Drejning igen. | Working the wheel again.

FullSizeRender.jpg

Hej, oj idag blev det en tidig morgon. Sitter på första flygtåget ut till Arlanda, gäsp, 04.35. Tar första flyget till Frankfurt, vidare mot Salzburg. Tänk vad fort 10 dagar går! Har fått mysa o hjälpa mina tjejer riktigt mycket, och det var det viktigaste. Hann träffa en del kompisar, men inte alla... och hann ju med att träffa familj o kompis på västkusten.  Så fullt upp som vanligt! 

Hi, o dear early bird today. First flight to Frankfurt, and then connecting flight to Salzburg. 10 days have flewn by!! Have spend this week with my daughters, soo nice!! Have also had the time to see friends last week, but not all, as well as seeing my family and friends on the weast coast, so busy as usual. 

FullSizeRender.jpg

Har ju sedan många år gått på keramikkurs på Kisel Keramik på söder. En stående dag; varje onsdag kväll o med samma mysiga gäng. Men har ju tidigare använt mig av andra tekniker än drejning, då det är relativt komplicerat i början att lära sig. Men gick ju med min svägerska Tortus drejningskurs i Köpenhamn i våras för att jag lära mig att dreja. 

Have since many years been going to pottery classes. The same day; Wednesdays evenings with more or less the same people. So nice!! But have used other techniques since throwing the wheel is rather difficult to learn, and I have felt that I don't have enough time and it is too long time from one spring class (ending March) to autumn class start (end of August) so the little I learn will be forgotten. However, went to Tortus Workshop in May and learned how to throw the wheel.

FullSizeRender.jpg

Så nu var första gången efter kursen i maj som jag åter skulle dreja. Lite nervös får jag erkänna! Men det gick ju alldeles utmärkt!! Kom ihåg mer eller mindre allt o fick ihop till en vas, en skål o två muggar på 2,5 timmar. Och det kändes så mysigt att åter sitta o dreja o att kunna det!! 

So last night was first time since May when I was back at the wheel. A bit nervous I have to admit! But it felt sooo good!!! Remembered basically everything and felt so relaxed. Such a joy!!  

FullSizeRender.jpg

Valde vit lera o det blir mörkgrå glasyr. Och just ja, hade ju gjort lite fler saker på Tortus workshop som jag nu fått hem m hann inte fota dem så ni får se mina fina alster en annan gång. 

Vi ses! Catharina  

Did choose white clay and the glacing will be dark grey. And yes, did some more things at Tortus workshop that I now have at home but forgot to take photos of them so you will see them another time!  

See you! Catharina