Preparing for X-mas.

IMG_6655.jpeg

Hej, tänkte dela med mig av dagen idag och tänkte göra det i form av ett foto i timman. Det låter väl kul! Och lite förberedelse för jul. Mysigt.

07.00 - vi är vakna och börjar dagen med en kopp kaffe i sängen. Just nu blir jag serverad så extra lyxigt för mig. Kolla lite bloggar och mail. Sov uruselt men pigg ändå och märker att kroppen läker steg för steg, varje natt. Så kan nu resa mig utan stöd, gå relativt obehindrat men är fortsatt mycket försiktig.

Hello, will share my day today with a photo an hour. Fun, right? And since it is also preparation for X-mas, I thought it would get us all into the right mood.

07.00 - we are awake and are drinking a cup of coffee in bed. At the moment my husband is preparing the coffee so happy to stay in bed for a bit. Checking out blogs and mails. I’m not sleeping well at the moment but still noticing that my body is healing every night, step by step. So happy for that. Can now stand up and walk without any issues, but are careful with bending down, no heavy lifts etc etc

IMG_6657.jpeg

08.00 - sitter kvar i sängen och gör iordning lite blogginlägg från Mauritius. Det tar tid att redigera och ladda upp bilder så tyckte det var perfekt att göra det och dricka upp min STORA kopp kaffe. ‘

08.00 - still in bed and preparing a couple of postings from Mauritius. It takes time to edit and upload the pictures so did it while finishing of my BIG cup of coffee.

IMG_6658.jpeg

09.00 - frukost i farten (vilket du kanske undrar varför jag behövde när jag varit vaken i två timmar? Det undrar jag också, hehe) blir alltid min hemmagjorda kefir med lite av varje. Idag hade jag lite saker kvar i kylskåpet från Kroatien (när vi var där för två veckor sedan) så det blev färsk spenat och granatäpplekärnor tillsammans med banan, kanel, kardemumma och gurkmeja därtill och lite vatten. Mums. Med på bilden kom också mina nya fina servettringar som jag köpte på nyöppnade Nationalmuseet i Stockholm, när jag var där i november. Fint till kommande juldukning.

09.00 - breakfast on the go (well you might wonder why I needed a breakfast on the go when I have been awake for two hours, already? Me too, hehe) is a smoothie with my homemade kefir. Today I had spinach and pomegranate (that we bought in Croatia a couple of weeks ago, still good), bananas, cinnamon, cardamom, turmeric and some water. Me like! Also on the photo my new Napkin Rings that I bought at the newly renovated Nationalmuseet in Stockholm, when I was there in November. Nice for the X-mas table.

IMG_6660.jpeg

10.00 - sedan var det dags för dagliga besöket hos läkaren för smärtstillande dropp. Sista dagen imorgon. Skönt! Glad att få det på detta sätt då alla smärtstillande tabletter tar kål på magen.

10.00 - time for my daily intravenous drop with painkilling. Last day tomorrow. Happy to get it this way. The painkilling tablets is really turning the stomach up side down.

IMG_6662.jpeg

11.00 - lite julklappsshopping på Steiner 1888 till mina tjejer. Och efter det handlade jag och maken varsin julklapp till oss själva; friluftskläder från Martini Sportswear. Jättesnygga. Kul att handla från fina varumärken tillverkade lokalt.

11.00 - some X-mas shopping at Steiner 1888 for my girls. And after that we went to Martini Sportswear and bought each other a present, husband and me. Really really good looking (& functional) sportswear. And nice to support local business.

IMG_6664.jpeg

12.00 - hemma igen och fick lite tid ‘över’ så gjorde Rosendals saffransskorpor. Recept utlovas.

12.00 - home again and got some time ‘over’ so decided to bake Saffron Biscotti. Recipe will come.

IMG_6665.jpeg

13.00 - här står de på eftervärme och torkar. Och mums vad goda! Perfekt att bjuda alla gäster på och jag mumsar nog i mig några också.

13.00 - and here they are drying in the oven. And they are absolutely delicious!! Perfect for all our guests, and for me too.

