Är ålder bara en siffra. | Are age only a number.

Hej, men oj var har min ork tagit vägen denna veckan? Känner mig som en urvriden disktrasa! Och kan ju inte skylla på varken stress, för mycket jobb eller massa problem, hehe. Men det är väl bara att acceptera och köra i lite lugnare tills orken är tillbaka. 

Och nu är min miniserie tillbaka om ålder, och som jag hintade om i ett tidigare inlägg i veckan så är svaret denna gången NEJ!

För med åldern börjar Newtons tyngdlagsprincip göra sig påmind, liksom hormoniella förändringar samt självaste tiden - och det går inte att stoppa! Ju äldre vi blir blir huden rynkig och börjar hänga, särskilt under hakan men även lite överallt, japp trist men sant. 

Men även överdriven solning, felaktig kost, för lite / ingen motion, rökning, stress samt miljömässiga faktorer påverkar hudens tillstånd åt det negativa hållet. 

Hello, oh dear where are my energy? I'm totally without energy this week, strange! And I can't blame stress, too much work or a lot of problems, oh no!! But just to accept and do things a bit slower than usual until the energy is back. 

And now back to my mini series about age, and as I hinted about in an earlier posting, the answer this time is NO!

Because with age starts the body to get affected about gravity, as well with hormonal changes and time itself - and it can't be stopped! And the older we get the skin wrinkles and starts to sag, specially under the chin but unfortunalty not only there, everywhere... 

But also factors like sun tanning, wrong food, to little or no exercise, smoking, stress and other environmental factors affects the skin towards a negative direction. 

Men även fast åldern tar ut sin rätt, och rynkorna kommer, så kan man ändå påverka åldrandet genom att sola mindre, äta nyttigare, sluta röka samt börja träna. Och vet ni, man kan föryngra sin hud med upp till 10 år, genom fysisk motion minst 30 minuter två gånger i veckan enligt en ny studie. Läs mer om det i mitt inlägg på min blogg på Sporthälsa

But even thought the age takes out it rights, the wrinkles will come, but you can do something to prevent it to further age with less exposing to the sun, eating healthier, stop smoking and start exercising! And do you know that you can rejuvenate the skin with up to 10 years with physical exercise twice a week for 30 minutes, yes it is true! A study has been done that show that result and you can read about it (all in Swedish) in my posting in my blog at Sporthälsa.

068e1781f8eab86c92b2a9a09ef7a5e0.jpg

Så även om svaret är nej och ålder inte bara är siffra är det absolut viktigaste att vi faktiskt gör det bästa av det vi har, oavsett ålder! Och är vi missnöjda med livet och var vi är, är en förändring, oavsett hur svår den än kan vara, något som vi borde vara skyldig oss själva! Att var missnöjd, avundsjuk och missunnsam är väl det mest oklädsamma som finns, än en gång oavsett ålder? Och vi borde faktiskt njuta mer ju äldre vi blir, för vi blir klokare (visst?), omger oss av riktiga vänner (eller hur?), jämför oss mindre med andra (oopps?) och vet vad vi vill (jamen självklart eller?). Och gör vi inte det, är det väl dags att börja göra det! Eller hur tänker ni? Vi ses! Catharina

But even thought the answer is no and age is not just a number, the most important thing is that we still do the best of what we have, no matter how old we are! And are we unhappy where we are today we need to face the fact that maybe it is time for a change, no matter how difficult it can be, but we owe it to ourself! And to be miserable, jealous and grudging are the so unflattering, once again, no matter age! And we should enjoy life more the older we get because we are more wise (right?), have only good friends (yeah!), compare us less with others (hmm?) and we know what we want (of course, or?). And if we are not there maybe it is time for a change? Or what do you think? See you later! Ciao Catharina

All images are from Pinterest