Mauritius

mabontomic.jpg

Hej, åhhh vad jag längtar tillbaka till när vi var på Mauritius. Vi var där i början på november och det var egentligen Bojan, min man, som ville åka till något varmt ställe. Vi funderade på vart vi ville åka och var mest sugna på Sydafrika, och Keith vår kompis ordnade så vi kom till vår favoritplats på jorden; Idwala Game Lodge. Kolla här och här. Och från Sydafrika så är det inte så långt till just Mauritius. Just Mauritius kändes för mig först väldigt 90-tal då många av mina kompisar åkte hit då. Men sedan har det varit rätt tyst om Mauritius som resmål. Men vi svenskar är ju rätt så mycket flockdjur och följer strömmen, så inte så konstigt kanske. Vi fick hjälp av Keiths kompis på en resebyrå och jag tror att vi valde det perfekta stället!

Hello, really really longing back to our week in Mauritius. We went there mid November and it was Bojan, my husband, that wanted us to go to a warm place with nice beaches. We started to look at different places to go but we both realized that we really wanted to go to South Africa, which we did, thanks to Keith our friend, who organized so we could to back to our Nr 1 favorit place in the world; Idwala Game Lodge. Check it out here and here. And from South Africa it is rather close to go to Mauritius. And Mauritius feels a bit like the 90s, since most of my friends went there then but not later. But on the other hand we Swedes do follow trends so if it is not trendy, well then we don’t go, hehe We got great help from our friend Keith’s travel agent and we did choose the right place!!

mabontomic.jpg

Vi bodde på Beachcomber Victoria, närmare bestämt Victoria for 2. Just Beachcomber Victoria är ett fyrstjärnig resort på nordvästra sidan av ön. Och känns just, 90-tal. Hade vi checkat in där tror jag nog att vi hade varit besvikna MEN vi valde Victoria for 2 och med swim-up rooms. Och här är det bara vuxna som får bo, och rummen är just för 2 personer. Denna delen var knappt ett år gammalt. Helt perfekt!

We stayed at Beachcomber Victoria, more specifically Victoria for 2. Beachcomber Victoria is a four star resort on the north west part of the island. And feels, japp, very 90s. If we would have stayed at the main resort, I don’t think we wouldn’t have been too happy so we are VERY happy that we booked Victoria for 2 and with swim-up rooms. And this section is for adults-only and each room is for 2 people. This part of the resort was less than a year old. Perfect!!!

mabontomic.jpg

Inget att klaga på, eller hur?

Rather nice, right?

mabontomic.jpg

Bojan myser! Och perfekt för ett vattendjur som honom.

Bojan is enjoying himself! Perfect since he loves water.

mabontomic.jpg

Och vi hade valt all-inclusive så allt ingick!! En dag hade vi partaj!! Och vi fick sällskap av ett trevligt par från München.

And we had chosen all-inclusive so everything was included! One day we tried all drinks on the pool menu. And we got company from a nice couple from Munich.

mabontomic.jpg

Vi testade drinkmenyn. Det blev både pinacolada…

We tried pinacolada…

mabontomic.jpg

…och gin och tonic.

…and gin and tonic.

mabontomic.jpg

Här ser ni den lilla lounge delen där man kunde sitta om dagarna och äta en lätt lunch. Och på kvällarna tände de en brasa så jättemysigt att sitta här och ta en drink före middagen.

And here you see the small lounge area. Perfect for an easy lunch. And in the evenings they had a bonfire here and super cosy to sit here for a pre-dinner drink.

mabontomic.jpg

Vi var här i en vecka och vi gjorde inte så mycket förutom att mysa, bada, träna och äta gott. Kändes faktiskt lite som en bröllopsresa! Vi hade det jättemysigt!! Vi hade ju gjort ganska mycket när vi var i Sydafrika med långa safariturer och djuphavsfiske så det kändes bra att vila ut, hehe

We stayed a week and didn’t do much except for realizing, swimming, training and eating and drinking. Felt a bit like honeymoon. Very nice!!! Really nice!! We had a rather busy time in South Africa with long safari drives and deep sea fishing so it felt good to rest a bit.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Vi hade tillgång till två restauranger som bara vi på Victoria for 2 hade tillgång till; en italiensk och en grillrestaurang samt en bra poolbar med lättare mat såsom sallader och färsk frukt. Och jättegoda drinkar, hehe

We had two restaurants that was for just us at Victoria for 2; an Italian and a grill restaurang as well as really nice pool bar with sallads and fresh fruits among other things. And really good drinks, hehe

mabontomic.jpg
36476357_1436937496449868_7501437459394199552_n.jpg

Fin målning av en local konstnär och tänkte ju inte på att jag kunde ställa mig så här! Nästa gång kanske?

