Lucifer & Aliens.

FullSizeRender.jpg

Hej, oj pust, vad varmt men faktiskt skönt! Detta är den varmaste sommaren sedan 2003, och som ni kanske har sett så har man döpt denna värmebölja, som ligger över södra och östra Europa, till Lucifer! Här är det upp till, och över 40 grader, vecka efter vecka. Just nu har vi runt 35, och man blir lite som en sengångare i värmen. Man rör sig långsamt, tänker långsamt och oavsett vad man gör svettas man, men ändå skönt att fylla på med värme (när man inte behöver bo och arbeta här).

Utsikten ovan är från terrassen där jag just nu sitter och myser. De andra sitter inne i luftkonditioneringen och röker (usch) men är ju gäst så väljer att inte bråka... Tänk att detta tidigare var normalt!! 

Hello, o dear, here it it super warm but rather nice! This is the hottest summer for many many years, and you might have picked up that the heat wave that goes on on in Southern and eastern Europe is called Luficer? Here it it up to / above  40 degrees, week after week. Right now it is about 35 degrees, and you live life as a sloth. You move slowly, think slowly and no matter what you do you sweat, but also nice to fill up the body with the heat (when you don't live here and need to work).

The view above is from the terrace where I'm sitting. The others are sitting inside in the air conditioning, smoking (Yuk!!), but as a guest I choose not to say anything but not to be there... And think, this was normal a couple of years back! 

FullSizeRender.jpg

Igår dygnade vi nästa, det fattades två timmar. Vi steg ju upp mitt i natten in söndags, och lämnade Flachau klockan tre på natten. Vi hade närmare 70 mil att köra, och oj vad mycket bilar på Autobahn, i båda riktningarna. Men lugnare tempo, så skönt ändå att köra på natten. Vi kom fram till Murter och Bojans kusin vid 10-tiden. 

Yesterday we were awake for nearly 24 hours, 2 hours short. We went up and started our trip at 3 am on Sunday night. We have nearly 700 km to drive, and in high season and with the heat, we thought it was better to start really really early! And we were right, no queues, but o dear so many cars in both directions! But the tempo was slower in the night, so good decision. We arrived to our destination; Murter at 10-ish. 

FullSizeRender.jpg

Vi tog oss till standen, åt lunch och badade. Skönt! Men maken, som det alltid händer något med, när han skulle ta sig upp ur vattnet, och lutade han knät mot en sten och skrek ajjjj! Han blev biten av en alien (har inte riktigt förstått vilket djur än men inte någon vänligt sinnade själ i alla fall) på ena knät och det svullnade upp direkt. Efter mycket om och men, letandes efter akuten (som var stängd) till apotek (som också var stängt) till en läkare som hade öppet så fick han tvättat knät och fick en antihistaminsalva som han skall smörja in knät med och ligger på nu och vilar. Fortfarande inte ok, men lite bättre. Inte en tråkig stund (men ibland oroligt och nervöst) med den mannen! 

We went to the beach in the afternoon, had a late lunch and went swimming. Really nice! But, my husband which something happens to the whole time, all of a sudden shout OUCH!! He got bitten by an alien (not sure which animal but not friendly at all) on one of his knees and it got read and swollen right away! And it didn't get any better, so after searching for the ER (closed), pharmacy (closed) we finally found a doctor who helped him clean the knee and put a antihistamine cream on it. Still not ok, but better anyway. Not a dull moment (but now and then rather nervous) with this man. 

FullSizeRender.jpg

Vi åker och badar om en timma eller så. Sedan ingen aning vad som händer. Planeringen är maniana maniana här så läser, kopplar av och bara njuter.  Bra att testa detta också, ingen jag är van med. Hoppas på en dag på sjön imorgon! Idag blåste det för mycket samt att maken inte var i stånd att stå upp pga knät.

Förra året? Hade börjat landa lite i mittt nya liv and började planera hur vi skulle jobba med våra stugor för helårsuthyrning. Började också förbereda mig för resan till Stockholm och USA med Mimmi, i slutet på veckan. Vi hörs! Catharina

We will go swimming in an hour to two. Then no ideas what will happen. Planing here is maniana maniana so reading, relaxing and just enjoying. Good to practice this side as well, which I'm not use to! Hoping for a day at the sea tomorrow. Today it was too windy and husband not ok. 

Last year? Well, was starting to land in my new life and made plans with husband for our small business i.e. our Chalets and what to do if we want to rent out for more then just the winter season. Started to prepare for my trip to Stockholm and US with Mimmi. See you! Ciao Catharina