365+ days, part II

Hej, dags för andra och sista delen i 365+ dagar som blir mer av reflektioner om vad som är annorlunda från mitt tidigare liv, som jag ju skrev om förra lördagen. 

Hello, time for the second and last part of the 365+ days and here my reflections on changes in my life... 

1. Lugnare tempo, mycket mycket lugnare och jag har tid att ta tid - mao jag behöver inte hoppa från sak till sak och bara ta in det viktigaste, för att sedan hoppa vidare till nästa i ett rasande tempo. Jag kan fundera, vrida och vända på saker. Men det har tagit tid. Har till och med börja prenumerera på Svenska Dagbladet digitalt för att få mer djuplodande nyheter och analyser och lyssnar på P1 varje dag. 

1. Slow life - I don't need to jump from one thing to another in a ridiculous tempo anymore. I can think, reflect, turn things around and still have time. I have started to read newspapers and listen to radio show with deeper, longer and more complicated analyzes. 

2. Fokus på hälsa som egentligen från början var ett underordnat mål - men som har blivit en del av min livsstil. För egentligen ville jag "bara" kunna åka skidor en hel säsong men med problem med höft och ländrygg kändes det inte helt självklart. Men med en duktigt PT och många timmar på gymmet, fixade jag hela säsongen med bravur. Och har fortsatt träna och har gått ner i vikt, 1 kg per månad sedan nyår, men samtidigt fått muskler. Kan tyckas ytligt, men för mig är det välbefinnande till 100%. 

2. Focus on my health but it was a secondary goal - but is now part of my life style! From the beginning I just wanted to be able to ski for the full season 16/17 but with problems with my back and hip, I didn't think that was possible. But with a really good PT and a lot of hours in the gym, I did it! And have continued to train at the gym, and have gone down 1 kg a month since New Years, but at the same time build muscels. Maybe it seems a bit shallow, but for me it is 100% well being! 

3. Tillbaka till mina rötter - Flachau är ju ännu mindre än Uddevalla där jag växte upp. Hade inte riktigt trott att jag verkligen skulle tycka att det var så perfekt att bo i en liten alpby. Älskar naturen, att allt är nära och tar ca 5 minuter till allt, inga köer och alla säger hej, och mina grannar kossorna är ju bara ursöta. Och att få bo heltid i vårt fina hus tillsammans med min man, 100% av tiden. Enda nackdelen är ju att mina goa tjejer är en bit bort. Älskar  storstäder, men de får jag nu besöka istället, bättre så. Livskvaliten har ökat med 100%. 

3. Back to my roots - Flachau is for sure smaller than Uddevalla, where I grew up. And didn't actually think I would love to live in a small alp village, but it is sooo nice! Love the nature, to have things close and it takes 5 minutes to go everywhere, no queues and everybody says hi and hello and my lovely sweet neighbors the cows are so cute. And can stay at our house full time with my husband, but the only down side is that I miss my girls. Love big cities, but now for visiting only. 100% better life quality! 

4. Utan brus med mig själv - tja detta har nog varit svårast. Är både nerkopplad och uppkopplad, men i takt med att inte ha en miljon saker att göra både jobbmässigt och privat, till att landa med "Vad ska / vill / behöver jag göra?". Det tog sin tid men har ju landat, tills vidare, men behöver ju jobba på min hisspresentation!

4. With myself without all the noise - well, this has been the most difficult one. I'm both less digital but also more but without millions of things to do both work wise as well as private, also to land with "What do I want / need?". It took a while but I have landed, for now, but still needs to work on my elevator pitch! 

5. #alwayslearning - har också insett vilken källa till glädje att lära sig nytt; inredning, drejning, webdesign, fotografering, stuguthyrning som levebröd, baka surdeg, göra flädersaft och göra min egen kefir mm mm

5. #alwayslearning - have realized what a source of happiness to learn new things; interior design, working the wheel, web design, photography, renting out our Chalets for a living, making bread, kefir etc etc

6. Upptäckt att jag har en liten konstnärlig ådra - både med inredningskurserna och med min keramik, både min vanliga och drejkursen i Köpenhamn. Och jag funderar över vart jag hade gömt denna källa till glädje någonstans, djupt i mitt inre! Men det är aldrig försent, så glad över nya sätt för mig att uttrycka mig annat än med excelark (fast de är fortfarande bra). 

6. Discovered that I do have a eye for design - and thanks to both the Interior Design courses and my pottery. And I have been wondering how deep I have been hiding this passion? But it is never to late to start anything! And happy to be able to express myself in more then a spread sheet!! 

7. Att blogga - ja inte bara denna bloggen, med växande antal läsare (TACK!) utan också Sporthälsa. Vem hade kunnat tro det?  Inte jag... Och hade heller aldrig trott att det skulle vara så kul!! 

7. To blog - not only this blog with an increasing number of followers / readers ( THANKS!!!) but also Sporthälsa. Who would have thought that? Not me! And would never have thought how fun it is!! 

IMG_0427.PNG

& sist med inte minst en massa resor - ja inte har det rått brist på resor; Boston & Vermont med Mimmi, och Vermont, Maine och New Hampshire för att hälsa på Mimmi med Gaby, Wien tre gånger, Kroatien tre gånger, London, Worbis, Köpenhamn, Salzburg, Uddevalla, Göteborg, Bosnien tre gånger och naturligtvis Stockholm, massa gånger! Nedan en liten bildkavalkad utifrån bokstavsordning. Vill du läsa mer om alla resorna kika in under kategorier; Travelling! Vi ses! Catharina

& last but not least all the travels - Boston & Vermont with Mimmi, and Vermong, Maine and New Hampshire to visit Mimmi together with Gaby, Vienna three times, Croatia three times, London, Wobis, Copenhagen, Salzburg, Uddevalla, Gothenburg, Bosnia three tiems and of course Stockholm many many times. Below you see a cavalcade in alphabetic order. Do you want to read more about all the travel, check in the category Travelling, and have a look! See you! Ciao Catharina

Bosnien i Herzegovina

Bosnien i Herzegovina

Boston

Boston

Dalmatien, Split

Dalmatien, Split

Göteborg

Göteborg

Köpenhamn

Köpenhamn

London

London

M&G Maine

M&G Maine

Maine

Maine

New Hampshire, Shaker Village

New Hampshire, Shaker Village

Porec

Porec

Salzburg

Salzburg

Stockholm

Stockholm

Uddevalla 

Uddevalla 

Vermont, Burlington

Vermont, Burlington

Vienna

Vienna

Worbis

Worbis