handplockat #8. | hand picket #8.

My Hermes stuff

My Hermes stuff

Hej, nu skall vi strax sätta oss i bilen och åka till Wien med syster och svåger. Det blir tre dagar. Från oss är det ca 35 mil så vi är framme vid lunch. 

Kom på att jag inte gjort någon handplockat sedan april men nu kommer den! Och tänkte att den skulle få en annan tvist denna gången. Inte för att det inte finns massa saker som jag vill ha, men just glädjen sitter ju inte i att köpa nya saker hela tiden, eller hur? Och köper du saker med kvalitet och stil, spara dem så jobbar du med hållbarhet med dina egna saker. 

Och jag har kommit på att 1) vad skall jag med ytterligare en vit skjorta till när jag redan har flera stycken? 2) vad skall jag med en märkesväska till när jag nästan aldrig har väskor här nere, och vem skall se den, mina grannar kossorna? 3) för varje sak som jag låter bli att köpa så sparar jag pengar och tjänar tid så att jag kan fortsätta leva detta liv jag lever just nu och 4) jag har massa fina saker som jag har köpt under årens lopp som jag älskar. Kolla i detta inlägg! 

Som mina Hermès saker ovan; handduk från sent 80-tal, fortfarande lika mjuk och härlig, mina tofflor som jag köpte för sju år sedan och min hatt som jag köpte för fyra år sedan. 

Hello, soon of to Vienna with husband, sister and brother-in-law. Three days, nice. It is 350 km so we will be there at lunch. 

Realized that I haven't made any handpicked since April but here it is. And thought about doing another twist on the list. Of course there are tons of nice things to buy, but how many things can you have? And why sell things that you have bought in order to buy new things? If you buy products with quality and style, then you can save what you buy and have your own sustainability thing by yourself and you don't have to go second hand shopping. 

And 1) what to do with another white skirt in the wardrobe? 2) what with another designer bag here in Flachau where I seldom use bags, to show my neighbors the cows the bag? 3) for each thing that I don't buy I save money and get more time to live the life I want and 4) I have bought a lot of things over the years that I still love to use. Check out this posting!

Like my Hermes things above; beach towel from late 80's, still as soft and cozy, my slippers that I bought seven years ago and my hat that from four years ago. 

mabontomic.jpg

Ok, lite nytt har jag köpt. Mina bikinar var förskräckliga så köpte ett par bikinibyxor med två toppar i Kroatien. 

Ok, I have bought some new things. My bikinis looked terrible so bought some pants an two tops in Croatia. 

DSC_1910_784.JPG

Korgen ovan är från Riddargatan 12 som jag köpte för säkert 10 år sedan, rosa linneskjorta från Bib (någon som minns det märket från H&M?), hamamhanddukar och Birkenstock som jag köpte förra sommaren. 

The basket I bought from Riddargatan 12 maybe 10 years ago, the pink linnen shirt is from 90's, hamam towels and Birkenstock is from last summer. 

mabontomic.jpg

Och min samling av Louis Vuitton väskor. Här har jag två av dem med mig till Salzburg. Bagen köpte jag i Cannes på sent 80-tal och handväskan bakom blev jag inspirerad av The Wedding Planner med Jennifer Lopez, så från 00-talet. 

And my collection of Louis Vuitton bags. Here I'm using two when travelling to Salzburg. The bag I bought in Cannes late 80's and the handbag behind I got inspired by watching The Wedding Planner with Jennifer Lopez, so from 00's. 

mabontomic.jpg

Min agenda som jag använder av och till. Just nu, perfekt för mig. Köpt på 00-talet. 

And my agenda that I have used on and off. Right now, perfect for me. bought at the 00's.

DSC_6756_1582.JPG

Och visst kan man inte ha för många pilotbågar? Inköpta löpande och fortfarande används de...

And you can't have too many aviators? Bought over the years and still in use...

Me mid 60's Uddevalla

Me mid 60's Uddevalla

Och ni ser, mitt intresse för väskar och korgar började på tidigt!

Och förra året då? Första veckan i Flachau på mitt "nya" liv med att leva med min man på heltid utan jobb, för första gången i mitt liv. Mysigt! Vi ses! Catharina

And you can see, my interest for bags started early!

And last year? First week in Flachau in my "new" life living with my husband full time, without work first time ever in my life! See you! Ciao Catharina