on...

And today I got the feeling that I was a true blogger when we received a box with 12 bottles of wine with the post! The more famous bloggers seems to get a lot of nice presents in the mail, so the proof is in the pudding, right? hehe The wine came from a very happy guest that have stayed in our Chalet and it was really nice Austrian white wines such as Gelber Muskateller, Veltliner and Grüner Veltliner. Nice for the evenings at our terrace when (if ever) the warm weather arrives. 

mabontomic.jpg

Tänkte kopiera en annan bloggare; Elin Kato som i sin blogg Nevnarinen i sin veckosummering skiver vad hon gjorde förra året samma vecka och tyckte att det var lite kul, så sist i mina måndagsinlägg framöver kommer jag att göra en liten summering om vad jag gjorde just denna veckan för ett år sedan, och kanske visa ett foto eller två.

Och förra året då? Jobbade då fortfarande på Pearson och flög till Madrid på söndagen och började veckan med möten och planering / överlämning med mitt spanska team i två dagar med personen som skulle ta över, sedan flög jag till Flachau, där vi sedan packade bilen och åkte till Bojans mamma och pappa över en väldigt tidig Kristi Himmelsfärdshelg. Sent söndag flög jag hem till Stockholm. 

Elin Kato, a blogger that I follow has in her blog Nevnarinen has a weekly summary where she is making a short What about last year? where she writes about the same week last year. Thought it was a nice set up so will start from now on with one like that at the end of my Monday postings. 

So What about last year? I was still working at Pearson then and flew to Madrid on Sunday and started the week with meetings and planning for handover for two days with my Spanish team and the new head. Then I flew to Flachau, well Salzburg, and we packed the car and when down to Bojan's parents on a very early Ascension Week-end. On Sunday late I flew to back home to Stockholm. 

Tycker om att lyssna på olika spellistor på Spotify och förra veckan lyssnade jag till en deppig lista (fast jag inte var deppig) och fick då upp öronen för Portishead, lite sent kanske? Lyssnade mycket till Massive Attack på 00-talet så kanske inte så konstigt att jag även tycker om Portishead? Ha en bra måndagskväll! Catharina

Like to listen to different playlists at Spotify and last week I listen to a sad list (even though I wasn't sad) and then got interested in Portishead, a bit late maybe? Listened a lot to Massive Attack in the 00's so maybe not so strange that I also then like this music? Have a nice evening! Ciao Catharina