Med lite sur eftersmak. | With some sour aftertaste.

mabontomic.jpg

Hej, nu är vi gästfria, så skönt!! Efter 10 dagar med huset fullt med gäster räcker det. Riktigt kul och mysigt men också inte. Nu är det dags för oss att hitta våra rutiner igen. 

Hello, now all the guests have gone home!! After 10 days with the house full of guests it is actually enough. Really really nice but also not. Now it is time to get our own routines back on track. 

mabontomic.jpg

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig med sina gäster/vänner. När man går totalt i otakt och kommunikationen är minimal och man bara får höra, direkt och indirekt, hur dåligt allt är; med oss, med vårt fina hus, med vår lilla by Flachau, tjaa hela Österrike och även Sverige, att jag inte umgås med dem utan gör min sak som att åka skidor med andra (men herregud de kan ju bara kroatiska så klart att jag bjuder in våra kompisar också så att jag får någon form av umgänge) och att jag går undan och gör min grej medans de bara pratar på och tittar på sport, ok ett par dagar kan jag stå ut, men en hel vecka. Detta är ju trots allt mitt hus och mitt liv. 

However, sometimes it is not as you expect it to be. When they do things differently, the whole time, and the communication is minimal and all you get to hear, direct or indirect, how bad things are; with us, with our nice house, with our village, well about everything in Austria and Sweden, that I'm not spending time with the guests, even though they can only speak Croatian and I can't, and they only watch sport on tv. Ok for a couple of days, but not for a full week. This is actually my house and my life. 

mabontomic.jpg

Och nu är jag gammal nog med att säga nej och inte tycka att detta är ok, varken med kommentarer som vi/jag får och deras sätt att uppföra sig här hemma hos oss, mao att säga nej till att umgås med dessa människor.

Nu skall jag samla kraft så det blir yoga samt en vinterpromenad i ett fantastiskt soligt vinterlandskap. Även skidåkning, prommis med en kompis samt städning av huset står på helgens schema. Vi ses! På återhörande, Catharina

But now I'm old enough to say no and actually to also put my foot down, to say this is not ok and I don't want to spend time with these people anymore. 

Now I will regain power so yoga is on the schedule, as well as a winter walk in the beautiful sunny winter wonderland, all alone. Also skiing, walk with a friend and cleaning the house, are on the weekend schedule. See you later! Ciao Catharina