Lill-midsommar. | Little Midsummer Eve.

mabontomic.jpg

Godkväll, så här såg det nu ikväll när vi firade lill-midsommar med våra vänner och grannar Mona & Alex. Skrev ju lite om det igår. Och en av anledningarna till att fira, förutom att träffas och ha kul ihop och ha lite svenska traditioner är ju att vi måste använda den fina midsommarstången som jag köpte på NK förra året. Mona hade plockat en riktigt fin bukett med midsommarblomster. 

Good Evening, this is how it looked tonight when we celebrated our little Midsummer Eve here in Austria with our friends and neighbors Mona & Alex. I wrote about it yesterday. And Midsummer in Sweden is always celebrated on the Eve, just like Christmas here. The date vary a bit, but is around the 21st of June. One of the reasons to celebrate, except of course to see and have fun with our friends and to keep some Swedish traditions, is alsoto bring out the nice midsummer pole that I bought last year, 

mabontomic.jpg

Så med sill (från IKEA), färskpotatis (som vi faktiskt hittade här i Flachau), gräslök, creme fraiche och knäckebröd blev det en riktigt midsommarmiddag, mysig och gott. 

So with herring (from IKEA), new potato (that we actually found here in Flachau), chive, creme fraiche and hard rye bread it was a true Midsummer dinner. And we all liked it, a lot!

mabontomic.jpg

Och naturligtvis behövde vi en jordgubbstårta, så det bakade jag idag. En riktigt hemmagjord jordgubbstårta enligt Leila's recept. Blev helt perfekt!! Till och med hemmagjord vaniljsås. Kan varmt rekommenderas!! Mums!! En riktigt mysig lill-midsommar!! 

Och förra året då? Var i Stockholm och blev avfirad ordentlgit bl.a. på kontoret med ett gäng av mina arbetskompisar och fick den fina vasen Dagg från Svenskt Tenn. Och sedan med nästa gäng ute på Fjäderholmarna där jag fick en vacker ljuslykta från Skultuna, en dikt om mig hehe samt en fint fotokollage med mig och alla kollegor. Just ja, fick också en jättevacker kristallvas från Tiffany & Co av en mina amerikanska chefer, plus lite annat fint från andra kollegor runt om i Europa. Kul att bli avfirad och fina minnen! Sedan jobbade jag fram till torsdagen då jag stängde ner jobbdatorn för gott (följde de svenska helgdagarna). 

Sov så gott så hörs vi imorgon! Catharina

And of course a strawberry cake is a given for a midsummer dinner party, so I made one today! The recipe is from a Swedish chef Leila who always have had really really good recipe that you can't fail with. Unfortunately, she don't have the strawberry cake in English, but you can use the Swedish link above and translate in google if you want.  So a perfect Little Midsummer Eve!! 

And last year? Spend my last work week in Stockholm and got two really nice farewell celebration. One in the office with one gang and got the nice vase Dagg från Svenskt Tenn. And then with the next gang a really nice dinner at Fjäderholmarnas Krog where I got this nice candle holder from Skultuna, a poem about me hehe and a really nice photo collage with me and my dear colleagues. And yes, also got a beautiful crystal vase from Tiffany & Co from one of my american managers, and some more presents as well from colleagues around Europe. It warmed my heart and really really nice memories!! Then I worked my last day on Thursday and at 17.00 I closed down my work computer for good. 

Sleep well and see you tomorrow! Ciao, Catharina