Mina tjejer. | My girls.

Mimmi och Gaby Uddevalla 1995

Mimmi och Gaby Uddevalla 1995

Hej, kunde inte hjälpa att dela med mig av denna bild! Hemma i Uddevalla hos mamma och pappa 20 oktober 1995. Mimmi precis fyllda 3 år och Gaby drygt 1,5 år. Nu nästan 22 år senare...

Det är så fantastiskt att ha dessa två och få vara med och vara en del i deras liv. Vi är både lika och olika, och delar mycket med varandra, men inte allt. Vi har alltid haft en nära relation och min man säger att jag är som en lejoninnan, mao skyddar dessa två i vått och torrt, hehe Det kanske stämmer?

Hello, couldn't resist to share this photo with you! It is from 1995 and is at my parents house in Uddevalla. Mimmi have just turned 3 years and Gaby is 1,5 years. Almost now 22 years later... 

It is really fantastic to have these two in my life! We are both very similar and different, and we share a lot with each other, but not all of course. We have always had a close relationship and my husband says that I'm like a lioness, when it come to these two. Might he be right? 

Gaby och Mimmi, Porec, Croatia July 2016

Gaby och Mimmi, Porec, Croatia July 2016

Och det är också så kul att de inspirerar mig så mycket! Både när det gäller intressen såsom musik, film, kultur och mode men också att det utmanar mig, och vice versa. Och vi finns där för varandra, både i vått och torrt.

Och vad fantastiskt det är att internet med alla appar!! Vi använder framförallt Whatsapp men också Snapchat. Whatsapp använder vi både för att skicka bilder, konservera och ringa! Vi har typ fem olika grupper tillsammans; jag ensam med var och en; vi tre tillsammans, vi tre tillsammans med deras pappa, vi fyra tillsammans med deras farmor och var och en tillsammans med deras pappa. Låter förvirrat, nej inte alls! Helt perfekt!! 

And it is also such a pleasure that they inspire me so much! In interests such as music, films, culture, fashion etc etc but that they also dare to challenge me, and vice verse. And we are there for each other!!

And how fantastic it is with internet with all it's apps!! We are using Whatsapp bu also Snapchat. Whatsapp we are using for sharing photos, make conversation and to call each other. We have like five different groups together; me alone with each one of them, we three together, we three together with their father, we four together with their grandmother, and one each with their father. Sounds confusing? Not at all, it is perfect!! 

Shamballa Jewels - Orb bracelet 

Shamballa Jewels - Orb bracelet 

Och vi är både vänner och inte vänner, om ni förstår vad jag menar. Jag kommer alltid att vara förälder, men vår relation ändras naturligtvis över åren, de blir äldre och vuxna och jag blir ju också äldre, japp faktiskt! Och kom att tänka på detta inlägg som svägerskan Tess Mabon skrev härom veckan; "Att vara en “äldre” (eldership) är en viktig kompetens i en grupp/organisation/familj. Det känns helt relevant när det gäller min relation till min barn. Att vara där och stötta och ge kloka (förhoppningsvis) råd (eller att inte ge råd) eller att bara prata strunt är väl det man som förälder är till för, eller hur? Och att inte falla in i rollen att bli som ens mamma (med de mindre bra egenskaperna).

Vi har ju senaste året bott på olika ställen, i olika länder, och jag köpte varsitt av armband från Shamballa Jewels till oss som de fick när vi skiljdes åt. Vi bär dem fortsatt som en påminnelse om varandra! Catharina 

And we are both friends but not friends, if you know what I mean. I will always be the parent, but our relationship is changing over the years, of course, and they are now grown ups and I'm also getting older, o yes! And came to think about a posting that my sister-in-law had the other week that "...Eldership
A role and a meta skill: An ability to care for others and the whole system simultaneously that includes an awareness of which role you are in, a feeling connection with others, and an ability to demonstrate fluidity. "
 is exactly what I think when it comes to parenting. Just to be there, give support and advice, and sometimes not to give any advice at all, that what it is all about, right? Or just to chit chat...  And try to avoid to be your own mother... 

We have during the last years lived at different places, in different countries, and I bought a braclet from Shamballa Jewels for the three of us when we left to our new destinations. We are still wearing them, as a nice reminder of each other! Ciao Catharina