Listor. | Lists.

mabontomic.jpg

Hej, tänkte erkänna en sak idag; JAG ÄLSKAR LISTOR!!!! Kan inte få nog av dem... Har också alltid gillat att köpa fina anteckningsböcker så perfekt kombination. 

Hello, have to confess one thing; I LOVE DOING LISTS!!!! Can't get enough... Have always liked nice notebooks so a perfect combo. 

mabontomic.jpg

Med mitt förra jobb var jag en hel del i London och sprang alltid "förbi" Smythson. Älskar deras små anteckningsböcker med de supertunna sidorna så man kan skriva och skriva och skriva och skriva, och de tar aldrig slut. Köpte också en Louis Vuitton almanacka för en herrans massa år sedan, och har varit helt digital när det gäller min agenda i flera år. Det var enda sättet för mig att få ihop jobb och fritid när det var som mest, allt på samma plats. Men då jag slutade jobba ville jag bli mindre beroende av min telefon så bestämde mig för att gå över till en pappersalmanacka. 

In my last job I went to London a lot to the Head Quarter, and went "by" Smythson a lot. Love the notebooks with the super thin pages which last for ever and ever. Bought a Louis Vuitton Agenda for many many years ago, but have been totally digital with my agenda for many years so haven't used the paper one for a long time. The only way for me then to have control over work and private life was to have all at the same place, digitally. But decided to go off digital when leaving my work so started to use my old agenda again, nice! 

mabontomic.jpg

Började med listor mer seriöst när jag jobbade på Arthur Andersen som revisorsassistent. Där var en del av arbetsstrukturen att just göra "To-Do-Lists" (allt var på engelska). Sedan har det fortsatt av bara farten. Hade när vi byggde huset här nere i Flachau tre olika listor; 1) för mitt stockholmsliv med Mimmi & Gaby 2) en för jobbet och 3) en för husbygget, och när jag jobbade och bolaget gick från en landsorganisation till en matris hade jag olika listor för 1) överlämning jobb Tyskland 2) ta över jobb Spanien 3) Min nya chef & ledningsgruppen 4) Geo arbete med Warsawa 5) Skandinaviska verksamheten samt 6) Higher Education Norden, piuhhh! Det låter mycket, men det var MYCKET jobb, och listorna var till stor hjälp. Har de senaste åren privat haft en sk veckolista där jag skriver upp allt jag behöver fixa / vill göra; övertid, resor, middagar, träningar, saker att fixa mm mm Hade nog inte fixat mitt bitvis komplicerade liv utan mina listor. 

Started to do lists  when working at Arthur Andersen as a auditor assistant. It was part of the working structure to do "To-do-Lists" (all was in English). And when we build the house in Flachau I had three different lists 1) for my life in Stockholm with Mimmi & Gaby 2) for work and 3) for the house construction and when I worked in the re-organisation at Pearson going from a country organisation to a matrix organisation I had the following lists; 1) hand-over work for the Germany operation 2) new tasks in Spanish operation 3) Management Team and my new boss 4) Geo work with Warsaw Hub 5) Scandinavian operation and 6) Higher Education Nordic piuhhh!! It sounds a lot, but it was a lot of work, so the lists helped me.  Have during the last five years had a weekly list with private things to do; training, working overtime, travel, things to do etc etc. I don't think I had been able to survive my rather complicated life without lists!! 

mabontomic.jpg

Naturligtvis gör jag också packlistor (fast de blir färre då jag har rest så mycket så har packning i ryggmärgen), önskelistor för både mig o mina tjejer, samt shoppinglistor. TIPS! Har alltid ett block liggande i köket där jag skriver upp saker som tar slut /är på väg att ta slut, mao jag står aldrig utan något i köket.

TIPS! Och mina shoppinglistor har ett eget system; skriver upp allt i den ordning som de finns i mataffären (så jobbigt att byta mataffär) eller när jag går på stan står de i den ordning som jag gör själva shoppingrundan. Effektivt och smidigt. 

Of course I do packing lists as well, but they are fewer since I'm really used to travel, wish lists for me and my girls, and shopping lists. TIPS!  I always have a notebook in the kitchen where I write down things that is finnished or soon to be finnished. I.e. I always have the things I need at home. 

TIPS! And my shopping lists have my own system; I write things in the same way that I walk down the aisle in the shopping mall or when I'm in city, I plan my route and write the shops down how I move round... 

mabontomic.jpg

Min grundstruktur är alltid planering för kommande halvåret och året mer än för livsmål. Att få struktur har varit viktigt för mig, och jag fick rådet av en nära vän när mitt liv var rörigt 2006; relativt nyskild & nygift, min pappa dog, sålde huset jag bodde i, började bygga huset i Flachau, bytte jobb... 

My base is always planning for the next half year and year, more than writing down life goals etc etc. To get the structure has been so important for me, and I got this very good advice when my life was really a mess back in 2006; divorced and re-married, my father died, I sold the house we were living in, started to build the house in Flachau, and changed job..

mabontomic.jpg

Man läser ju att det är bra att träna hjärnan med att komma ihåg saker istället för att skriva ner dem, men jag har alltid haft en jobb som har krävt mycket med mycket nytt lärande, och för mig har listorna hjälpt till att avlasta min hjärna. Speciellt när jag skall somna då tankarna flyger omkring som arga bin, men med mina listor blir bina lugna.  

TIPS! Att lista upp saker att göra har också för mig varit ett sätt att hantera stress. Får jag ner vad som måste göras med deadlines och sedan "bara" bocka av punkt för punkt.

You read a lot that it is is a good exercise for the brain to remember things instead of writing them down, but I have always had a job that required a lot of "brain power" with always learning, so for me the lists have helped to relieve my brain. Specifically when falling a sleep at night where the thoughts can be like angry bees, but the lists keeps the bees calm. 

TIPS! And also to make lists when I'm really stressed, have over the years helped a lot. Just to write down what needs to be done, prioritize, and just just TO IT. 

DSC_3937_443.JPG

Så kan varmt rekommendera att göra listor!! Gör ni listor? Catharina

So can warmly recommend to do lists, maybe not as many as I have! Are you making lists! Ciao Catharina