Me & my coffee.

DSC_9818.JPG

Heeeej!! Oj, vilken huvudvärk jag har haft och det beror enbart på att jag drack koffeinfritt kaffe i söndags. 24 timmars huvudvärk och inget hjälpte; huvudvärkstabletter, 2 Red Bull drycker, typ meditation mm. Huvudvärken satt som ett spännband runt huvudet. Och jag kände mig nästan bakfull. Usch! Men till slut hittade jag riktigt kaffe i en av stugorna (som jag böljade i mig innan tolv) och vid typ sex på kvällen släppte den. Kära nån… Hade glömt bort hur tufft det var, och jag ville inte ens sluta med kaffe. Hade köpt ett paket kaffe här i Österrike som jag trodde var koffeinfritt, och lärde mig den hårda vägen, att det faktiskt var koffeinfritt. Har du försökt att sluta med kaffe någon gång? Var det samma för dig?

Hellloooo! Oh dear, what a head ache I have had and just because I drank decaf coffee instead of regular Sunday morning. 24 hours and nothing helped; pills, 2 Red Bulls drinks, meditation etc. The head ache felt like I had a belt squeed tight around my head. Finally I found some coffee in one of our Chalets yesterday morning so I made a big cup (and drank fast just before noon) and at 6 pm I finally got rid of it. Have forgotten how bad it is to get caffein free. I didn’t want to stop, we just didn’t have any regular coffee at home. And I wasn’t entirely sure if the coffee that we had was decaf or not. Well, it was, hehe. Have you tried to stop drinking coffee? Did you feel the same?

Burlington, Vermont, USA November 2016

Burlington, Vermont, USA November 2016

Jag älskar all sorts kaffe; från finkaffe till fulkaffe. Mao både fantastiskt preparerad espresso i Italien till svagt kaffeblask i USA. Brygger alltid kaffet direkt på morgonen när jag är i USA. De har nästan alltid en liten kaffebryggare för en kopp på hotellen där.

I love all sorts of coffee; from the best to the worst. I.e. from the most delicate espresso in Italy to the weak American coffee. I almost always use the coffee machine in the hotel rooms, you know the ones that only brews a cup. Great!!

Porec, Croatia, September 2018

Porec, Croatia, September 2018

Och jag har INTE för avsikt att sluta med att dricka kaffe. Jag har slutat dricka några gånger som en del av en detox och/eller hälsoplan, men äsch inte värt det. Just nu är mina laster färre än någonsin så måste ju hålla fast vid en i all fall. Man kan ju inte bli en superduper människa bara så där och jag njuter för mycket av dagens första kopp för att tycka att det är värt att sluta. Kan längta på kvällen till morgondagens kaffe.

And I have NO intention to stop drinking coffee. I have tried a couple of times (therefore I know about the head ache) doing detox and/or trying to be healthy, but no it’s not worth it. I don’t have that many bad habits so I have to stick to one, right? And I do enjoy the first cup of coffee in the morning too much to give it up. I sometimes long for that one in the evening.

Sarajevo, B-i-H, June 2018

Sarajevo, B-i-H, June 2018

Jag har gått från att kunna dricka kaffe och äta koffeintabletter och fortfarande kunna sova tills att bara kunna dricka kaffe (& svart te) fram till lunch, samt ev en espresso efter en lång stor middag. Om jag avviker från detta, vaknar jag vid tre på natten och kan INTE sova på tre - fyra timmar. Tog ett tag att komma fram till detta men skönt när jag insåg att jag påverkar såpass mycket av just koffein.

I have gone from drinking loads of coffee and eating caffein tablets and still be able to sleep to only being able to drink coffee (& black tea) until noon and maybe an espresso after a long dinner with a lot of food. If I drink any other time I will for sure wake up at 3 am and be unable to fall asleep again. Did take some time to realize this but good when I finally did.

London, November 2016

London, November 2016

Så fika för mig måste ske på förmiddagen. Dricker gärna te hemma (varje kväll faktiskt) men att ta en fika med te, nähh det känns bara trist och tråkigt.

So meeting someone for coffee have to be done before noon. I do drink a lot of tea (every evening actually) but to drink tea at in a coffee shop, no that is boring.

Keith, Lavita & Sander, Nambiti Game Reserve, South Africa, September 20187

Keith, Lavita & Sander, Nambiti Game Reserve, South Africa, September 20187

Kaffe blandat med choklad är höjdpunkten på den tidiga morgonturen på safari. Mums!!

Coffee mixed with chocolate is one of the highlights during an early morning safari. Yummy!!

mabontomic.JPG

Kaffe är inte så tokigt att dricka, vilket ju är tur det. Och med som allt annat i livet så är allt bra om det görs med måtta. Har du några kaffehistorier att berätta? Vore kul att höra! På återhörande! Ciao Catharina

And coffee is not to bad to drink, which is good to know. And like everything else in life, everything in moderation. Do you have any coffee stories? Would love to hear in that case! See you! Ciao Catharina