Ingefärsvatten. | Ginger Water.

FullSizeRender.jpg

Hej, lite fredagsinspiration här och bra i förkylningstider. Blev inspirerad när vi var i Wien förra veckan då vårt hotell bjöd på kallt ingefärsvatten på frukostbuffén. Så gott istället för den klassiska juicen eller bara ljummet vatten. Och jag blev helt såld. Har testat på detta med ingefärsvatten, men då mer som varmt te, och tycker det blir för skarpt. Men detta, mums!!

Hello, Friday inspiration here and good for the cold. That is the time of the year right now. Got inspired when we visited Vienna last week. Out hotel had cold fresh ginger water at the breakfast buffé. So fresh and so good. Instead of both the juice and water. And I was hocked!! Have tried ginger water / ginger tea before but I don’t like it warm or hot. But cold. Yummy!!

FullSizeRender.jpg

Ingredienser: | Ingredients:

200 gr färsk ingefära | 200 gr fresh Ginger

2 liter vatten | 2 liters of water

1 citron | 1 lemon

1 tsk honung | 1 tsp honey

FullSizeRender.jpg
  1. Skala inte ingefäran utan tvätta den noggrant. Riv eller skiva den tunt och lägg den i vattnet. Värm upp till max 60 grader och låt sjuda i 20 minuter. Om den kokar så försvinner en hel del av det nyttiga. | Don’t peel the ginger and wash it really well. Grind it or slice it very thin and put it the water. Heat up to maximum 60 degrees and let is simmer for approx 20 minutes. If the water gets warmer than 60 degrees some of the healthy stuff will disappear.

  2. Sila vattnet och blanda ner honungen och den pressade citronen, när ingefärsvattnet har svalnat. Sila igen. | Strain the water and mix in the honey and the squeezed lemon, when it is cool. Strid another time.

  3. Förvara i kylskåpet. Späd gärna ut ingefärsvattnet så räcker det längre. Njut!! | Keep in the fridge. Dilute it with water, then it will last longer. Enjoy!!