New Year. New Me.

Copenhagen Airport

Copenhagen Airport

Gott Nytt År på dig!!! Igår blev det en annorlunda nyårsafton. Fick åka ambulans till läkaren där jag fick dropp och två sprutor i ryggen. Svärmor lagade till en enklare pasta som jag åt i sängen, tillsammans med maken. Resten av familjen myste en trappa ner. Ingen alkohol, alls och egentligen inget firande heller. MEN det var faktiskt helt ok. Jag och maken tittade på Helan och Halvan och skrattade och kände oss som ett 80-årig par, hehe

Happy New Year!!! Yesterday was a different New Years Eve. Had to go with the ambulance to the physician for intravenous painkiller as well as got two shots in the back. Back at home I / we spend the rest of the day in bed. Mother-in-law made a simple pasta yet delicious. Rest of the family had a quiet afternoon/evening downstairs. No alcohol, no celebration BUT actually ok. Me and my husband watched Laurel and Hardy and we were laughing a lot and we felt like we were 80 years old, hehe

mabontomic.jpg

Vilket också gör att nyårsdagen är lite annorlunda. Vaknade pigga och fräscha vid halv sju. Kaffe på sängen, tja just nu gör jag ju allt i sängen hehe. Maken och äldsta dottern gav sig ut för att åka skidor och var nere när liftarna öppnade halv nio. Fantastiskt väder idag med sol och klarblå himmel och minus 2 grader. Ett litet uppehåll i allt snöande.

And New Years Day are also different, of course. Woke up at 6.30 am and had a coffee in bed, well doing everything from the bed at the moment, hehe Husband and my oldest daughter went skiing and was down in the lift when it opened 8.30 am. Fabulous weather today with sun, blue skies and minus 2 degrees. The rest of the week if will continue to snow. Great!!!

mabontomic.jpg

Så mina nyårslöften för 2019? Tänkte följa upp och göra en liten resume för 2018, men det var ett konstigt år med riktiga toppar och dalar så behöver samla lite mod, hehe. Kände på mig det från början och konstigt att det även blev så…

Två insikter som jag har fått under året och skall ta med mig till 2019:

1) Fortsätta med att börja varje dag med att jag har tid i massor - för så är det - fantastiskt!

2) Att jag numera är morgonpigg - tjohooo!!

And my New Years Resolutions for 2019? Will follow them up and make a resume for 2018. But 2018 was a strange year with real highs and lows so need to gather some courage to look through the year, hehe Already had a feeling in the beginning of the year that it would be strange, and so it continued…

However, to insights that I got during the year and will carry with me for 2019:

1) Continue with the feeling that I every day have a lot of time - because that is true - and it is fantastic!!

2) That finally I am an early bird - also fantastic!!

Blurry photo from New Years Eve 2017. Gaby, Mimmi and me

Blurry photo from New Years Eve 2017. Gaby, Mimmi and me

Mina nyårslöften för 2019

1) Hälsan i fokus - både för mig och maken. Ryggproblem resp hjärtproblem. Vi är ju fortfarande lite för unga för dessa problem men så är det ibland. Operation och ändrad livsstil till än mer hälsosam är vägen framåt. Inte så tokigt men trots det en omställning. Vi är två och vi är taggade så bästa förutsättning för fortsatt förändring.

2) Bli nyttigare - ja mitt namn är Catharina och jag är en chockaholic! Här får mat och träning ingå. Just nu fokus på mat och att inte äta något socker alls i januari och att därefter inte stoppa i mig något onyttigt fram till halvårsskiftet. Till att börja med. Träning är en del av mitt liv men vet ej hur den ser ut framöver så får återkomma med den (tror ju inte att min promenad till toaletten räknas, eller hur?!?!). Tror att detta blir året med rehab för mig, men det är ju träning det med.

3) Fortsätta med mina tyskalektioner - började bra 2018 men kom av mig helt efter sommaren… Perfekt tillfälle att ta 2 timmar om dagen nu när jag är sängliggande och ev efter min ryggoperation/rehab. Är inte någon språkbegåvad person så behöver nöta, nöta och nöta.

4) Jobba vidare med våra inkomster - stugor, interimjobb och bloggar.

5) Me, myself and I - mycket skräp hände under 2017/2018 som satt sig på mitt självförtroende. Kämpar på men tror jag behöver byta fokus till “me, myself and I”.

Fick just ett tips för många år sedan att ha problem/issues/möjligheter på en hand, mao ett för varje finger. Lätt att grip an och lätt att komma ihåg.

Vilka är dina nyårslöften för 2019? Eller har du inga? Dela gärna. Vore kul att höra! Ciao Catharina

My New Years Resolution for 2019

1) Focus on Health - both for me and my husband. Back problem, worst ever for me and heart issue for husband. We are still a bit too young for this but that is how it is. Operation and changed life style to more healthy one. Not to bad but still a change. We are two and we are prepared to do the change.

2) Be more healthy - yes my name is Catharina and I’m a chocaholic! Food and fitness. At the moment more focus on food since I can’t do anything at the moment, fitness wise (I don’t think the walk to the toilet can be counted?!?!) . No sugar at all during January and not eat any unhealthy until July. To start with. With my fitness plans I need just to go with flow at the moment. Operation, no operation. But most probably a year for rehab, but that is also training.

3) Continue with my German lessons - started 2018 in a good spirit but never really got back on track after the summer. But perfect now with 2 hours a day when in bed… Need to just do it…

4) Work on the income - chalets, interim job and blogs.

5) Me, myself and I - a lot of shit happened 2017/2018 that really took a beat on my self confidence. Still struggling but need to change focus to Me, Myself and I.

Got a really good advice a couple of years ago to keep the problems/issues/possibilities on your hand, i.e. one for each finger. Easy to remember and easy to grab.

Which New Years Resolution do you have for 2019? Or nothing because it is silly? Would love to hear? Ciao Catharina