IMG_6659.jpeg

14.00 - kikar lite snabbt ut i trädgården och ser med längtan i blick på kabinbanan som tar alla skidåkare upp till toppen. Ser nog inte ut att bli något för mig denna säsong, men lugn nästa och nästa och nästa och nästa…

14.00 - time to go outside for a moment and are looking at the gondols going by our house taking skiers to the top. Probably not for me this season, but next and next and next and next…

IMG_6666.jpeg

15.00 - städar en av stugorna. Det går långsamt då jag tappar allt på golvet och inte kan/vågar böja mig. Börjar bli trött i kroppen men har ingen stress så sätter mig med jämna mellanrum och vilar. Vilket behövs. Kör med maken som inte har någon struktur och “leker” chef och talar om vad han skall göra och inte göra, hehe

15.00 - cleaning one of the Chalets. It goes rather slowly and I’m dropping everything on the floor (which I can’t pick up) because I’m still afraid of bending down. Starting to get tired but have no stress so takes a couple of breaks. And are bossing around my husband who is a bit unfocused, but we are getting the job done, without any arguments. Yieahha!

IMG_6667.jpeg

17.00 - klar med en av stugorna och promenerar upp till huset. Imorgon kommer vi att sätta in gran och juldekorera men för det behöver jag hjälp av min dotter. Nya gäster dyker upp senare på kvällen. Mysigt att städa (nåväl kanske inte städa egentligen) men att göra det fint för nya gäster. Dock irriterande att förra gästerna hade sönder tv-appararaten och den gick inte att laga så vi behövde köpa en ny. Men det går inte att få upp några kanaler på den… Hur knäppt som helst… Lite stressigt då vi inte vet hur att felsöka…

17.00 - finish for today. Walking up to our house. Tomorrow we will do some X-mas decoration including a X-mas tree. But will need help for that from my daughter. New guests are arriving in the evening. I like to clean (well not always) but it feels really nice to make it ready for new guests coming. However, a bit irritating that the previous guests broke the TV and it couldn’t be repaired so we needed to buy a new one. But we can’t install it.. Not much time…

IMG_6668.jpeg

18.00 - packar in de få julklapparna som vi har köpt. Mysigt. Spelar julmusik så klart.

18.00 - wrapping the few X-mas presents that we have bought. Playing X-mas music, of course.

IMG_6670.jpeg

19.00 - städar iordning i köket och nu är jag HELT slut. Men fint är det!! Och juligt…

19.00 - cleaning the kitchen and now I’m completely finished. But it looks nice and tidy and X-mas like…

IMG_6671.jpeg

20.00 - tillbaka där jag började - i sängen. Jag älskar verkligen min säng, ja det har nog alltid varit en favoritplats överallt där jag bott, både hus, våning, hotell, borta som hemma. Bloggar om dagen och skall strax antingen kolla ett avsnitt av Game of Thrones eller fortsätta att läsa den riktigt bra deckaren 1793 av Niklas Natt och Dag (mer om den i ett senare inlägg). Det blir en tidig kväll ikväll för vi skall åka och hämta Gaby, min yngsta dotter, vid tåget imorgon i Schwarzach-St Veit kvart över fem imorgon bitti. Så vi kommer att behöva gå upp vid fyra så inget kaffe i sängen imorgon. Men vad gör man inte för sin små älskade barn?

Ligger i framkant, trots mina nio dagar i säng. Och är SÅÅÅÅ glad över att vara på benen igen. Tänk att jag inte kunde röra mig förra veckan och inte kunde resa mig upp / stå / gå. Nu skall kroppen få vila. Vi ses! Ciao Catharina

20.00 - back to where I started - in bed. I really like my bed, well I think I have always have had it as a favorite place where ever I’m; house, apartment, hotel, at friends, home and away. Writing this blog post and then I will watch a episode of Game of Thrones or maybe read a chapter in the really good crime The Wolf and the Watchman (to be published in English next year) by the Swedish author Niklas Natt och Dag (more about this book in a later posting). Will go to bed early since we are picking up one of my daughters at Schwarzach-St Veit quarter past five tomorrow morning so need to get up at four. No coffee in bed tomorrow. But that is what we do for our loved ones, right?

And also happy to have done all these things today despite my nine days in bed. And SOOO grateful to be on recovery.. A week ago I couldn’t move, really, I couldn’t move because of the pain in my lower back. But now I will rest. See you! Ciao Catharina