Nice paining by a local artist. Didn’t think about posing like this… Maybe next time.

mabontomic.jpg

De hade ett gym på hotellet och det var också, tja 80-tal. Och kändes som ett typisk gym på ett amerikansk hotell. Men hade det viktigaste. Så här var vi varannan dag.

They had a gym at the hotel and it was, well like the 80s. And it felt really like a gym at an American hotel. But they had the basic equipment so. We went here, every second day.

mabontomic.jpg

Längtar…

I wish I was here…

mabontomic.jpg

…längar verkligen…

…a lot…

mabontomic.jpg

…deja vu på hotellgym i USA…

…deja vu from hotel gym in US…

mabontomic.jpg

De hade spinningklasser också och där spikade jag loss tre gånger. Cyklarna var tidigt 90-tal men det var riktigt kul. Och instruktörerna var duktiga och gav en extra krydda då de pratade på franska och engelska genom hela klassen.

And I did some spinning as well. Three times. The bicycles was from early 90s and it was great. The instructors was really good and it gave an additional spark to the class when they talked both English and French trough the whole class.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Fina kvällar!

Beautiful evenings!!

mabontomic.jpg

Vi hade ju stranden precis bredvid och där satt vi på eftermiddagarna. Dock gjorde vi som typiska tyskar, mao jag sprang upp och ut vid sjutiden på morgonen och reserverade stolarna med handdukar och en liten väska.

We hade the beach right beside the hotel and here we went in the afternoons. And we did like typical Germans, i.e. I went up early in the morning and put beach towels and a bag on the chairs…

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Och varje kväll klädde vi upp oss och gick och satte oss vid den öppna brasan och tog en drink. Sedan gick vi till kvällens middag.

And every evening we dressed up and went to the bonfire for a pre-dinner drink. Then we had dinner…

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.JPG

Här är grillrestaurangen. Bra meny och bra urval av mat, perfekt tillagat. Vår favorit. Servicen varierade lite, men det var helt ok. Här serverades också frukost för oss på Victoria for 2. Dock var den inte så spännande så de sista dagarna gick jag hit och hämtade kaffe och en stor frukttallrik, som jag tog med tillbaka till vårt rum.

Here is the grill restaurant. Good meny, good food and our favorite. The service was a bit up and down, but ok. Here they also served the breakfast for us at Victoria for 2. However, the breakfast was not that exciting so the last days I went here to pick up breakfast; coffee and a lots of fresh fruit, and brought it with me to the room.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Vår fina terass.

Our terrace.

mabontomic.jpg

Och vårt fina rum.

And our nice room.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Man bar dessa band för att visa att man hade hel- eller halvpension, eller som vi hade all-inclusive.

And you wore these during your stay to show which package you had.

mabontomic.jpg

Min läslektyr…

My book…

mabontomic.jpg

En jättefin och mysig semester. Perfekt väder med ungefär samma temperatur dag och kväll. Soligt men ibland lite molnigt. Lagom hög lufttemperatur. Först tyckte vi att vi inte ville åka tillbaka hit, men när vi skulle åka så sa vi faktiskt kanske.

Nästa inlägg handlar lite mer om Mauritius och om en utflykt som vi gjorde. Ha en skön helg! Ciao Catharina

A really nice and cozy vacation. Perfect weather with approximately the same temperatur day and night. Sunny but partly cloudy. Not to humid. And first we thought that we didn’t want not to go back, but we are not to certain now, maybe maybe.

Next posting will be more about the island itself and about a trip that we did. Have a really nice weekend. Ciao Catharina